Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, August 1, 2012

Jom Beli Barang Raya!

Salam 12 Ramadhan,

Akceli event Jom Beli Barang Raya anjuran KPDNKK ni dah berakhir pun minggu lepas, hari ni baru berkesempatan nak update n3 tentang event ni. ..hehe..

Eventnya pada 25 - 29 Julai 2012. Kami yg opisnya berhampiran dgn tempat event ni x melepaskan la peluang untuk terjah ke 'Jom Beli Barang Raya' ni. Ermmm..kali ni xdela excited sgt pun sbbnya ini merupakan kali ketiga event ni diadakan n jualannya pun sama jerk mcm thn2 sebelumnya.

Pandai betul strategi KPDNKK, event diadakan betul² pada tarikh hari dapat gaji org gomen. Kami yg rasa event ni mcm biasa jerk pun setiap hari terjah dari hari Rabu sampai hari Jumaat..


Hasil rembatan pada hari Rabu, kunun pada mulanya ada masa 3 hari, hari Rabu nak cuci2 mata jerk, lagipun masa rehat singkat 1 jam jerk. Mula2 tahan hati gak nak beli sbb pikirkan hari Sabtu nnti plan nak g shopping, tp terbeli gak..hihi
Ini baju untuk Adik Ziqry..
Ok la sepasang after less dapat RM15 (Brand Issue) dan sepasang lagi RM20 (Brand Disney)

X sempat nak survey abis, so xde la baju untuk Abang, mcm biasa Abg jeles, mana boleh Adik ada baju baru, Abang x dapat. Mama pun terlupa nak masukkan terus baju tu dalam mesin basuh, balik² umah jerk Mama terus letak atas meja, ermm Abg Zaquan yg mmg sentiasa elert apa yg Mama beli ni pun mula la menyelongkar. Sudahnya keesokan paginya dia yg rasmikan dulu baju Adiknya, dh la x basuh lagi..pastu sibuk ckp ngan Adik 'Adik Mama beli baju untuk Adik satu, untuk Abg satu'. Adik Ziqry x sihat so dia buat hal dia sendiri jerk la + dia mana phm lagikan..

Anak Mama dh besar dh pandai berkata2, rasa bersalah sgt bila Zaquan ckp mcm tu..patutnya Mama jgn bawa balik dulu baju baru Ziqry tu kan. Mama nak cover kesalahan dari Zaquan terus ckp, 'Mama nak belikan utk Zaquan, tp baju Zaquan xde size, yg ada size baju adik jerk', 'baju Abg nnti kita beli hari Sabtu'.

Abg Zaquan yg happy kununnya baju baru Adik adalah baju dia.
mmg la Zaquan muat tp mcm sarung nangka n senteng la seluar dia tu..


Hari Kedua kami terjah lagi n misi mama mmg nak cari sepasang baju raya untuk Zaquan. Akhirnya dapat dah sepasang baju raya untuk Zaquan - Jeans & Kemeja Brand Snails n Sons. Murah jerk Jeans tu after less RM35 dan kemeja after less RM19


Sampai rumah terus tunjuk kat Zaquan n bgtau dia yg Mama beli baju raya untuk Zaquan, seronok la dia n sekali lagi ayat petah keluar dr mulut dia ' Mama dah dapat size baju Abg ye', ' Dah ada size ye' 'Papa.., Mama beli baju raya untuk Abg..Cantik'.Huhu..

Hari Jumaat, rehat yg panjang..kemana lg kami nak g kalau x ke tempat jualan 'Jom beli barang raya' . Tapi kali ni Mama cuma beli barang dapur 'Adabi' jerk. tahan nafsu untuk mmbeli, nnti abis pulak budget utk shopping hari Sabtu..

Nanti Mama up n3 planning Shopping pada hari minggu lepas..Agak2nya kami shopping ke x..?

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. bestnye..hehe mmg kena control nafsu kan untuk membeli kalau x budget mesti lari :)

    ReplyDelete
  2. Amboiiiiiiiiiiii!!
    Menyemart ler anak teruna tu raya nanti..
    Hi3!!!!

    ReplyDelete
  3. dah bershopping ye..
    nanti bonus double shopping ye.. hehee

    ReplyDelete
  4. bagusnyalah zaquan nak pakai kemeja, kalau amir jgn haraplah .. ni pun sy tgh pikir nak belikan kemeja lg x thn lps beli x guna pun, baju berkolar pun payah ...

    ReplyDelete
  5. @Huda: yup betul tu kalau budget lari nnti lagi susah..

    @Salina@IbuAqil: hihi..dah la anak bujang eija ni mmg jenis menyemart, kalau tau nak g jalan keluar mmg dia pilih nak paaki seluar jeans..

    @*FAR*: hihi..mmg mcm2 dh terbyg utk guna duit bonus tu nnti..

    @Masya: Dulu ikutkan Zaquan pun sama x berapa nak suka pakai kemeja tp skrg ni ok dh dia mmg dh pandai bergaya..:)

    @fieda: biasa2 jerk k. fieda..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails