Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, February 13, 2012

12.2.2012 | Kenduri Doa Selamat Sebelah Kami (Wedding My Younger Bro)

As Salam,


Alhamdullillah, selesai sudah majlis kenduri kahwin adik lelaki sweetmama, Sebelah kami buat kenduri doa selamat jerk, jemputan khas buat sedara mara & jiran terdekat.  Sebelum ni sweetmama ada story ttg adik lelaki sweetmama ni yang dah selamat bernikah pada 7 Jan 2012 & bersanding kenduri sebelah perempuan pada 8 Jan 2012.


Ummi la yang paling lega, 4 orang anak dah selesai tanggungjawab, tinggal lagi 2 orang teruna yg menanti giliran...hehehe


Alhamdullillah segalanya berjalan lancar...


Pasang 2 khemah jerk, x sangka pulak tetamu lebih dr jangkaan, tp menu cukup untuk sume..^_^..


Menu Utama:  Nasi Putih Berlaukkan Ayam Goreng Berempah, Daging Salai Masak Lemak, Pajeri Nenas, Sayur Goreng, Ulam, Sambal Belacan ( Katering jerk sume - Pak Lang Caterer) & Sambal Goreng Kentang+Tempe ( tempah dkt MIL)

Menu Tambahan : Laksa ( order jerk jugak..hehehe)



Kuih Muih Sponser By Saudara Mara


Bubur Kacang - Tuan rumah sndiri buat..My Mom..:D


Dadih..Adik yg buat (Mak Ngah Zaquan Ziqry)


Layan kan gambar kami dulu sblm tgk gmbar pengantin, lgpun kami x bergmbar sgt pun sbnrnye, rombongan keluarga pengantin perempuan smpai jerk jam 12.30 tepat, terus mula kan doa selamat & tahlil, selesai doa selamat & tahlil terus ke Agenda makan. DIsebabkan xde sanding2 so kami pun melepak jerk la kat khemah..


♥Mama & papa ♥ 
susah sungguh nak bergmbar bersama Zaquan
Ziqry tido dari jam 11.30 pagi smpai pukul 3.00 ptg..


Mak Ngah & Pak Ngah Zaquan & Ziqry
Masih lg honeymoon berdua, blom ada rezeki untuk ada anak.
Sangat sayangkan Zaquan&Ziqry,
x menahan nak amik Ziqry sbg anak angkat...nak bawa Ziqry balik kg, tp Papa x bg..huhu 



Mak Yang  & Pak Yang Zaquan & Ziqry 
Mak Yang yg tgh preggy twins..now dh 5 bulan..x sabar nak tunggu kelahiran kembar, insyaallah zaquan bakal dapat sepupu kembar perempuan...


Family Mertua Mak Yang Zaquan & Ziqry



Pasangan Pengantin..dah sebulan pun bergelar suami & isteri..




Ziqry br bangun..lena sungguh dia tido tau, mmg menyenangkan mama & papa..:))
Bangun2 terus mama paksa bergmbar..huhu
Zaquan dengan Acik Amy bkn main manja lagi...




Bergmbar kat dalam umah pulak



Pengantin bersama Ummi & Abah


Xpe la xde sanding2 pun kan, lgpun sebelah perempuan dh buat meriah + kalau nak buat grand2/sanding2 itu tanggungjawab empunya diri ler kan..kalau ada budget lebih buat, xde dok diam2 sudah..huhu, Yang penting tanggungjawab ummi abah buat majlis doa selamat menyambut menantu selesai & berjalan dgn lancarnya..^_^.. Kenduri Adik kali ni kami sume adik beradik yang bekerja sumenya menyumbang...Alhamdullillah..moga berkat & bertambah2 rezeki kami sekeluarga.


p/s: 12 Feb 2012 - Genap usia Ziqry 9 bulan - sekejap sungguh rasanya masa berlalu, Pada usia menjangkau 9 bulan Ziqry dh pandai panjat tangga tau dari anak tangga bawah smpai ler selamat smpai anak tangga teratas tp turun tangga x pandai..hehehe..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

15 comments:

  1. takyah buat grand2 sangat pun takpe
    niat asal pun nak meraikan pengantin n mewar2kan pd sedara mara je kan?
    hehhehe...
    kalu nak grand, wat pinjaamn bank le kot, hikhik =p

    ReplyDelete
  2. Banyaknya menu eija... mesti puas makan tetamu yg hadir..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dah selesai ni.. lega kan.. nanti adk saya pulak nak kawin 18 mac ni.. kami dr sekarang dah sibuk menghantar jemputan, maklum lah adk perempuan last...

    ReplyDelete
  4. eija..sedapnya semua menu tuh...
    bubur kacang hijau pun sodap gak..
    suka tengok gambar pengantin..berseri tanpa make up..

    ReplyDelete
  5. ok sesangat buat majlis gini.. yang penting kita dah bagi tau kepada orang keliling yang anak terunani dah menjdai suami orangkan... sweetjer pengantin perempuantu...

    ReplyDelete
  6. simple n nice..
    janji majlis berjalan lancarkan..
    :)

    ReplyDelete
  7. @Nad@MamaZakwan: hehe, btol tu yg penting niat kan, kalau buat grand2 smpai nak kena buat loan itu dh kira menyusahkan diri namanye, x pasal2 pening kepala lepas kawin sbb tanggung hutang..huhu

    @Cik Jue aka Ibu Farisyah: terima kasih, xde la meriah pun cik Jue, tp alhamdullillah majlis berjalan dengan lancar & sume pakcik makcik & sepupu2 dtg.

    @KakZakie: alhamdullillah yg penting makanan mencukupi untuk sume, selalunya bila ada majlis adik beradik abah jenis bawa makanan tambahan so mmg makanan terlebih2..

    Masya: btol tu Masya, mmg lega rasanye, Ummi & Abah lg la lega 4 dh lepas, tinggal 2 jerk lg.
    Bulan Mac mmg byk kenduri kawin..
    ohh kalau yg bongsu pastu perempuan pulak tu mmg kenala wat grand2 sikit kan, lepas tu xde dah..hehe

    @Kamilia: hehehe, mmg menu nya sedap sume tau,
    terima kasih, itula pengantinnya make up simple jerk lgpun xde sanding2..

    @ChoZila: btol2, tp zaman skrg kan kebanyakkan nye msti nak buat grand2 kan, tp itula x boleh nak ikutkan sgt melainkan kalau kita mampu, belanja nak kawin skrg ni dh ler mahal2 sume, nasib baik zaman kita dh lepas..
    mmg sweet..terima kasih..

    @Cute MuM: Yup btol tu,lgpun belah lelaki wat simple2 jerk pun xpe, kalau perempuan tu mesti kita nak juga snding2 kan...hehehe

    ReplyDelete
  8. amboi menu tu buat org meleleh tau..

    ReplyDelete
  9. amboi menu tu buat org meleleh tau..

    ReplyDelete
  10. @fieda: hehe..makan nasi putih kalau kena dgn lauk2 nya mmg sedap kan..

    ReplyDelete
  11. byknya menu.. kuih pun byk... xpa.. yg penting, yg wajib tu dh selesai.. kitaorg kalu kt trg, xwat kenduri besar2 pun kalu sambut menantu.. wat gini gak.. doa selamat je... xda sanding2...

    ReplyDelete
  12. @IntaNBerliaN: mula2 risau gak x cukup mknan, sekali bila saudara mara dtg top-up puncuci mulut kuih muih, berlebih2 jdnye..
    btol tu yg pentingnya akad nikah :)

    ReplyDelete
  13. menu best...majlis pun meriah kan ...moga pangantin yg diraikan..bahagia sampai syurga...,
    ...:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails