Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, December 4, 2012

Cuti Rehat

As salam,

Hari ni Mama bercuti rehat...jaga anak2, Mama amik cuti rehat sbb MIL ada checkup bulanan di kilink dan petangnya MIL n FIL ada dinner pesara DBKL.

Rehat ke kalau jaga anak2? ohh semestinye tidak dpt berehat klau dh duk umah jaga anak kan..salute pd mereka yg bergelar surirumah sepenuh masa..penat woo jd suri rumah ni sbnrnye...keje x pernah abis.

Anak2 mama ni dah la bkn senang nak suruh tido tengahari..kita kemas umah diorg dok menyibutkan blk...biasalah tu kan mcm tu la beranak kecik...umah pun tunggang langgang lain la ada maid boleh umah kemas licin sentiasa...

baru selesai mendobi, menyidai, melipat dan menggosok baju..4 dlm 1 terus...sekali jalan..skrg ni kan ptg2 hujan je, klau sidai baju blk keje br nak berangkat..kain pun dah kena tempias hujan..selalu je tu 3 hari kain bersidai br angkat...ish2 teruknye kan..apa nak buat sampai umah pun selalunya kul 8.30mlm tau :'(

Breakfast pg td papa dah belikan nasi lemak. tengahari ni ingat nak masak nasi lauk sambal kentang je. itu je pun bhn yg ado n yg plg senang nak masak..hehe..

sekian n3 ringkas hari ni...just nk bgtau hari ni mama CR means mmg x de masa la nk ngadap blog...hari ni masa utk ngadap anak2 je tau..hehe...ok la nk memasak pulak ni n nk wat 2nd trial DC guna resepi 5 tepung..nyum2...(guna lebih tepung wat bluberry n manggo crepe minggu lepas sbnrye).

Published with Blogger-droid v2.0.9

10 comments:

  1. betul..dok kat opis lagi rehat dari duduk kat umah..
    cuti 3 bulan try jadi suri rumah terbaik..huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju if dekat tempat keje tu mmg persekitarannye best n x stress, alhamdullillah setakat ni eija x rasa stress lg dgn tempat keje rasa srnok je nak dtg keje...cuti pun melambak2 lg ni sbnrnya..kalau dpt tempat keje yg stress mesti ckp better dok umah dr dtg keje kan..hehe, ape pun dua2 pun ada pro n cont. nye kan..kalau duk umah menghadap anak je pun best dah tentu2 dia mmbesar depan mata kita setiap saat dan hubungan kita ngan anak2 pun sgt rapat..if bekerja ni 8 jam dah tentu di opis, smapai umah malam pastu dptla makan mlm sama2 pastu tido..., jd bila ada masa bercuti mmg akan guna sehabis baik utk mereka..:)

      mesti rasa 3 bulan tu cepat je kan..

      Delete
  2. mmg penat kan klu dok rumah ade je mende nk buat ...

    sama la aku pun klu sidai kain berhari br kutip

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah duk umah ni rasanye ada je keje umah yg x abis2, lepas buat ni, ada lg benda nak buat..sbb tu kadang2 rasa cuti hujung minggu x sempat pun nak selesaikan semua urusan kerja di rumah...

      hehe..itulah kan nak2 lg ni musim hujan..

      Delete
  3. bestnya cuti leh kemas umah.. ayu lak nk simpan cuti utk carry frwd thn dpn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala ayu selalunya kalau cuti sbb nak jaga anak ni dpt kemas umah mana yg dan je, ye lah kita dah kemas diorg sepah kan balik..

      ohh iye ke, eija nya cuti byk lg masih berbaki 23hari..boleh lg nak carry fwd ke thn depan dan masuk GCR...:))

      Delete
  4. SAMELAH SEMALAM TERPAKSA CUTI EL, MATA AMIR SAKIT... HADOILAH.... BUAT KERJA RUMAH SAMPAI TAK PERASAN DAH PUKUL 2 PTTLAH PERUT PEDIH LAPAR....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh iye ke, itulah tgk mata amir mmg boleh thn gak bengkaknya tu..
      selalu camtu la kan kalau dah ralit buat keje rumah msti kalau boleh nak selesaikan semua keje rumah..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails