Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, August 3, 2012

8 Ramadhan ~ Shopping Raya| Tahun Ini Abg & Adik Berkasut Raya Sedondon

As Salam,

Planning untuk shopping pada hari sabtu hujung minggu lepas@8 Ramadhan menjadi tapi lebih kepada cuci mata..huhu. Sebenarnya Mama igt Papa nak bawa Mama g shopping kat Sogo n Jalan Tar rupanye Papa bawa kami g Mid Valley. (Sebelum tu mmg ada bincang ngan Papa nak g Sogo n Jln Tar, n sebelum2 ni pun kalau nak shopping baju raya mmg g Sogo).

Mid Valley pun ok jerk sbnrnya tp kalau shopping baju anak² mcm x puas la shopping kat JJ Mid Valley..x byk pilihan..ermmm ntah bila tgk sales kat JJ mcm x de sales sgt jerk..After less 50-70% pun sehelai t-shirt masih lagi RM25++. Time ni rasa mcm rugi pulak mama x borong t-shirt snails utk Zaquan masa event 'Jom Beli Barang Raya' anjuran KPDNKK. Dekat sana t-shirt snails baru RM19.

Ermmm..tp xpelah masih ada masa lg untuk shopping barang raya. Yang penting lepas satu masalah, kasut anak² dah dapat. Ini under budget Papa, mmg setiap thn Papa akan pastikan ada budget untuk beli kasut raya anak². Baju raya anak² mmg under Mama. Itu yg Papa ckp, iye2 jerk nak shopping, tp Mama x shopping pun..huhu..bkn xnk shopping tp xde yg berkenan, bila suruh Papa yg tolong pilihkan pun, Papa sndiri ckp xde yg berkenan & harga sales pun mahal.

Nak belikan kasut anak² xde masalah sgt, mmg setiap thn budget RM200 seorang, so pilih jerkla byk pilihan yg cantik2 smpai rambang mata nak memilih. Semenjak Zaquan dah besar & pandai buat pilihan ni, kami ikutkan jerk pilihan dia, thn lepas pun Zaquan pilih sndiri kasut raya dia. Tahun lepas merah, thn ni pun merah jugak nmpknye pilihan Zaquan. 

Raya tahun ni nmpknya Abg &Adik berkasut raya sedondon. Pilihan Zaquan ialah Kasut Jenama Reebok. Maybe disebabkan Aura Spiderman yg tgh hangat skrg ni, dia berkenan dgn Reebok Spiderman (dh jd peminat spiderman skrg ni). Sekali tengok Papa n Mama pun berkenan. Mmg nmpk cantik pun design spiderman ni. Kebetulan pulak ada size kecik sekali, so belikan Adik Ziqry nye design yg sama.

Kasut raya sedondon Abg & Adik
♥Reebok Spiderman♥
Abgnye size 11 (RM199), Adiknye Size 6 (RM169)

Beli 2 pasang kasuti percuma 1 botol air


Proses mencuba kasut, Zaquan excited n beri kerjasama yg baik,
dia mmg nak sgt beli kasut baru siap Papa ugut kalau buat perangai Papa beli kasut Adik jerk..itu yg baik jerk time ni


 Adik mula² ok jerk, tp bila dapat lepas bebas mula la dia nak explore satu kedai,
dia nangis tu bkn sbb xnk pakai kasut, tp marah bila dia x dpt nak kumbar semua stokin n kasut yg ada kat depan mata dia tu..huhu

"Amcam cantik x kasut Abang "?
Nampak macam  kaki org besar pulak..

Selesai urusan beli kasut, Mama terjah jugak la Ekspo Parenthood yg berlangsung di Mid Valley, tp biasalah ramai betul umat manusia, nak memilih pun susah, sudahnya Mama lalu tgk² jerk, lgpun lebih byk pilihan untuk kelengkapan baby, mama perasan diapers murah, Diapers Drypers cuma RM32, nak beli tp stok Drypers Ziqry masih ada stok lagi. Sudahnye keluar ngan tangan kosong, lgpun x sedap hati nak belek lama² kat situ, susahkan Papa pulak kena jaga anak².


Adik amik kesempatan keliling replika Mickey Mouse..

Lepas tu kami terus masuk JJ, mcm mama cerita di permulaan tadi la..cuci mata jerk lebih..hehe.., Zaquan mcm biasa tetap kena g tempat mainan dia tu.

Dalam pukul 5.30 ptg kami dah siap sedia cari tempat mkn, mcm biasa gak kalau sampai Mid Valley tekak rasa nak makan Grill Portuguise jerk. Cop tempat duduk awal2, kalau lewat nnti xde tempat duduk pulak, itu yg sanggup jerk kena tunggu 2 jam pun xpe lah..


Lepas berbuka kami pun balik rumah terus, xde menyinggah kemana lagi dah, tp sampai rumah jam 9.30 mlm jugak ler..

Keesokannya Abg n Adik masih lg sibuk ngan kasut baru mereka, kalau ikutkan hati Zaquan dh nak rasmikan dah, puas la kami explain itu kasut raya, tunggulah hari raya baru pakai ye sayang.. ♥

p/s: Semalam seharian Mama berkursus (best penceramahnya Dr Robiah-pengetua Ustazah pilihan), hari ni pulak terlibat dgn Majlis Tadarus, Sembahyang Dhuha & Tasbih anjuran Puspanita Jabatan, Sorry ye x sempat nak melawat rumah kawan2.


*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. wahhhh cantikla sedondon abg adik spiderman....

    ReplyDelete
  2. Abang dah pandai menikmati kecantikan pada kasut yg dibeli. Adik belum lagi cuma dia tahu abang ada adik pun nak ada. Tahun depan dia akan lebih cerdik mesti dia nak pilih sendiri eija..

    Mahal macam kasut auntie je sayang...

    ReplyDelete
  3. wah.. budjet kasut rm200 sorang tue.. kami takderlah sampai camtue.. kalo berkenan barulah beli.. apapon memang cantik kasut sedondon diorang tue.. :)

    ReplyDelete
  4. zaquan = zakwan
    minat sama >> dr cars ke spiderman..adoiyai! =p

    die tgk kasut ni, trus die ckp
    'mama, nk kasut spiderman mcm kawan saya!' ;)

    ReplyDelete
  5. bestnya dah bershopping utk raya...sy tak shopping lg..hehehehe

    ReplyDelete
  6. bestnya..beli kasut raya,baju raya..
    kasut spiderman..memang mahal ye kasut budak2..uwaaa.nangis tengok harga kasut tu..

    ReplyDelete
  7. ni kalu amir nampak mau nak jugak .. baru je belikan dia baju spiderman kat jusco kate sale tp mahal.. tulis sale 50%.. tp harga masih dkt 40 hinggit .. dah amir berkenan ayah dia belikan jerlah huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. @eda: hihi..terima kasih, itulah sedondon mereka thn ni..

    @Kakzakie: betul tu kak, abgnya dh pandai memilih, lepas ni kalau si adik pun sudah pandai memilih..x tau la mcm mane pulak..

    huhu..itu la rasanye kasut mama dia pun x sampai harga camtu, setahun sekali jerk pun mereka dpt kasut mahal

    @Cute MuM: awal2 tu tetapkan budget RM200 seorang sbb Papa dia yg ckp setahun sekali jerk pun belikan kasut utk anak2 yg mahal2, kami ni sbnrnya peminat Nike & Crocs, so mmg dh tau average kasut Nike & Crocs dlm RM200, tp kalau ada pilihan kasut lain yg menarik n cantik, kami beli jugak kalau dh berkenan..

    @Nad@MamaZN:hihi..boleh jd geng ni..

    sweet nye Zakwan ckp mcm tu, agaknye dia igt lg x dia pernah dtg rumah kawan dia ni cuma x sempat nak bermain sama2 jerk..Hari raya nnti jemput dtg rumah ye Nad :)

    @PinkUmmi: ikutkan kami pun x shopping sgt pun lagi PU, ini baru selesai shopping kasut anak2 jerk, baju melayu dan baju raya diorang x dpt lg.., Mama n Papa nye pun x shopping ape2 pun lg ni..

    @Kamalia: uwaaa..mmg nangis, tp mmg guna smpai hancur..hihi

    @Masya: selalunya begitula kita ni kan yana, kalau utk anak2 tu x pelah korbankn sikit RM utk kepuasan anak, tp xdelah selalu, nnti naik lemak pulak mereka, setahun sekali bolehlah..hihi

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails