Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, May 5, 2014

Dapat Naik Pangkat, Tahniah Mr. Papa | Independent Woman !

As Salam,

Alhamdullillah, My asben a.k.a Mr. Papa Zaquan n Ziqry dapat naik pangkat..TAHNIAH Mr. Papa, moga terus dilimpahi rezeki untuk menyara kehidupan kita, Mama tumpang happy walaupun kita terpaksa menjadi pasangan jarak jauh (PJJ) buat sementara waktu ni..perasaan bercambur baur, happy sbb Papa dapat naik pangkat, sedey sbb terpaksa berjauhan, kena jadi independent woman la lps ni..

Mr Papa dapat naik pangkat dan posting di Melaka bermula minggu ni, hari ni 05.05.2014 merupakan tarikh Mr. Papa melapor diri, tp hari ni Mr. Papa lapor diri di HQ Putrajaya terlebih dahulu, esok baru melapor diri di Melaka. Malam ni Mr. Papa dah bertolak ke Melaka..sob..sob ..:(

Ermmm..buat masa ni, biarlah Mr. Papa pergi dulu tgk keadaan tempat kerja baru dia mcm mane, mana la tau dia rasa x besh ditempat baru, biarlah dia yg minta tukar kesini semula, Mama sbnrnya berat hati nak transfer ke Melaka memikirkan dekat sini semuanya dah ada, rumah sendiri pulak tu, Zaquan pun kami dah register sekolah disini dan family pun dekat. Mama tau nak x tak kalau Mr. Papa rasa selesa bekerja disana Mama kena juga ikut transfer ke Melaka, ok..Mama paham sgt² tempat seorang isteri adalah disisi suami dia, Allah adalah sebaik²nya perancang, insyaallah pasti ada jalan terbaik buat kita bersama.

Bermula esok jgk Mama kena jadi Independent Woman...Yaaa..must be n must be strong. Mama lah Mama dan Papa kpd anak², Lepas ni no more jd penumpang disebelah sebaliknya Mama kena drive sendiri pergi dan balik keje dan Mama kena hantar anak² g school sendiri. Anak² silalah bagi kerjasama buat Mama ye, Mama tau korang anak² manja Papa, tp korang kena belajar paham lepas ni xde dah Papa yg mandikan korang pepagi dan hantar g school, Mama yg kena take over sume tu..Luv uolss..my sons n hubby...

Hari² terakhir dapat bergelak dan lepak² kedai minum di kedai Mamak bersama, sebelum ni hari², lepas ni maybe ada tp kurang la kot..
Selfie 3 beranak..
Papa n Sons


Selfie 2 beradik..
Abg dan Adik

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. tahniah papa!
    take care kak n bertabah k!
    u can do it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nad..:))

      Yes I can do it...life must go on!

      Delete
  2. alahai sedih la .....
    harap2 k.eija lebih tabah dan yakin utk drive .. kena kuat semangat tau ....
    tetiba teringat zaman enpanjang belajar dulu tinggal kami 2 branak tp sebaik setengah tahun je berjauhan penang - putrajaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedey..:(

      Tq eima atas kata2 semangat..

      owh ye ke, hopefully kami pun x lama la berjauhan, semalam time papa dia nak bertolak pergi ke melaka, anak² mmg susah sgt nak accept yg papanya akan keje jauh, teresak2 nangis sedey smlm..

      Delete
  3. tahniah pap dapat naik pangkat.. bestnya..... yg x best kena berjauhan pulak .. moga di permudahkan dan ada hikmahnya.. hrp² pap nak bertukar ke putrajaya blk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yana :)

      itulah perasaan bercampur baur,
      yup betul tu setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya, berjauhan mengajar kami lebih berdikari..
      amin..

      Delete
  4. tahniah! and welcome to melaka.
    melaka best :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)
      itulah melaka mmg best, eija pun mmg suka melaka, tp berat hati nak pergi sana sbb rumah sendiri dekat sini, family pun semua dekat sini.

      Delete
  5. klu rasa jauh leh la duk umh aku kt putrajaya. aku ok je ade la kawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke, aku takut ko pening kepala tgk anak² akunye perangai, dah la anak aku ngan anak ko sama² lasak..

      setakat ni selesa duk umah sendiri, insyaallah sekali sekala boleh la bermalam rumah ko.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails