Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, July 18, 2012

Riang Ria Mandi Manda@Wet World Shah Alam

As Salam,

Sambungan n3 ~07.07.12 - Weekend@Wet World Shah Alam~. Layan kan 20 keping gambar yg ado, kami x bawa DSLR pun sbb tau susah kalau nak usung kamera dan dalam masa yang sama nak mandi manda..hihi. So gambar² yg ado ni semuanya thru Notes n Tab, walaupun kualiti gambar x seberapa sbb ala boleh jerk amik jnji ado gambar. 

Sampai² jerk Papa dah warning, kalau nak bergambar, amik awal², lepas tu boleh terus simpan jerk beg & barang² berharga dlm locker. (Papa tau sgt peel mama yg cukup suka amik gmbar & bergambar..hihi)

Straight to the point, lepas beli tiket masuk & dapat wrisband, Mama pun terus tukarkan anak² baju mandi, Ziqry keluar jerk dari tempat persalinan pakaian tu slamber jerk dia terus menuju ke tempat air (mmg dekat sgt toilet/tempat persalinan pakaian dgn pool utk kanak2 ni). Sebab tu la Mama ckp Ziqry lg advance dari Zaquan, Zaquan dulu xdelah jenis berani sgt, tp Ziqry ni mmg berani & pandai bawa diri sendiri. Tak takut air langsung..

see..jalan kedepan menuju air dan main tepuk² air, abis dia kelilingnye tau..


time ni masing² layan perasaan ' beshnye dpt main air'
Mama & Papa tukang perhati dulu, lgpun yg kat sini mmg tempat untuk kanak² lepas bebas..cetek jerk..



lepas Zaquan & Ziqry puas berjalan bebas, Papa bawa kami naik keatas sikit pulak..


dekat sini dlm sikit la..so Papa layan Ziqry berendam kat sini


Wah rilex nmpknye Adik Ziqry... sampai meleleh air liur..hihi


 Eh mana Abg? 
Papa layan Adik jerk..
Abg bawa diri kat tepi tangga ni..kunun berenang la tu...


Perjalanan diteruskan..ke atas lagi..
teringin nak main slide/gelongsor..


Antara Slide/Gelongsor yg Ado..
tp yg ini kami x main pun sbb nak besh main dgn pelampung,
kami x sewa pun pelampung...


Slide yg ini mmg puas la kami main, bergilir2 main dengan Papa, sbbnya Zaquan x berani main sorang2, itu yg gilir² Zaquan main dgn Mama & Papa. Salah seorang kena jaga Adik Ziqry. 


Slide yang bersesuaian untuk kanak² pun ado disediakan.
srnok dua beradik ni bila dilepaskan 



Yeay abg dpt turun ni dik


Adik kecik lagi la dik.., Sorry adik boleh duduk tgk abg main/turun slide jerk,
next time adik main pulak ye...


Bersedia untuk main slide yg lebih tinggi pulak..

 Seronok betul dia..

Ziqry mana boleh abg dpt adik x dapat..tp Adik duduk jerk la..hihi

Mama x melepaskan peluang bergambar dgn anak² w/pun sbnrnya diorg dh x sabar nak main air lagi & lagi



Anak² dengan Papa pulak..mestilah ado, lg² Mama ni kan photog nye..


Puas jugak la kami mandi manda di Wet World ni w/pun taman tema air Wet World ni xde la besar sgt, kecik jerk, tp boleh la untuk bawa anak² bergembira balik hari.

Hampir 3 jam jugak kami bermandi manda, masa untuk balik dah, mlmnya ada kenduri menyambut puasa dekat rumah Atok n Nenek Zaquan n Ziqry pulak. Zaquan sampai xnak naik/ganti baju. So Mama mandi kan dan tukar baju Adik, itupun ikutkan Adik pun sama x nak naik jugak..sibuk nak main bola, dah la bola org lain yg dia nak main..huhu. Sepanjang mandi kan Ziqry dia nangis jerk, sampaikan Papa pun dgr suara Adik nangis smpai keluar..

Sementara Mama mandikan/salinkan baju Adik Ziqry, Papa sempat la snap pic gambar Abg Zaquan yg masih berseronok main air..

Abg yg happy


Ini time mood nak bergambar la ni..
Suka la Mama tgk pic Zaquan yg ni (susah tau nak dpt pose menarik dari Zaquan)


Selesai Mama & Adik salin baju, Papa uruskan Zaquan pulak, bila dah puas mandi baru masing² terasa kelaparan, kebetulan pagi tu kami bfast McD n ada lagi McD yg dibeli utk pagi tu (makanan luar x boleh bawa masuk dlm wet world), masuk kereta sebelum bertolak ke rumah makan lah dulu..dalam kereta Zaquan & Ziqry............ (kawan² msti boleh agak punyer)...smbung next n3 la..byk sgt dh gmbar kat n3 ni..

Yg pasti kami mmg sgt srnok dpt kesini..esoknye Zaquan berangan siap ckp ngan Adik, 'Adik..besh kan, nanti kita pegi mandi² lagi ye'. Hahaha senyum sorang² Mama dgr perbualan Abg dgn Adik. Insyaallah Mama akan bawa Abg & Adik ke taman tema yang lagi besh dari Wet World ni nanti ye..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. kak, macam kite2 ni bleh ke mandi pakai baju biase jek? ke kena pakai swimming suit?

    ReplyDelete
  2. amboi...seronoknye...penuh keceriaan....i like!

    ReplyDelete
  3. mmg nmpk ziqry tu suka main air..sampai menangis bila di ajak keluar ye..xpe ziqry,nnt datang lagi ye..:)

    ReplyDelete
  4. salam kenal.. singgah dan follow sini. ada kelapangan singgahlah blog saya :)

    dua2 anak lelaki ye.. saya pulak dua2 anak perempuan

    ReplyDelete
  5. @Nad@MamaZN: pakaian bebas nad, boleh jerk pakai pakaian biasa x semestinya swimming suit..

    @Ena's Palace: hihi...msti la ceria hajat dipenuhi..:))

    @Kamalia: hihi..insyaallah, x boleh bawa selalu tetapi kalau dapat bawa anak2 ke tempat mcm ni sekali sekala apa slhnye kan..diorg happy, kita pun happy.

    @Saleha: terima kasih singgah & follow my blog,
    ok nnti eija balas kunjungan n follow back :)

    yup 2 heroes, oh iye ke, dua2 perempuan pun ok senang ada anak dara tolong buat kerja umah dan mmbantu ibu di dapur..hihi

    ReplyDelete
  6. tak pakai DSLR pun cantik² gambar, banyak pulak tu .. mesti zaquan tak habis² cerita seronoknya kan .. hihihihi .. percayalah kalau tanye 2 bulan lg pun mesti dia kata best nak dtg lagi hihihihihi.. bdk² mmg mcm tu kan...

    ReplyDelete
  7. @Masya: hihi..guna smartphone ni mmg puashati gak dgn hasil gmbarnye Yana, tp kalau guna DSLR lagi puashati..

    betul tu Yana, semua bdk pun mmg begitu, bayangkan masa dia g Genting dulu, 1st time dia g genting masa usia 2 thn tp sampai skrg dia igt pengalaman dia g Genting...ulang2 citer yg sama.., g wet world ni pun hari2 dia citer besh g sana main gelongsor..

    ReplyDelete
  8. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails