Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, August 16, 2012

Rutin Check-up Bulanan Ziqry ~ 1 Tahun 3 Bulan

Salam 27 Ramadhan,

Khamis lepas 20 Ramadhan@9 Ogos 2012 merupakan rutin check-up bulanan Ziqry untuk check up 1 tahun 3 bulan. 

Hasil Pemeriksaan:

Berat: 9 kg (turun 0.2 kg banding masa last check up @Peads Clinik 1 thn 1 bulan)
Tinggi: 78.5 cm
Ukur Lilit Kepala: 45 cm

Waktu Check up Ziqry ni, Ziqry baru jerk lepas baik dari Cirit Birit, Batuk & selsema. So mmg ada nmpak la penurunan berat badan adik, Misi kata dh nak hampir ke baby kurang zat.., tp mama explain la yg dia baru seminggu baik dr cirit birit & dh la 2 minggu kena cirit. 

Untuk pemeriksaan kali ni adik cuma diberi ubat cacing.

Aduihai x jangka betul masa check up ni Alhamdullillah Adik Ziqry sihat walafiat. Tapi hari ni dah nak masuk 2 hari Ziqry dah kena Batuk Selsema semula, hari ni badan Ziqry panas jerk..Hope Adik Ziqry cepat sembuh n dapat sambut raya dengan riang..

Next Check -Up :- 7 Nov 2012.

Layankan pic Adik yang happy masa hari check-up berkenaan..

Pagi tu siap mandikan terus Adik, Happy jerk dia..ready nak g klinik dgn Motor Abg dia..


Vromm..Vrommm..x sampai2 pun..hehehe


@Klinik..Nasib baik adik x buat perangai..
sebabnya Mama sorang2 dok handle Adik menunggu giliran dipanggil.
Papa g bank kejap pagi tu uruskan tukar wit raya..


1 Thn 3 bulan..Saya sudah ada 6 batang Gigi..(4 Batang di atas, 2 batang dibawah..)


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. Syomel...tak tenang rasa kan bila anak2 x sihat. Nak2 bila kene demam batuk flu pastu cirit lagi...aduh..saya dh merasa jaga anak sakit mcm tu. siap ade tambahan lelah lagi..tula pengalaman seorang ibu kan ;)

    ReplyDelete
  2. @Huda: hehe..terima kasih, skrg ni dia balik2 rumah jerk, motor abg dia ni yg dicari dulu..

    @ibu MZW@farah idayu:terima kasih,
    yup betul tu farah, pengalaman seorang ibu mmg berharga dlm menguruskan hal anak2 ni. Itulah mmg x tenang n susah hati kalau tgk anak sakit, hope cepatla dia sembuh before raya ni.
    Nasib baik anak eija xde lelah, mmg kesian tgk anak yg ada lelah ni..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails