Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, February 10, 2012

Family Trip Holiday 2012 - Cuti2 Freser Hills 5-7 Feb 2012 | 3 Hari Berturut2 @Taman Awam Jalan Pine Bukit Fraser

As Salam,


Adeii, Lambat btol Mama ni menghapdet blog kan, biasala time ada benda nak story, time tu pulak ada byk kerja, kena la dahulukan kerja hakiki dulu...hehehe, BW blog kawan2 pun x sempat lg ni, tp Mama tetap akan BW jugak nnti..


Story Holiday Genting 2012 x abis lg, tp mood nak smbung story holiday Fraser Hills skrg ni, Saba jerk la ye..


Sambung story anak2 & kanak2 yg bergumbira di Playground Taman Awam Jalan Pine ni lagi. Sebabnya kalau ikutkan x byk aktiviti pun boleh buat dekat Fraser Hills ni, Masa kami byk habis di Taman Awam ni, 3 hari berturut2 dr hari sampai hinggala ke saat dh nak turun balik, anak2 request nak main dkt playground..Kalau Bahasa Zaquan " Papa, Nak main buai laju". So ikutkan jerk la kan..

Day 1


erks..nangis, sblm tu bukan main happy lagi main mini golf


Alkisahnya, lepas puas main mini golf, Zaquan pun teruja la tgk sepupu dia Dania main buaian ni
Leka sungguh dia dok memerhati Dania main sambil makin lama dia makin ke tepi,
sebelah buaian yg dania main ni, ada org dok main buaian jgk,
bila dia dh ketepi terjadila pelanggaran, cemas jugak kami sume yg memerhati, mama lg la over siap jerit, dh orang yg dok langgar Zaquan tu serba salah n terus x main buai tu dah..lebih2  lg Zaquan dh mula nangis..

Tapi setelah dipujuk, sekejap jerk nangis nye, giliran Zaquan pulak amik alih buaian yg Dania main..


Kalau nak tau knape Zaquan kata ngan Papa nak main buai laju setiap kali kami lalu taman awam ni..sebabnya hari pertama main Papa dia buai dia bkn main laju lagi. Mula 2 takut pastu srnok siap jerit2 mcm naik roller coaster..huhu



huh Tingginya..


Mama & Adik tumpang posing lagi..^_~..



Day 2

Hari kedua kami penuh dengan aktiviti, lepas sarapan di rumah dan berphoto 1 family kami terus ke Allan's Water ada aktiviti bg makan ikan & Paddle Bot (nnti story di lain n3). 

Perasan x muka Zaquan monyok jerk, 
1 sebabnya dia xdpt nak main paddle Bot , x melepasi ketinggian yg ditetapkan, 
Lepas tu Atok jnji nak bawa pegi naik Kuda di The Paddock, 
tp kami singgah taman awam ni dulu pulak, 
bertambah2 monyok dia bila diajak bergmbar.


 tak sporting la Zaquan ni Kak Moon & Kak Fatimah dh pose cntik dh..


Tapi bila dh nmpak mainan, lupa skjp dia pasal nak naik Kuda..


Tunjuk Skill Memanjat


Buai Lagi


Papa pun sama nak tumpang main..huhu


Berkepit jerk la dia dgn kak moon


Berkerut jerk muka adik bila Atok bg peluang adik pun merasa main


Ohhh..Adik nak hisap besi tu ye..


Sambil melayan Anak2 & Bdk2 ni main , smbil isi perut lagi, dekat sini puas betul makan Cempedak Goreng, hari kedua ni kami siap order cempedak goreng RM10 makan ramai2. Kanak2 makan Ice-Cream :p


Day 3

Sekejap jerk masa berlalu, dh masa untuk check-out & pulang ke rumah, Sebelum balik singgah lepak lagi di Taman Awam ni. Bagi bdk2 ni puas, nnti balik umah dh x teringat2 nak main buai laju kat tempat sejuk lagi..hehehe..




Srnok tgk bdk2 ni happy, sekian n3 ttg Taman Awam Jalan Pine Bukit Fraser, ada 2 lagi Aktiviti menarik kami di Bukit Fraser iaitu aktiviti Paddle Bot di Allan's Water & Aktiviti Menunggang Kuda di The Paddock. (tunggu next n3 ye..)

  

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. Amboi2! Sakan deme dpt main buai.. Hi3!!! Tingin nk g FH ni.. ;) Happy weekend dear!! ;)

    ReplyDelete
  2. kelakar tengok zaquan takut naik buai..
    dania sampai muntah..heheh

    ReplyDelete
  3. cptnya ziqri membesar dah pandai berdiri macam tu.. x lama lagi berjalan lah tu...

    ReplyDelete
  4. lor abg beso takut naik buai ker..? gayat kut... dia lupe ler tu zaman baby pun naik buai kan ..

    ReplyDelete
  5. @Salina@ibuaqil: hehehe..itu la mmg sakan w/pun cuma naik buai..dkt mane2 playground pun ada, tp bila main kat tempat percutian, rasanye lebih srnok lg...hehehe

    @Cute MuM: heheh, itula mula2 takut smpai pucat2 muka pastu srnok menjerit2 smpai kuar2 air liur..
    heheh..penangan lempeng , berbuai smbil makan smpai muntah2 ye..xpe la yg penting dania sporting x nangis2..

    @Masya: yup yana skjp jerk rasanye masa berlalu, bkn jerk dh pandai berdiri tp panadai memanjat katil & tangga tau.., rasanye dia jalan lg awal dr abgnye nnti, abgnya dulu umo setahun br pandai naik tangga..setahun lebih br pandai berjalan..

    @Fazilzura: hahha, aku yg nengok papa dia buaikan pun menjerit sama, papa dia buai laju sgt tu yg zaquan takut..

    ReplyDelete
  6. anak2 mmg cukup seronok kalu dpt main dkt tmn permainankan.. :-)

    ReplyDelete
  7. @IntaNBerliaN: btol tu kanak2 & taman permainan tak dapat dipisahkan..hihi

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails