Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 20, 2012

Holiday Melaka| Tidak Kesampaian Mahu Mandi Manda di Pantai :(

As Salam,

Ni last part story Unplanning Holiday Melaka, kalau ikutkan w/pun unplanning holiday..tp Papa mmg dah berniat nak ber reunion sambil bawa kami bercuti, Macam mama citer sebelum ni la..mulanya kalau dapat bermalam di hotel yg ada swimming pool dah ok sgt ler, tp hotel budget je yg ado, swimming pool nan ado, so planning hari ahad (9/12/12) nak bawa anak² g mandi pantai...siyes...mmg nak bawa sgt diorang mandi pantai samada dekat Pengkalan Balak atau pun terjah PD, tp nampaknya planning x menjadi disebabkan keadaan yang tidak mengizinkan...iaitu HUJAN sepanjang perjalanan kami balik...:(

Pagi tu jam 9.30pagi kami breakfast di Hotel, last breakfast jam 10.30pagi, so nak x nak kami perlu lah bersiap awal w/pun ikutkan Papa cuma dapat rest lebih kurang 3 jam aje sbb sambung ber reunion di asrama sekolah sampai jam 5 pagi baru sampai hotel. Lagi pun dah kata nak g mandi pantai pulak kan, tapi kami sempat jgk lagi rest skjp dalam bilik hotel sebelum check-out, tunggu Adik membuang dulu, baru senang nak jalan..hehe

Muka²  kekenyangan n x sabar mau berjalan, time ni kami baru selesai breakfast, Zaquan sporting pulak bila diajak bergambar, Adik pulak x memandang kamera, sibuk memerhati keadaan sekeliling..
Lebih kurang jam 11.30pagi kami pun check-out dari hotel, dalam perjalanan kami nak menuju ke tempat yang diplanning tu....Zaquan nampk dah JJ/Aeon Ayer Keroh..menangis dia ajak Papa, 'Abg nak pergi JJ nak beli air milo'..adoihai alasan dia mcm x boleh berhenti kat stesen minyak je beli air milo kotak dia tu. Memikirkan rasa macam sempat lg rasanya nak terjah pantai nnti kalau kita singgah JJ sekejap. So kami pun ikutkan jgk la kehendak anak ni singgah JJ..

ermmm..bila dah masuk JJ mane dia ingat air milo, sampai terus ckp nak g tempat permainan la..sbrnya kami tahu dah taktik dia sbnrnya..itulah kan kuasa anak, Papanya layan kan jgk..

See..mmg Papa dia rajin melayan anak2 ke tempat permainan dalam  JJ ni dengan Papanya sekali sibuk dok main n jadi peneman setia, Mama pemerhati..hihi..
Pastu dalam Pusat Hiburan Sekeluarga tu ada tempat mainan ni (x igt nama dia).., masuk 20 minit kena bayau RM5.00..besh la tempat mainan dia sbb byk mainan so bdk ramai pun xde la berebut2 mainan, selalunye tempat lain yg mama pergi jenis begini bila bdk2 ramai mulalah berebut mainan yg ada...

Bersungguh Zaquan main lego, Buat KLCC ke tu abg...susun tinggi2 je pun dia pandai..

Adik Ziqry pulak cukup suka main mainan kereta..dia ni suka stering..
Sedar x sedar dah menghampiri jam 1.30 tgh, masa untuk isi perut n lepas tu boleh terus kan perjalanan..ke tempat yg mmg dinanti2 untuk bawa anak mandi manda..,aduihai x sangka pulak hari Sabtu elok je cuaca, hari Ahad tengahari tu pulak hujan, kami ikut jalan lama sebab kami keluar dari JJ Ayer Keroh pun dah mula jammed, mmg xde rezeki nak bawa anak2 mandi sbbnya hujan sepanjang perjalanan bayangkan dah sampai PD pun hujan jgk lagi w/pun renyai2 tp takut jgk demam pulak anak² nnti bermandikan air laut dengan air hujan sekali. Sudahnya lalu je la PD..n kul 7.00mlm gak la baru sampai Bangi.

Ape pun kami tetap enjoy dengan percutian yg x dirancang ni..lagi pun kami suka g Melaka, Melaka antara tempat percutian feberet kami ..:)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. seronok plak tengok budak-budak main ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah mmg srnok tgk bdk2/anak2 ni main..bersungguh.., srnok tgk anak2 happy..:)

      Delete
  2. wah jln2 mlake eh..bru je smlm kami p jj..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah jalan2 melaka 2 minggu sudah, en. suami ada reunion sekolah sambil berunion bawa kami berjalan2..:)

      Delete
  3. part paling comel bila zaquan cakap nak g JJ nak beli air milo..so cute! hheheheh

    ReplyDelete
  4. Siannya..hajat x kesampaian la erk..dtg la penang nnt..leh mndi kt pntai..:-)z

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah cian kat anak2 la sbbnya kami dah berjanji nak mandi pool tp hotel yg ada pool pulak fully booked, pastu jnji xpe esok nak bawa ke pantai, x tercapai jgk nasib jgk ler sbb mmg Zaquan yg nak g JJ dulu sblm ke pantai n x dpt nak elak la sbb hujan..

      hehe..eija mmg x pernah lg bawa anak2 bercuti ke Penang, last Zaquan pergi Penang masa dia kecik itupun singgah sekejap g makan pesembur kat padang kota lama..

      Delete
  5. kak, tak beli fm ke..?
    saya pun suka melaka
    tapi tak berkesempatan lagi nak pi cuti2 kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sempat cari pun nad,
      k.eija pun baru perasan k.eija xde lagi FM Melaka, sbb selalunya kami ni kalau g Melaka mmg tujuan untuk mandi manda atau berjln2 kat dataran pahlawan tu..

      itulah kan melaka best n byk tempat menarik boleh kita pergi..
      insyaallah suatu hari nnti nad mesti berkesempatan untuk holiday ke melaka.., melaka ni balik hari pun boleh nad..

      Delete
  6. suke melaka jugak.. teringin nak bwk amir ke zoo dan singgah pengkalan balak tahun dpn.. sebab tak pernah lg bwk dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.eija pun x pernah lagi bawa Zaquan n Ziqry ke Zoo Melaka, tp dah pernah bawa Zaquan ke Zoo Negara..ok gak la kan..hihi

      insyaallah moga tercapai hajat nak bawak amir ke zoo melaka n mandi manda di pengkalan balak thn depan ye..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails