Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, July 5, 2012

Tak Sabar Rasanye Nak Menikmati Pavlova

As Salam,

Hari ni mood nak mengupdate n3 ke laut, maybe sbb hari ni mama puasa rasa mcm lemau jerk rasa badan..pagi td x sahur..huhu, alasan :p

Sampai2 opis kawan opis - Mama Tun Nur Safiya ada bawa Sebiji Pavlova, mak ai terliur tau + terharu Mama Tun Nur Safiya kata dia buat sbb 'K.Ct kata kak K.Ct yg teringin sgt nak rasa kan, so sy buat jgk ler, dah puasa la pulak'. 

TQ Mama Tun Nur Safiya, Tapi xpe la awk bkn nak jamu sy jerk, satu opis pun teringin nk mkn Pavlova awk tu tau. Sy mmg teringin sgt pun nak rasa, hari2 dok tengok ramai jerk kawan blogger dok cerita pasal Pavlova ni, nak buat x pandai + kat umah xde Oven..(kalau ada oven, budget mcm masak jerk..:p). 

Tak sabar nak tunggu waktu berbuka petang ni..
ni dia sepotong Pavlova siap tapau utk bawa balik..


P/S: Tetiba rasa mcm nak beli oven la pulak..


K/Kini 6/7/2012: Memang sedap Pavlova ni, tp pada Mama rasa dia agak sweet sikit & rasa dia mcm Karemel..kalau makan dengan buah2 yg ada diatasnye bersekali mmg sedap baru ada rasa masam2 manis..:)


Gambar Sebiji Pavlova:- Sblm & selepas letak coklat..mmg yummy2..


Pic: Sumber/Copy dari Mama Tun Nur Safiya

Nak tempah dengan dia pun boleh..dijamin sedap..:)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. nyamy..nyamy..aku yg xposa ni pun terliur jugak...camne nih!..tulun..tulun..nak jugakkk!!!

    ReplyDelete
  2. ape rasenye kak?
    sedap tak?

    tun nur sufiya ni yg buatkan kek utk zaquanziqry tu kan?

    ReplyDelete
  3. ape lagi beli lah owen.. wahh siap ade coklat cair mesti lagi sedapppkan...

    ReplyDelete
  4. sedapnye pavlova :) nak sikit..hehe

    ReplyDelete
  5. wah sedapnya, ramai dah merasa pav ni, kita gak yang tak torai lagik

    ReplyDelete
  6. tu la kak ct puasa pulaksss..tak pe lah if rajin i buat lagi bg yg fresh punya...n 1 more thing i ada hutang u Red Vekvet jugakksss ingattt takkk!!! :)

    ReplyDelete
  7. SY PUN TINGIN NAK MKN PAVLOVA NI... RAMAI BLOGGER DUK CITE PASAL PAVLOVA KAN....

    NAK BUAT XRETI DICAMPUR PLAK MALAS.. HIHII

    NAK BELI, XPNH NAMPAK ADA ORG JUAL...

    *alamakkk sorry... pas taip br perasan huruf besar :-)

    ReplyDelete
  8. @Ena's Palace: mmg yummy2..x dapat nak nolongnye ni..

    @Nad@MamaZN: Sedap..cuma agak sweet sikit la pd k.eija, rasa dia ada rasa mcm karemel sikit dia pnyer base, atas dia tu wiping cream dgn buah2an, bila kita makan bersekali ada la rasa masam2 manis :)

    Yup, dia la yg buat kek Cars masa besday ZaquanZiqry hari tu.., Skrg ni mmg ramai opismate kami order ngan dia jerk, sbb mmg sedap pun hasil tgn dia..

    @Masya: Mmg dah masukkan dlm Wishlist dah pun ni yana, kawan2 opis eija ni jenis suka mmbaking secara x langsung kita pun excited nak cuba buat jgk..
    mmg sedap mcm kita mkn strawberry coklat ler..hehe

    @Huda: heheh..eija pun orang bagi, kalau eija pndai buat sndiri conform bg kawan2 rasa.., Huda pun rajin mmbaking ..srnok tgk kawan2 pandai mmbaking :)

    @Anje a.k.a Mama_Balqis: Itula kan Eija pun dok tgk kawan2 yg buat Pav ni teruja nak rasa, nasib baik ada kawan opis yg pandai & rajin buat..sudi buatkan utk kawan2 opis ni..hehe

    @Mama Tun Nur Safiya: Mesti la igt, mana boleh lupa bab makan ni...hehhe. Wah beshnye u nak bagi we alls makan2 lg..hehe
    *Sedap la kek oren u tadi...baunye dh mcm muffin kenny rogers..rasanye siyes mmg sedap..fresh from oven tu..:)

    @IntaNBerliaN: oh ye la, x perasan ada org jual, tp rasanye ada kot jual kat kedai kek.
    ikutkan kawan k.eija kata buat dia senang sgt cuma nak bakar tu jerk amik masa lama sikit. base dia tu bahan dia telur ngan gula jerk pastu buat la wiping cream dia n letak buah2 kat atas wiping cream tu..

    ReplyDelete
  9. macih macih..ala u kan rajin promote my cake dalm blog u... i mesti bg rasuah sket hehehehhe

    ReplyDelete
  10. sedapnya.....nanti nak try jugaklah....tak pernah makan pun

    ReplyDelete
  11. sedapnya...teringin gak nk rasa kek ni..

    ReplyDelete
  12. @Mama Tun Nur Safiya: hahahaa..ala tolong kawan2 apa salahnye, lg pun mmg dh tau rasanye..dijamin sedap..itu yg berani promote..

    @cik Jue Aka Ibu Farisyah: eija ni pun 1st time rasa, ikut masing2 pnyer selera jgk la..

    @izz iizza: begitula perasaan eija bila tgk ramai kawan2 update ttg pavlova ni..teringin sgt nak rasa, ni kira lepas dh rasa ngidam..hehe

    ReplyDelete
  13. alahai... sampai skrg blm dpt makan pavlova ni. tapi takdelah sampai mengidam tahap gaban... hehe...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails