Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, December 18, 2012

JJCM| Sup Tulang Power!

Sup Tulang Power

Semangatnye Tuan Punye Blog makan Sup Tulang Power..
Badan pun bertambah semangat..adeii..susahnye mau mulakan misi diet..
As salam,

Alhamdullillah hari ni dpt JJCM bersama Officemate@Sup Tulang Power. Ini antara tempat favourite kami la sbb sup tulang nya mmg power..dulu Mama pernah story dah ttg Sup Tulang Power yg mmg terkenal dikalangan warga Putrajaya ni..dulu dikenali 'Sup Bawah Pokok' sampai skrg ni pun kami dok panggil 'Sup Bawah Pokok'...hehe...

Weiii..kalau terlewat sikit sampai abis supnya..tulangnya pun x nmpk byg. Pada kami semua mmg sedap la, beriye Mama kata sedap x tau la tekak orang lain kan, sbb sedap ni kan subjektif..kalau org x mkn pedas..sekali dpat sup tulang power ni yg mmg boleh tahan pedasnya, mesti kata x sedap kan..kami suka sbb dia cukup rasa pedas, masam dan manis..supnya bubuh daun limau purut..

Tadi pun kami terjah, menunggu nk dpt tempat duduk..lagi² hari ni hari gaji+bonus penjawat awam...tekak memasing nak mkn luar dr cafe area opis..

p/s: duit mengalir mcm air apa pun tetap bersyukur ada gak bonus buat perbelanjaan sekolah anak + mcm tau² je bonus masuk, lappy kesygan meragam dh 2 hari bila on x menyala minta diganti motherboard...aduhhduhh...

Published with Blogger-droid v2.0.9

12 comments:

  1. perrrrrr sup paling best...panas dan pedas mkm time tengahari memang best...nasi lemak dia pun best

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan mmg bestt..,
      haah nasi lemak dia pun best, tp td eija x mkn nasi lemak dia sbb pagi td dh sarap nasi lemak..

      Delete
  2. sup tulang yang best kat johor kat restoran ZZ...memang best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh iye ke, kalau sampai johor boleh la terjah..:)
      Restoran ZZ ni johor area mana Lynn? mana la tau kalau tetiba eija ada pergi ke Johor...hihi, tp eija kalau g outstation johor pun selalunya mmg betul2 kat JB.

      Delete
  3. Wowww!! terbaikkkk sup tulang tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..eija ni mmg suka makan sup2 ni..dpt pulak yg mmg kena dgn tekak ni, mmg terbaikk la pd eija..:)

      Delete
  4. wau wee... powernya.. lapar lak tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg wau wee...
      ibu mengandung mmg lapar je kalau tgk makanan kan..hihi..

      Delete
  5. sesekali makan luar memang sedaplah kan.. tp setiap hari tak boleh oooooo ...
    kemain lg tuan tanah yer.. senyum lebar dah sup tulang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. panas badan dibuatnya kalau hari2 dok makan sup tulang/sup daging ni, kolestrol dan lemak pun naik dgn jayanya..huk2..

      tuan tanah dapat makan senyum lebar la dia..^____^..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails