Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, May 8, 2014

Berjimba² Hujung Minggu Before Mr. Papa Keje Jauh | The Amazing Spiderman 2

As Salam,

Hujung minggu lepas (4 Mei 2014), kebetulan short course for semester ni hari Ahad Mr. Papa xde kelas, jdnya gunakan la sepenuhnya cuti hujung minggu tu kan. Mr. Papa plan nak bawa kami g tgk wayang sbb 2 minggu sebelum tu masa kami tgk wayang movie Rio 2 Zaquan ada request nak tgk movie Spiderman 2 time tu Spiderman 2 coming soon, ni kiranya mengotakan janji + hari² terakhir menghabiskan cuti hujung minggu bersama family before Mr. Papa keje jauh.

Pagi ahad tu Mama sempat masak dan sediakan breakfast terlebih dahulu sebelum keluar, masak nasi goreng dan goreng sosej je, tengaharinya pulak kami terjah kenduri kahwin jiran keluarga mertua Mama n lgpun kenduri tu FIL n MIL tukang masaknya (keluarga mertua Mama kan caterer, sesiapa berminat nak khidmat catering utk perkahwinan or sebarang majlis pun boleh la kalau nak order dengan Puncak Sakti Catering..promo skjp..hehe). 


Tiket wayang Mr. Papa dah booking sehari sebelum lg, nasib baik kami booked time 3.30p.m xdela terkejar² sgt lgpun perut dah siap berisi, boleh terus terjah wayang 

Abg dan Adik : kita nak pergi tengok wayang kan.
Papa : yelah, esok Papa dah keje jauh tau..


Yeay..lets Rock n Roll..Movie time..:))
Sebelum masuk panggung wayang, wajib posing² dengan background Spiderman 2 ni..


Abg Zaquan la yg paling teruja sbb penuhi permintaan dia kan, jdnya bila diajak bergambar pun sporting la, Adik Ziqry plk yg x sporting bergambar time ni..


Igtkan xmo menyinggah makan/minum, tp kami sampai kul 3.00pm setengah jam lg before wayang start, Mr. Papa ajak lepak minum starbuck, minum je ye, Popcorn dah siap² beli dah, belum masuk wayang Popcorn dah abis..huhu.

Hahhaa..Abg n Adik lepak starbuck mcm org besar la..gaya x menahan.., mata memasing memandang ke bawah leka memandang bot dibawah tu sbnrnya sambil mulut memasing sibuk merengek papanya nak naik bot, jawapan papa lg best nanti kita naik dkt melaka je murah sikit (amboi, mentang² la dah nak jd org melaka lepas ni..)



Ini la yg beriye anak² tenung..


Mama pun sibuk berselfie berphoto gedix dgn Mr. Papa :p


Pendapat Mama tentang movie The Amazing Spiderman 2 - xdelah best sgt, jgn marah bg peminat fanatik Spiderman, ni pendapat Mama je kan..setiap orang ada pendapat dia sendiri, Mama rasa x best sbb watak spiderman tu jd x menonjol sbb adanya watak² lain spt elektro, ehh yelah dah namanya pun The Amazing Spiderman 2 : Rise the electro. Bila mama tgk spiderman berlawan dengan electro dah mcm tgk ultramen plak..lawan2 api gitew..huhu, tp apepun Mama layan je citer ni lagi pun watak Max Dillon sebelum jd electro ala² watak psiko sikit n ada unsur² lawak dkt situ n ada part sedey la plk bila endingnya gilfriend Spiderman Gwen mati n ending dia nampak tergantung sgt sbb pasti akan ada sambungan Spiderman 3 plk kan..

Selesai tengok wayang, kami isi perut di Nandos ni kira makan malam la..

Penangan baru balik dr tgk movie Spiderman 2,
kunun² nak jd Spiderman..huhu
Pic by Acik Eiya..


Alhamdullillah, dapat jgk abiskan masa bersama family before Mr. Papa g Melaka dan yeay..kami enjoy w/pun keesokannya baru terasa sgt² yg Mr. Papa akan berjauhan dengan kami buat seketika ini.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

5 comments:

  1. setuju ngan kak eija. spiderman 2 x berapa best mcm spiderman 1 kan? mesti nnt ada sambungan lagi kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, mmg confirm ada sambungan sbb tergantung sgt ending dia..

      Delete
  2. Ade jg kenangan dpt diingat bila teringat papa kan....sedih betui la

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup itulah harus menggunakan masa yg ada sepenuhnya bersama family,,
      bila dikenang mmg sedei, tp kena strong utk hadapinya..kena jd supermom uruskan 2 org hero sendirian..

      Delete
  3. wahh.. balik rumah pun ada spiderman.. nice costume

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails