Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, July 19, 2012

Potluck Pertama Thn 2012 & Bersempena Dengan Kedatangan Bulan Ramadhan :)

As Salam,

Alhamdullillah hari ni dari pagi sampai ke petang makan free, Seksyen kami buat potluck bersempena dengan kedatangan bulan Ramadhan yang bakal tiba  minggu ni. 

Bila Mama nak wat N3 ttg Potluck ni baru Mama perasan ini potluck yang pertama untuk tahun 2012, last kami ber potluck tahun lepas pada bulan Disember - Penutup Potluck Tahun 2011dengan tema Steamboat Tomyam. Betapa cepat nye masa berlalu sampai x sedar kita dah pun jalani setengah tahun 2012, rasanya mcm baru jerk awal thn tp dh nak akhir thn pun..huhu..

Tahun ni mmg terasa jadual keluar Audit kami pack, boleh dikatakan setiap minggu kuar, itu yg x berkesempatan nak wat makan2@Potluck ni. Kebetulan meeting seksyen diadakan minggu ni, itu yg masing² terus terfikir nak buat potluck + sedang elok la boleh buat makan² sempena nak sambut bulan ramadhan.

Mama ni suka intro pnjang² kan, kita layan menu makanan yg Ado..

Carrot Cake sponser by hairani tempah from Mama Tun Nur Safiya..

Semakin masyuk la Mama Tun Nur Safiya dpt tempahan sbbnye dikalangan kami² di opis ni mmg kompom selalu tempah dgn dia n dah tau dh rasa kek dia mmg dijamin sedap.


Disebabkan pagi tu kami ada Meeting, so menu sarapan pagi disediakan oleh Admin..Menu yg disediakan pagi tu Bihun Goreng (Katering). Bila ada Potluck ni menu potluck lg menyelerakan dari katering kan.., Masing² makan sikit jerk bihun yg disediakan lebih² lagi bila ada special  Homemade Makaroni Bakar dari Mama Tun Nur safiya..Siyes sedap, Mama siap minta resipi, tp nak buatnya x tau bila..hik²..

Homemade Makaroni Bakar by Mama Tun Nur Safiya



Meeting kami x lama pun, dalam kul 11.15 pagi selesai, tp lepas tu masing² dah terbayang menu Potluck. Makan lagi..hihi. Tema Potluck kami kali ni menu makan tengahari..Nasi putih + lauk pauk.., Sorang sikit la bawa lauk pauk..


Ini antara pic menu yg sempat mama snap..

Sikit² pun bila ramai yg bawa jd banyak..Alhamdullillah..

special hari ni Ada Siput Sedut Masak leamk, mmg feberet Mama ni..+ macam² lg la lauk yg ada antaranya Ayam Goreng, Ayam Masak Sambal, Ikan Cencaru Sumbat, Kari Ayam, Daging Dendeng, Telur Masak Sambal dan Sayur²an. Semuanya homemade.. Mama mcm biasa la masak yg senang² aje Sambal Kentang..hehe..

Tak ketinggalan ada yg sponser Satay Kajang  :)


 Dessert selain Carrot Cake, wajib ada buah²an. Anggur & jambu air yg manis by Cakra.


Yummy² siap ada ice cream 
sponser by our KPP n PP


Team Opismate yang sporting

Alhamdullillah lauk² semua abis tp masing² diet (mama jerk yg x diet), semua stok makan lauk x makan nasi..So byk nasi putih berlebih tp..Xpe² esok kita berpotluck lagi ye..hihi 


p/s: ditugaskan masak nasi goreng utk potluck suka² antara kami esok, minta² terbangun awal utk masak esok..hihi, practice bgn sahur ler kiranya.., bkn ape pg td pun nyaris terlajak x dgr bunyi jam, sedar pun papa yg kejutkan (reminder kedua..hehhee)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. meriahnya menu² siap ade satay ....
    seronokkan sesekali macam ni..
    kami hari ni pun ade makan² lagi .. sekali kenduri tahlil kat opis ni (^___^)

    ReplyDelete
  2. Aduhh... eija tak boleh tahan kakak tengok makanan banyaaaknya:)

    Kek carrot kakak suka apa lagi kalau jenis tak manis sangat..

    ReplyDelete
  3. @Masya: selalunya beginilah yana, mmg setiap kali kami berpotluck msti meriah..itu yg boleh makan dr pagi bawa ke petang..hihi

    kali ni bkn bawa ke petang lg dah..sampaikan keesokkannya berpotluck..(sama la kita ni 2 hari makan² smpai kenyang )

    ohh kami di opis ni pun ada buat tahlil & bacaan Yasin setiap bulan, bulan ni kami dah buat jumaat lepas.

    @KakZakie: hihi kak, itulah mcm² ada..mmg puas la makan.. :)

    kawan sy ni buat mmg kurang manis n sedap. Saya suka sgt carrot cake dia byk isi walnut dlm di tambah dengan cream cheese lemon tu..nyum²..

    ReplyDelete
  4. wah bestnya... murah rezeki.. byk menu...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails