Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 13, 2012

JJCM ~ Rojak & Cendol UNITEN

Cendol & Rojak Sotong @Uniten























As Salam,

Alhamdullillah kenyang hari ni pekena Rojak & Cendol Di UNITEN...kat sana byk betui pilihan nk mkn skrg ni, pelbagai cucur n pisang goreng ada, tp plg terkenal rojak n cendol dia...bulan lepas dh pekena sekali, hari ni dok pekena lg...ari tu mkn rojak ayam hari ni try mkn rojak sotong pulak...sedappp..bertambah sedap kwn yg belanja hari ni..tq my friend :-*

Mulanya nk mkn asam pedas dkt food court Uniten...sanggup my friend nk bawa sbb mama yg teringin nk mkn asam pedas dok citer ngan dia aritu g melaka x sempat mkn asam pedas....mmber dh willing nk bawa sekali dh tutup rupanye restoran asam pedas tu...so itu yg terus buat pilihan mkn rojak n cendol di uniten je....dah la bawa kita g mkn siap dia belanja kita sekali...moga kawanku ini terus dilimpahi rezeki...amin.

Published with Blogger-droid v2.0.9

22 comments:

  1. Erm..sedapnyer..saya paling suka cendol pulut dgn rojak yg ade cucur tu..kalo rojak mee x mkn..he3..salam knal dari mama3hero

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..mmg sedap, ohh iye ke...eija pun suka mkn cendol pulut..tp hari ni saje nak minum cendol biasa, minggu lepas dah minum cendol durian di jom mkn buah Putrajaya 2012...

      slm kenal..terima singgah n follow disini..nnti eija follow semula ye..

      Delete
  2. sedapnye cendol...nyum nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap..dpt pulak minum time tengahari td mmg panas kena la dengan ais cendol:)

      Delete
  3. Sedapnyaaaaaa Rojak tu tengok.....

    Terliur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada eija boleh la sedap..kuah rojak dia ada rasa pedas2 sikit..

      hihi..sorry saje buat org terliur..

      Delete
  4. kat dalam uniten ker eija..area mane ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat luar Uniten, ala yg tepi jalan nak ke Putrajaya tu...byk gerai2 kat tepi jalan tu, alamak eija ni failed bab bg direction...tp kalau dari bangi nak putrajaya tu nntikan sebelah kiri nampk LLM..masuk susur yg nak ke LLM n Uniten tu nnti nampk roundabout terus je kalau pagi2 byk org jual nasi lemak, tgh baru byk jual cucur/goreng pisang n mcm2 la...

      Delete
    2. ooo..lepas roundboard..ok tau2..hehehe..nnt nk ajak hubby try la waktu lunch ke sana..

      Delete
    3. haah lepas roundabout amik kul 12..nmpak dah gerai2 kat tepi tu, tengahari ramai tau orang berhenti makan kat situ, nak park kereta pun susah, nasib2 je la dpt makan kat situ, tp ramai gak yg tapau...

      ada 2 gerai tau yg jual rojak, eija suka makan dkt gerai yg tengah2 tu yg jual sekali dgn cendol, kalau cucur yg sedap yg jual mcm2 cucur tu gerai yg bersebelahan dgn gerai murtabak dekat belah hujung2 sekali..

      norr keje kat putrajaya jgk ke?

      Delete
  5. Bestnyaaa mkn kt luar gather2 kita dh xmerasa sjk ddk rmh ni. Sobsss!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpelah itu lah yg dinamakan pengorbanan...tp puashati tgk anak2 mmbesar depan mata, nnti sesekali curi masa untuk keluar ngan kawan..bawa anak2 sekali...

      eija selalunya dgn kawan2 la berpeluang JJCM, asben x minat sgt JJCM..dia kalau dah suka satu tempat tu, itu je la dia suka mkn..

      Delete
  6. ermmm.... cendol..bestnya.
    eija,lama saly tk pekena cendol ni..kat sini ais cendolnya biasa2 je..:)
    tgk pic ats sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala ini pun ais cendolnye biasa2 jgk saly..
      kalau dah teringin tu beli cendol kat pasar malam je pun sedap...hihi

      Delete
  7. Replies
    1. ye lah cik jue berpantang n bercuti 3 bulan,
      mereka yg bekerja di Putrajaya mmg mesti tau punye gerai2 Uniten kan..

      Delete
  8. Tak dapat asam pedas dapat rojak pun ok. Kakak tengok sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..betul tu dapat pekena rojak ni pun dah ok sgt lg pun kita jarang mkn rojak..so sesekali makan mmg sedap.., mmg sedap pun kak..:)

      Delete
  9. Kedai asam pedas uniten tu dah tutup sbb ada masalah sikit. Tp owner nyer dah bukak niaga pes asam pedas dia sendiri dgn nama dondang klasik. Boleh beli pes dia dan masak sendiri di rumah. Sy salah seorang pengedarnya. Boleh call 0192822304 utk order.

    ReplyDelete
  10. Thanks sweetmama kerana promote kedai kakak saya...yg jual cucur sebelah kedai murtabak tu

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails