Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, July 24, 2012

Menu Bersahur 3 & 4 Ramadhan

Salam 4 Ramadhan,

Alhamdullillah dah masuk 4 ramadhan hari ni dan Mama masih berkesempatan untuk bangun & masak untuk menu bersahur kami :))

Menu sahur 3 Ramadhan - Kentang & Bilis Goreng .(Menu paling simple). Goreng pastu gorengkan sekali sgn bawang besar & cili api. 


Papa yang request, x payah susah² sgt nak pk menu bersahur, masak apa yang ada jerk dalam peti ais tu..huhu

Menu sahur 4 Ramadhan- Sambal bilis Goreng & Telur Dadar.
(menghabiskan Stok Bilis yang ado)


Yeay..jd jugak sambal bilis goreng kering mama ni (baru belajar dr my friend), selalu buat sambal style cili api & basah jerk. kali ni buat kering mcm sira gitew..jd2..mkn dgn roti jerk pun sedap ni..tp lupa nak beli roti semalam.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. Uimakkkkkk!!
    Lapor perot ina ni sis..
    Geram tgk sambal kering ikan bilis tu..

    ReplyDelete
  2. sy pun masak menu simple je utk sahur. kuah lemak mmg tak lalu la.. cmne nak wat ikan bilis sambal tu?

    ReplyDelete
  3. sungguhpun ia nampak simple tapi SUNGGUH menyelerakan...nyamy...nyamyyyy

    ReplyDelete
  4. eija.. sedapnya tgk smbal bilis tu .hehe.. kalu menu sahur gini mmg best kn..sbb biaseny kalu pagi2 gitu susah nk telan klu tk kena selera.. :)

    ReplyDelete
  5. masak macam ni senang, simple .. hihihihi.. samelah menu sahur ikan bilis jugak pagi tadi hihihi....

    ReplyDelete
  6. my lil sister suka lah sahur makan ni :D hehehe rindu ruma :)

    ReplyDelete
  7. sesekali buka puasa menu macam nih best gak...

    ReplyDelete
  8. sambal bilis kering tu msk camne ek kak eija?

    ReplyDelete
  9. salam Eija...simple tp seadapkn?Waktu bersahur,xder selera sgt nk mkn yg berkuah2 ni...simple2 camni lg tambah menyelerakn :D

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails