Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, December 17, 2012

Holiday Melaka | Mengimbas Memori Persekolahan Papa~Reunion MOZAC

As Salam,

Sambung story Unplanning Holiday kami, pastinya ke Agenda utama..Reunion MOZAC.

Kalau mengikut planning asal diorang (Geng² MOZAC Mr. Papa) ..macam² aktiviti nak buat, iyelah kata nak mengimbas memori persekolahan, mereka nak main bolasepak kununnya petang tu dan adakan tahlil sekali secara beramai2 lepas maghrib, tp masa petang tu menunggu lepas sorang, sorang datang sudahnya x menjadi pun plan asalnya..sudahnya mereka buat sembahyang jamak Maghrib&Isyak sahaja. Selepas selesai bersolat terus kepada aktiviti Dinner di Restoran Dima.


OTW mahu ke Sekolah Mr. Papa



Ini lah Sekolah Papa..MOZAC 'kata Papa kepada anak²nya..'
Zaquan siap dah kenal jalan bila kami lalu untuk balik masa hari Ahad..
dia siap cakap..'ini sekolah Papa kan..'
 batch '97 (1993 ~1997)

Masa untuk bergambar..mana yg ada je la..ada jgk yg dtg awal, tp x joint dinner n ada jgk yg dtg terus ke tempat dinner, tp yg pasti semua geng lelaki je yg joint, perempuan yg ada kalau x silap cuma 3 orang je..So time ni sbnrnya bila Mama tgk diorang nak bergambar sama Mama pun cepat2 la nak amik gambar Papa bersama kawan2 dia, sekali kawan2 Papa minta tolong Mama yg amikkan gambar diorang..itu yg gambar kat Hp Mama ni candid je..


Yang ini mama cilok dari FB page group MOZAC 1997..hehe

biasa lah sampai2 sekolah je Papa amik peluang la beramah mesra ngan kawan2 dulu..lepas tu baru bawa kami semua jalan2 sekitar sekolah..

Masa untuk tunjuk kat anak2 ini lah Sekolah Papa...hihi


kawasan sekolah Papa ni atas bukit..ni Papa bawa kami lepak duduk tengok pemandangan dari atas bukit sekolah..




ini la viewnye..Papa dok cerita dulu xde pagar pun..diorang main redah je turun kalau nak buat jahat ...now dah berpagar cantik n Papa kata dulu masa sekolah kalau keluar nak g sembahyang jumaat mmg la kena turun naik bukit sekolah ni...


kita round sekitar bangunan sekolah Papa.."Adik ni lah lencana sekolah Papa"


Adik pun sporting nak bergambar bersama Papa, time ni tiba2 manja ngan Papa, xmo Mama dukong..so Mama nak bergambar bersama pun x dapat...huhu..


Penat tau mau pujuk Zaquan bergambar bersama, akhirnya dapat jgk..kenangan ni anak2@sekolah Papa..



Makan Time @Restoran Dima (Makanan Arab)

2 pic makan2 ni Mama cilok dari FB Page Group Mozac 1997..
Ada 2 row meja panjang untuk group Mozac

Sedapnye makanan arab, tp nak kata sedap sgt xde lah sbb Mama rasa sedap lg Nasi Arab Restoran Saba' Cyberjaya.

1st Row


2nd Row



Kami kat meja 2nd row n makanan kami sampai lambat sikit iyelah sbb confirm hadir pun dah lambat..tp x kisah la dah kata dtg utk reunion...niat utamanya nak berjumpa kawan2..:-), cuma tu lah Adik Ziqry ni jenis x boleh tgk makanan..dia dah x sabar2 dah bila tgk makanan yg terhidang...


Sudahnya kawan sebelah bg kami makan dulu diorang punye part (Chicken Mandy Rice), kami punye part sbnrnya Lamb Mandy Rice.. , kenyang makan siap tapau Lamb Mandy Rice tu..tp ni 1st time Mama suka dia punye Lamb Mandy Rice ni sbb Kambing dia mmg x berbau lagsung...sedap giless la...(gmbar Lamb Mandy Rice tu x sempat nak snap pun..)


Ini harga makanan yg sempat Mama snap..


Alhamdullillah selesai sudah sesi reunion sekolah Papa, perut pun dah kenyang, Masa untuk balik ke bilik hotel n Tido, tp Papa nak keluar lepak semula dgn kawan2 dia..xpe lah Mama memahami bkn senang dpt berkumpul beramai2 mcm ni.., lepas Papa hantar kami ke hotel, mulanya nak tidokan anak2 dulu baru nak kuar, tp biasalah anak2 kami ni bkn jenis balik2 terus tido, sudahnya Mama ckp xpelah Papa keluar je la  biar je la diorang nangis, nasib nangisnya sekejap je sbb lepas papa diorang keluar masing2 ligat buka lampu main loncat2 atas katil..huhu..sedar2 kul 12mlm gak la baru diorang tido.

Papa balik hotel pun dah kul 5 pagi tau..rupanya dia g melepak asrama n dok mengimbas memori masa di asrama pulak siap x de keje cr keje g panjat tangki pastu g mencelah bawah pagar..adalah papa tunjuk gambar2 diorang mengimbas memori time nakal2 dulu..

Sekejap je masa berlalu 15 tahun dah meninggalkan alam persekolahan, kawan punye pasal letih pun letih la, papa dapat rest 3 jam je, keesokannya  kul 9pg dah nak breakfast pastu masa untuk berjalan2 seperti yg Papa janjikan..., Papa kata penat tp puas hati n enjoy dpt jumpa kawan2 n dalam masa yg sama bawa kami berjalan..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. wah bestnya mengimbau kenangan lama nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg mengimbau nostalgia 15 thn lalu w/pun bknnye eija yg ber reunion, hanya sebagai peneman en. suami tp sama2 rasa happy..sbb zaman persekolahan la best sbnrnya..komitmen cuma sbg pelajar..secara x langsung kita pun teringat zaman sekolah2 dulu..

      Delete
  2. Replies
    1. mmg nad, kenangan zaman persekolahan antara yg byk kenangannya kan, rancak mr papa dok citer kenangan2 zaman persekolahan dia bila dah jejak sekolah semula ni..

      Delete
  3. hehehee eija..kalau x leh kita jumpa2 lela kat mlka je pun umahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin gak nak berjumpa ngan mama najlaa ni,
      insyaallah nnti kalau kami sampai melaka boleh la kami calling2 mama najlaa..hehe (nak kena minta contact no la..:))

      Delete
  4. dah lama tak jejak kaki kat sekolah nie.. bila tgk abg amik gambar kat situ, teringat gak kenangan zaman kami kat sana... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus la teringat, dah tu uyun pun satu sekolah ngan abg.., mesti terbayang2 kan kenangan2 zaman persekolahan bila tgk gambar sekolah ni..

      Delete
  5. nasi arab kat cyberjaya tu sedap kan..hehehe
    wah!seronok kan kalo jumpa kengkawan lamer gitu..pastu masing2 satu kepala..ala,dulu tu nakal2 manja jer..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..mmg sedap, dah rasa 2-3 restoran makanan arab tetap rasa restoran saba' jgk yg the best sbb nasi dia x kering sgt..

      hahah..ye lah zaman2 sekolah dulu nakal2 sbb x pikir panjang sgt, bila igt balik mcm x percaya pun ada, ikutkan eija ni pun ada pengalaman ponteng2 sekolah..hehe..

      Delete
  6. waaaa...mesti syok jumpa kawan lama..teringin gak nk wat reuinion ni..bila ntah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg syok bila kita dpt jumpa kawan2..
      ohh x pernah buat lg ke, eija dah pernah gak buat reunion sekolah selalunya kami amik peluang buat gathering time berbuka puasa..

      Delete
  7. meriahnye...seronokkan jumpe kwn2 lame

    ReplyDelete
    Replies
    1. en suami mmg happy la dpt jumpa kawan2 dia siap mlm tu g lepak asrama pulak, kami tumpang happy tgk mr. papa happy lgpun dalam masa yg sama kami dpt gak berjalan2...hihi

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails