Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, May 19, 2014

12 Mei 2014 ~ Ziqry is 3! | Bdk Tak Sabar Mau Potong Kek Dan Bday Celebration @ Taska.

As Salam,

12 Mei 2014 merupakan ulangtahun kelahiran My Little Boy Muhammad Khair Ziqry yang ke 3 tahun. Happy Bday Adik Ziqry, Moga adik membesar dengan sihat, cerdik dan berjaya dunia dan akhirat..AMIN.



Sehari sebelum Adik Ziqry genap berusia 3 tahun merupakan hari minggu, w/pun hari cuti tapi kami xde perancangan nak celebrate pun sbbnya tahun ni mmg dah rancang nak celebrate bday Abg dan Adik di taska dan tadika shj, bg peluang anak² sambut dgn kawan² school n cikgu², selalu sgt asal balik je dr school bawa goodies bday kwn² n itu sbbnya anak² pun dok request nak potong kek dkt school.

Hari minggu tu lepas masak dan makan tengahari Mama balik rumah parents Mama berdua dgn Ziqry, Zaquan plk lepas breakfast di Impian dia nak ikut atoknya balik, Mr. Papa plk kata nak siapkan assingment, jd Mama berdua je la ngan Ziqry balik Batu 10. Balik dari Bt. 10, malam tu mmg dh janji nak amik kek yg diorder utk celeb bday Adik di school esok tp bday boy dh x menyabar bila sampai kedai kek je kata 'Adik nak potong bday kek Adik', nak x nak malam tu beli je la sebiji kek lg utk celeb kami satu family..

Bday Cake Faberet


Mama n Bday Boy
Ini bdk sudah x sabar mau potong kek
Jadinya maaf ye acik² thn ni x dpt nak tunggu acik, kakak dania dan adik sara utk sama² tiup lilin dan potong kek, siyes adik ziqry dh x menyabar sgt nak potong kek.



Bday boy Potong bday cake in advance.
 Abg Zaquan , Atok dan Nenek sampai je dekat Impian, Adik terus rasmi potong kek,
 yang penting Adik happy..:)


Celebrate Bday @ Taska.

Hari Isnin..12 Mei 2014, genap usia Adik Ziqry 3 tahun. Alhamdullillah perancangan utk celebrate bday Adik Ziqry di taska bersama kawan² dan cikgu berjalan dengan lancar, kebetulan kami amik cuti rehat sbb cuti bersambung dgn cuti umum hari wesak keesokan harinya, jdnya anak² pun sama bila tgk Mama n Papa pakai baju jalan dia pun xmo pakai baju school sibuk nak cuti sama, disebabkan mmg dah niat nak celeb bday adik dgn kawan² dan cikgu kami pergi jgk la ke taska w/pun bercuti.

Bday Boy request Ninja Go Cake
biasalah Adik apa yg Abg dia minat dia pun minat sama lg² dekat taska n tadika abg n adik tu kebanyakan peminat Ninja Go.


Goodies buat kawan² dan cikgu..makanan ringan je dalam goodies bag ni..huhu


Adik keluarkan belon dia, abis semua kawan² kerumun..


Ekceli bday boy takut kena tinggal dgn Mama n Papa dia.., itu yg bila disuruh bergambar x sporting..


Adik jgn la risau, hari ni kan ulangtahun kelahiran adik yg ke -3 thn.., 
kawan² Adik semua dah teruja dah tu nak potong kek dengan adik ..


Abg temankan Adik ye..




Aim pun ada, Aim ni kawan baik Adik Ziqry tau,
kalau tanya siapa kawan adik ?
Adik : kawan adik aim, siap cakap 'Aim adik..', kalau beli makanan or brg dia akan igt Aim dia..
pagi² kalau kena mood Ziqry nangis kami akan ckp tu Aim Adik ada, Cikgu pun akan panggil 'Fahim ambil Ziqry ni..' hehhe..nampak sgt BFF..




Yeay, Its time utk potong kek.
Cikgu : kawan² jom sama² nyanyikan lagu happy bday buat Ziqry (dan time ni semua kawan² adik nyanyikan lagu happy bday buat adik
♫ ♪ Happy Bday To u..happy Bday to u..happy Bday to Ziqry.., Happy Bday to Ziqry..♫♪


Last But Not Least, gambar kami 1 family bersama bday boy..
srnok tgk adik happy w/pun malu²..


Skjp je pun sbnrya majlis potong kek, selesai bdk² makan, kami pun beransur pulang, tp x terus balik rumah sebaliknya alang² dah sampai Putrajaya kan, terjah alamanda la..reward buat bday boy, Mr. Papa belanja main games...hehee, esok Papa dah nak balik Melaka dah..harus fully utilize cuti yg diambil :)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. bestnya kek dia, ninjago! :)
    hepi bday ziqry!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..keknya biasa je nad, sponge kek je dalam dia, tp deconya nak ninjago,
      bdk2 skrg pandai request x padan dgn kecik..

      Tq aunty nad drpd ziqry :))

      Delete
  2. Replies
    1. biasa2 je sbnrnya tp nampak meriah sbb dikelilingi kawan² ..^_^..

      Delete
  3. Sebenarnya Eija memang lebih meriah dan lebih dihargai bila sambut di tadika dgn kawan-kawannya. Lihatlah semua anak-anak senyum gembira. Ganjaran lebih tau Eija bagi anak-anak makan dan gembirakan mereka

    Happy belated birthday buat adik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, happy je semua kawan² adik bila dapat sama² meraikan hari jadi kawan.
      alhamdullillah kak..:))

      terima kasih kakzakie :))

      Delete
  4. meriahnya sukalah ziqri dapat sambut dgn kawan² kat tadika akhirnya kan.. walaupun muka dia nampak mcm takut².

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails