Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, December 5, 2012

ohh no my blog terkena malware lagi

As salam,

sebelum2 ni blog mama dah pernah terkena virus malware ni, nmpknye terkena jangkitan virus malware ni lagi...nak kena korek balik la ni n3 ttg bagaimana nak hilangkn masalah malware ni..aduihai perasan pun bila buka blog nak publish komen terima komen daripada eima ttg notification warning malware ni..bila dah publish try view blog..yelah mmg x leh buka kuar warning: something's not right here! sedey nye klau blog x leh buka dah...

p/s: december yg bz sbb bz nak siapkan sen semak utk skop thn depan. setiap thn skop pengauditan kami berbeza2..
Published with Blogger-droid v2.0.9

16 comments:

  1. Alemak, cemane nak buat ek klu cmtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la yg nk kena cari blk n3 ttg cara nk buang malware ni. ..tp ikut kn k.eija dulupun buat n3 link jer dkt blogger2 yg pernah buat...klau blog diorg dh xde kenala k.eija search blog mana yg ada tutorial nk buang malware ni

      ni pun k.eija buka blog n balas komen thru smartphone je ni.. sib baik leh buka guna hp...

      Delete
  2. teruskan usaha nk buang ek.... boleh je masuk tp at own risk la

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduihai pening gak kepala ni memikirkannya, setakat ni dah delete dah bloglist yg menyebabkan malware tu tp bila g kat google webmaster utk verify blog dia kata x leh la..

      kalau masuk thru IE n Mozilla boleh tp kalau masuk guna Goggle Chrome yg x leh nak buka..

      Delete
  3. tak tau tapi blog kak bui pun kena cer baca kat komen dia

    http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2012/12/aduhmacam-mana-ni.html

    harap2 dapat membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih syiela :)
      eija terus pergi ke link berkenaan,
      kiranya betul la penyelesaian yg eija guna delete bloglist yg menyebabkan virus berkenaan, mmg itu pun perkara pertama eija buat, tp masa tu dia x terus boleh buka..now dah boleh buka dah thru Google Crome..:)

      Memang mmbantu..:)),sbb mula2 down dah bila buat x jd, maybe dia amik masa lama sikit nak pulihkan, tp bila klik kat link yg syila ni bg tgk penyelesaian sama spt eija buat itu yg try buka sekali lagi..eija buka dah boleh hope kwn2 lain yg nak bukak pun boleh la..

      Delete
  4. Aiyooooooooo!!
    Sis, malware kembali menyerang..
    Ina dh lupa gak camna nak scan malware nih..
    Aiyoooooo!!
    Maaf sis lama x jengah sini..
    Line tenet opis kena block sementara waktu..
    Ni dah ok..
    Miss u so much.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kembali menyerang...
      It's Ok, eija pun dah lama rasanye x jengah blog ina,
      akhir2 ni bizi sikit..BW mana yg sempat je..

      Tq So Much..Ada gak org rindu kat kita...:)
      Miss u too....:))

      Delete
  5. aduh ramai dah kena nie...susah hati betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah dah namanye pun virus...sekjap je menular..
      susah hati kan bila x leh buka blog kesayangan w/pun hakikatnya eija nye blog ni bknnye berupdate sgt pun..huhu

      Delete
  6. alamak.. ayu pun taktau virus ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhahmdullillah dah selesai pun masalah virus ni..

      Ayu...virus ni tgh hangat skrg ni tau..dulu dah pernah hangat dah sbb virus ni akan menyebabkan blog kita x leh buka menggunakan Browsers Googgle Chrome, kalau nak buka guna browsers lain boleh lagi thru IE n Mozila, tp mcm eija ni mmg selalu guna Chrome laju sikit..

      Delete
  7. BAHAYA LAH KALAU BLOG KENE SERANG VIRUS, HADOILAH.. NAK TLG PUN XTAU.. RABUT IT JUGAK NI.. CAMNER...

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.eija ni pun rabun IT gak, tp disebabkan blog kesayangan kan gigih mencari jln penyelesaiannya, nasib baik senang je nak buang malware ni just delete blog or icon yg menyebabkan blog kita dijangkiti virus berkenaan dari bloglist kita..

      Delete
  8. ramai blogger blog kena malware

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ramai yg terkena..
      risau sbnrnya bila blog kita terkena malware ni secara x langsung akan menyebabkan org lain pun takut nak terjah blog kita..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails