Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, December 4, 2012

aduhai sampai tertido cenggini!




As salam,

cepat nye masa berlalu..dah menghampiri petang hari. Alhamdullillah selesai dah kerja2 rumah semua...tp cian nye mama tgk anak mama sorang ni abg dia sibuk layan kartun yg adik ni sibuk la mengikut ke hulu ke hilir mana mama dia pergi..Tengokla sampai tertido di dapur time mama sibuk mmbasuh pinggan. now dh alihkn dia tido di ruang tamu..

menu mkn tgh tadi..nasi putih berlaukkan sambal bilis kentang..utk abg n adik kentang goreng shj x wat sambal n abis pun diratah abgnye x sempat adik merasa sbb ketiduran..
DC pun dah siap simpan kasi sejuk boleh wat minum2 ptg nnti...dpt 6 biji je pun..hehe...

Published with Blogger-droid v2.0.9

16 comments:

  1. Alahai... kesiannya adik kenapa sampai tertidur atas lantai tu... letih benar nampaknya adik Eija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah letih n mai2 sgt ler tu..
      ari ni eija cuti kak sbb xde org nak jaga diorg..time kita sibuk di dapur dia pun sama sibuk di dapur, nak bg dia tido lps penat dia main eija buatkan dia susu, sbnrnya dia dah tertido dah lepas bg susu, tp lenanya skjp jek x sempat kita nak abiskan buat keje di dapur dia dah bangun, bangun terus cari mama dia tgk mama dia sibuk mmbasuh lagi, dia pun bantai tidur di dapur jnji dia nmpk Mama dia..hehe, tp itulah bila tersedar dia sampai tido didapur menunggu kita siap keje..cian n sayu pulak hati ni...

      Delete
  2. menu yang simple jer yer hari nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup itu je yg bhn mentah yg ada n yg plg senang nak masak..hehe, almaklumlah kalau hari bekerja eija mmg jenis jarang sgt memasak, selalu makan diluar je Lynn sbb sampai umah pun dah malam..waktu2 cuti/hujung minggu if duduk umah je la masa yg ada utk masak pun...:)

      Delete
  3. eija...letih sgt gamaknya tu.hehe
    budak2 mmg gitukn,time dia ngntuk terus jew pejam mata x kira dh tmpat mna2...tp bila time suruh mereka tido,mak aii payahnya...hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt2 tu, kalau dh ngantok sgt tu x kira tempat tau2 je dah terlelap tp time kita suruh tido x tido2, anak2 eija ni kadang2 seharian x tido pun tahan tau mata diorang..x tido siang pun kadang2 tu kul 11 mlm baru tido, kalau tido siang sampai kul 1 pagi pun ada diorang baru nak tido..mcm2 sabar je la ..

      Delete
  4. Ksiannye kt.ziqry..
    penat sangat tu nmpknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tgk dia sampai tertido menunggu kita buat kerja mmg syahdu je tgk..
      haah penat sgt la tu sblm tu dok main ngan abgnye kat luar rumah dgn jiran sebelah..

      Delete
  5. la kesiannya siap tidur kat lantai..
    ambil peluang bermanja dengan mama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula jue mmg kesian..sejuk tu tido kat lantai tp nak wat camner eija pun tgh bz mmbasuh pinggan time tu, rasanye skjp je eija dok mmbasuh eija siap ckp skjp la tunggu mana buat keje skjp je tau2 dia dh tertido..
      mmg anak manja mama pun ziqry ni...

      Delete
  6. alahaiii siannya adik... smapai amtu sekali dia teridur... mngantuk + penat la tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah cian bila tgk anak sampai tertido menunggu kita selesai buat keje..haah mmg dlm masa yg sama dia dh ngantuk sgt la tu sbb sblm tu dia mmg dh tertido di ruang tamu sedar2 mama dia xde terus cr mama dia kat dapur tgk2 mama dia wat keje lg..sudahnye tertido kat lantai dapur...

      Delete
  7. Danger: Malware Ahead!
    Google Chrome has blocked access to this page on mamakerry.blogspot.com.
    Content from redmummy.com, a known malware distributor, has been inserted into this web page. Visiting this page now is very likely to infect your computer with malware.
    Malware is malicious software that causes things like identity theft, financial loss, and permanent file deletion. Learn more
    Go back Details about redmummy.com Proceed at your own risk «

    alisha pun penah gitu ..kesian kan ..mama sebuk anak terabai

    ReplyDelete
    Replies
    1. huarggg sedeynye blog terkena malware..tq inform..
      ni aku bls komen thru smartphone je...

      itu la kan tp klau nak mghadap anak je x jd keje pulak kita dibuatnya...

      Delete
  8. MEMANG NGANTUK BETUL TU... SAMPAI TERTIDO GITU..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngantuk sgt + maimai dah dia time ni..x kisah la tido mana pun jnji dia nmpk mama dia..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails