Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, May 20, 2014

Tunai Niat Nak Belanja Makan Family dan Geng Opismate

As Salam,

Alhamdullillah ada rezeki lebih yang Mama dapat untuk dikongsikan bersama family tercinta dan kawan² tersyg, dapat la Mama belanja family dan geng opismate makan².  JJCM ni telah berlangsung pada bulan April yang lepas (keretapi slow nak update n3..)

With My Family In Law @ Austin Steak House

1st Mama belanja Family Mertua dan Adik² Ipar terlebih dahulu, lgpun kami semua kan duduk area berdekatan Bandar Baru Bangi je, senang nak deal, tp biasalah walaupun Bandar Baru Bangi ni byk tempat makan, Mama n Papa ni jenis susah sikit nak buat keputusan tempat makan pilihan..hehe, sudahnya kami tanya dkt ahli family sendiri buat pilihan makan dimana, Austin Steak House antara yang dipilih, memandangkan kami pun biasa makan disini so set je lah makan western. 

Kami janji berjumpa di Austin Steak House pada 17 April 2014 (Khamis) jam 8.30mlm, kami sampai tgk Adik Ipar (Family Cute Mum) sampai dulu, kiranya Zaquan n Ziqry dah jumpa geng la.., bdk² dah ada mana tahan nak tunggu semua datang, jdnya kami order dulu sblm Acik Eiya, Acik Cha, Atok dan Nenek sampai. Atok n Nenek sampai lewat sikit sbb sibuk tadah air (time ni masih lg kes catuan air, alhamdullillah now dah tiada catuan lg). 

Abg diapit Dania dan Sara, semua pun mmg nak dgn Abg je, Cian Adik dipinggirkan..hehe, bkn ape Ziqry ni jenis x paham bahasa lagi, pastu jenis nak org dengar kata dia, so sepupu² pun xmo geng..huhu, tp time baik, baik je semua..^_^..


Xpe, Adik geng dgn Papa la..
Kami dah mula makan, tp Acik Eiya kat sblh masih menunggu makanan yg diorder.
Adik makan dulu ye Acik..


 Ini menu Mama..Grill Chicken..
Terkezut tgk size Grill Chicken dia, dah semakin mengecil, 
Austin Steak House ni antara tempet feberet kalau kami nak makan western,
 ermm x sangka plk dah 3-4 bln x makan, ayam dia dh mengecik..huhu, nasib baik rasanya masih memenuhi tekak..


Bkn Mama je yg complain tau, FIL yg order menu sama pun bila dapat je terus cakap keciknye ayam dia..


Ape pun terima kasih kpd semua ahli family dapat join makan² ikhlas daripada Mama


With Geng Opismate @Mr. Kabab Dan Biryani

Keesokannya 18 April 2014 (Jumaat) giliran untuk belanja makan kawan² opismate plk, tp xdelah belanja satu opis, belanja seksyen Mama (gegirl group je). Dengan geng opismate makan dkt Putrajaya la, ada 2 pilihan sbnrnya time ni samada nak makan Nasi Arab atau Buffet RM15 di PICC, ikutkan mama x kisah pun nak belanja kat mana sbb iyelah tukang belanja kan jenis x tau nak wat pilihan dan keputusan, tp sebelum² ni dah janji nak belanja Nasi Arab so yg lain pun setuju je dan akhirnya kami  buat keputusan makan di Mr. Kabab & Biryani, Putrajaya. Tp bila sampai xde siapa pun yg makan Nasi Arab..huhu, ekceli kebanyakan my friends ni semuanya diet Atkins, xmkn karbo ok, so diorang ngidam ayam tandoori je.., Mama pun sudahnya x makan Nasi Arab try makan roti naan cheese dan ayam tandoori dia, mmg recommended la..sedap.

Ini geng opismate Mama




sedap..^_~..


With My Family n Siblings @ Restoran Orkid Thai, Shah Alam

19 April 2014 (Sabtu), makan besar lagi, kali ni dengan family Mama pulak. Senang tunaikan niat direct 3 hari berturut² makan besar.., tangguh² takut x tertunai pulak kan, lagipun minggu tersebut  minggu Mr. Papa cuti sem, itu yg dapat keluar hujung minggu. Kebetulan pulak hari Sabtu tu ada Family Day office Mama di Putrajaya, alang² dah keluar tu, dari Putrajaya terus ke Shah Alam, kali ni berubah angin plk, deal dgn Adik² Mama set tempat makan di Shah Alam, Adik lelaki Mama sorang tu duduk di Shah Alam, jadinya minta dia yg tolong uruskan urusan booking tempat makan. 

Kami set makan di Restoran Orkid Thai, di Seksyen 9 Shah Alam. Restoran Orkid Thai ni adik mama recommend sbb dia pernah makan disini katanya kalau nak makan seafood pada harga yg berpatutan dan cepat disini. Ermm tp boleh plak kami terkena time ni adik dah booked tp pelayan restoran tu boleh plk slh bg meja pada org lain n x sangka plk time kami pergi ni orang ramai betul, fully booked gitew nasib baik ada jgk satu meja utk kami, bila org ramai, service pun jd slow la tp nasib baik rasa makanan dia mmg sedap.


Adik Ziqry dah siap naik atas meja menunggu makanan x sampai².



Menu kami pada hari berkenaan antaranya, Tomyam, Udang Goreng Tepung, Sotong Telur Asin, Ikan Siakap Asam Nyonya dan Sizzling Tofu.
Mama paling suka Sotong Telur Asin dan Tomyam dia mmg sedap la.


Ini Adik Lelaki Mama (Ateh Cu) dan Wife dia yang tolong uruskan booking tempat makan di Shah Alam.



Kami..^_^..
(Mama, Adik Ziqry dan Papa)
Abg Zaquan berkepit je la dengan Ateh Cu dia..


My Family members..
Tq semua dapat joint, Adik Ipar je x dapat joint sbb balik kg.


Insyaallah kalau ada rezeki lebih lagi bolehla kita JJCM lagi ye..seronok JJCM sambil family gathering kan..

p/s: Bila la mama ni nak sampai seru berdiet.., kawan² yg buat diet Atkins semuanya berjaya tp mcm mane nak buat Mama ni makan selera aje, pantang nampak makanan :p

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. SAMALAH.. X DAPAT BERCUTI .. DAPAT MAKAN² DGN FAMILY MCM NI OK JGKKAN.. MENGERATKAN SILATURAHIM...

    ReplyDelete
  2. Berkat rezeki if kita ikhlas memberi. Terutama kpd famili & emak abah tau! And memang best bila kita kumpul ramai2 adik beradik. Sgt best :-)

    ReplyDelete
  3. Salam Eija..semoga sentiasa dimurahkn rezeki..rajin belanja family & rakan2 semua.Aaminnn

    ReplyDelete
  4. uuu.. sedapnya semua.. dah lama juga N tak makan steak

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails