Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, February 2, 2012

Holiday Genting 2012 | Day2 - Genting Outdoor Theme Park -Children Rides & Mencuba Nasib ..Lucky or Not!

As Salam,

Lepas puas Mama & Papa main spinner & selesai kami semua isi perut, misi diteruskan dgn nak main lagi permainan 'family rides'. Kami nak main 'Melly Go around' / Matahari ni. tapi malangnya tengah2 beratur, mainan ni stuck x boleh nak jalan, so terus tutup x boleh nak main..huhu


Aduss, frust jgk, time giliran kami nak naik pulak, mainan ni stuck, so mama pun lepak kat bangku ni tgk orang Main Space Shot sambil menyusukan Ziqry yg dh mula nak mengamuk..


Sambil layan tgk org lain dok main Space Shot, Papa belikan Zaquan Aiskrim, padahal time ni hujan baru berhenti, sejuk2 makan Aiskrim..

Kami berdua x berani nak main Space Shot ni


Akhirnya Ziqry tertido jugak lepas dapat susu mama yg lemak berkrim :P, Ngamuk nak tido rupanye tadi..


Adik dh tido, senang kami nak berjalan, 
Akhirnya Mama & Papa tukang perabis Aiskrim Zaquan, 
Zaquan tu nak jerk lebih, tp makan kurang


Adik pun dh lena, kami bawa Zaquan main permainan ' Children Rides' pulak.
lepas tu kami nak mencuba nasib main permainan kat belakang nun..Agaknya ada luck ke tak ni ek..?


Bukan main suka la Zaquan, Dapat main Junior Bumper Car lagi. Kali ni main kereta langgar yg kat Outdoor pulak.


Happy sgt dia, dekat luar ni pun dia dok main lebih 10 kali


Bertukar2 kereta..hehehe


Pastu main mainan ni pulak..Ala x ingat nama mainan ni..Busy Bugs kot..


Mainan ni pun 2-3 kali ulang main


Time ni Zaquan dh berkenan sgt kat kaler purple kot, main belasah jerk dia dok ngan kawan kat sebelah tu, padahal kawan kat sebelah tu nak main sorang2..huhu


Puas sudah Zaquan main berulang2 kali main mainan yg kat dlm 'Children Rides' tu, 
Kami pun mula la tukar token, cuba nasib permainan luck yg kat outdoor ni, kami x pernah cuba nasib kat outdoor ni sbnrnya, selalu main yg kat dalam.

1st : Main Baling Gelung Masukkan dlm Tin

Sekali main RM10 mmg dpt byk gelung, tp mak aihh susahnya gelung nak masuk kat tin tu..

2nd: Menembak Pin Boling..bagi pin jatuh keluar..


Yang ini Papa la yg main &  minat sgt menembak..


Kita tengak Sharp Shooter or Not?


Tgk muka pun msti tau jawapannya..


ermmm...hampeh x mengena..
Abis RM50 hengget gak kat sini
xpe la papa xde luck kita kali ni..kata pun nak srnok2..
Tahun lepas pegi main menembak yg kat dalam mengena..itu yg wat papa srnok nak main menembak ni..

3rd: Menjala itik, Cari yg ada No kat bawah itik tu..



Zaquan pulak try luck..come on2 Zaquan jala itik yg ada no . tau..ahhahaa

Adeii..5 kali try dapat no. 0 jugak..huhu, mmg xde luck sungguh kami time tu nmpknye..

4th: Baling Syiling kasi masuk tepat2 kat tgh2 bulatan yg berkaler merah, hijau & kuning. Kalau kena bulatan merah tu dpt ler hadiah big.


Zaquan mmbuat balingan


Siap panjat naik atas lagi..
Time ni kalau nak tau hujan turun dengan lebatnya..
sbb tu kami stuck kat sini..mmg buat perabih duit la gamaknye..
kalau dh menunggu kat tempat mainan ni..huhu


Tp apakan daya x mengena jugak lagi..

Eh Adik Ziqry mane?



Adik Ziqry tido dengan lenanya daripada td..
Sbb tu Mama ckp percutian kami kali ni Zaquan & Ziqry sgt behave..x menyusahkan kami pun..

Hampir 2 jam jugak adik tido, 
bila kami tumpang teduh dibawah khemah mainan ni, 
Ziqry pun terjaga maybe tido dia terganggu dgn bunyi air hujan + guruh lg time ni

5th: Baling Bola masukkan dlm gelas yg berwarna


Akceli ini ntah percubaan yg keberapa kali,
kami kan dh terstuck kat sini sbb hujan
bosan2 lepak tumpang teduh bwh khemah ni termain jugak ler..

wah akhirnya mengena ...dapat hadiah medium..hadiahnya ulat bulu, boleh ler..,dapat jugak, daripada x dapat langsung..hehehe..

Time ni adik dh bangun, Papa cakap Rezeki adik la ni,
Adik bangun jerk, terus mengena..huhu..


hahaha, sampaikan bdk yg jaga mainan ni geram tgk adik yg chomell,
siap dukong adik & amik2 gmbr ngan adik


Adik Bangun, Giliran Abgnye pulak tido
Penat sangat main la tu..
Hujan pun masih turun lebat- selebatnya


Ada token lagi, mama pun try baling syiling td,
Yeah mengena, tp masuk dlm bulatan yg paling besar bulatan kuning..dapat hadiah small jerk..
Dapatla adik ikan paus kecik ni..

Adik yg masih blur2 baru bangun tido, tetiba mama menjerit masuk..dia pndang jerk la..huhu

Baru dapat energy..n nak senyum :))


Bila hujan dh mula reda, kami masuk nak main indoor pulak (story dlm n3 lain),
nnti kalau hujan dh betul2 berhenti kita main sekali lagi kat outdoor

Bila Hujan dh betul2 berhenti dan kami masuk semula utk bermain Outdoor., Kami nak naik Monorail (Ulat Bulu) dgn Mini Train tp tutup pulak hari tu, So dapat main Antique Car jerk la..

Ini mainan terakhir kami main kat outdoor..Antique Car


Zaquan cukup suka main Antique Car ni sbb dia boleh pijak minyak untuk jalan /berhenti..
kami naik berulang2 kali smpai 5 pusingan..hahaha
Masa ni dh lewat petang pun, dh pukul 5.30 ptg..Mmg sakan betul kami main

Adik pun Happy Sangat dapat naik Antique Car ni


Walaupun tak banyak permainan yang kami dapat main sebenarnya + cuaca yg hujan
Tapi puas hati sangat Zaquan & Ziqry happy dapat berjalan & yang pasti Zaquan main mainan yg dia suka byk kali, so mmg x rugi pun, 
x dapat main byk permainan tp dapat main satu2 mainan tu byk2 kali, 
kalau beli tiket asing satu permainan dh jatuh RM8, kalau 10x kali main byk RM+++ yg abis, tp ni beli wrisband mmg jimat Zaquan leh main ulang2 kali.

 Sayang PAPA, nnti bawa kami pegi lagi ye...hehehee

Abis dh story kami ttg Genting Outdoor Theme Park, tp story ttg holiday Genting 2012 ni x abis lg tau :p




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

21 comments:

  1. sweetmama: utk outdoor, umo bape tahun tak yah kena bayar ek?

    ReplyDelete
  2. wah bestnya pi genting...seronok kan..tapi yg tak tahan nak naik ke atas tue..hikhikhik..

    ReplyDelete
  3. hehe.. last time pergi kami pon dapat ulat bulu tue. hihi..
    seronokkan bila perabis duit camtue sekali sekala.. enjoy..

    ReplyDelete
  4. @S.U.R.I.A.T.I: umur 2 tahun kebawah (0-2 thn)/ketinggian bawah 90cm x payah bayar kalau x silap eija la,
    tp yg umur 2 thn ke bawah tu comform x perlu byr.

    @lfidah @dim: mmg srnok..:)), jln nak naik g genting ok lg eija rasa, kalau g cameron lg pening, ni nak g fraser hill's lg pening..huhu

    @Cute MuM: hahaha..itu la sekali sekali boleh la, kalau selalu mau pokai dibuatnya..kalau nk enjoy main kat genting mmg kena sediakan duit byk2 kan..br feel..

    ReplyDelete
  5. wah bestnya, have fun betul tengok...rindu nak bercuti2 jugak ni, cuma cuti je tak de

    ReplyDelete
  6. budak2 la paling happy kalo kat genting nih kan...

    ReplyDelete
  7. ♥aNJe a.k.a MaMa_Balqis♥: wee..mmg best sgt anje, lebih2 lagi kali ni pergi bw ahli baru (berempat) & Zaquan dh pandai main sndiri..cuma yg x bestnya xdpt nak bawa Ziqry naik cable car..hujan..
    cuti umum maulidur rasul & thaipusam ni boleh la anje bercuti2..:))

    ReplyDelete
  8. @Papa Mifz: Yup btol tu, lg2 dapat main sepuas hati..:))

    ReplyDelete
  9. penat kan pegi genting ni ... tu pasal aku tak suka ...heheh nk kena tgu anak2 besaaaar dulu... br bw lagi ....

    dua kali pegi fahim kecik die tatau pepe sgt .. main pun gitu2 je.....

    ReplyDelete
  10. @eima: heheh...penat tp tetap suka gak nak g genting ni..:))
    iye la srnok bawa anak bila diorang dh pandai main sndiri..

    ReplyDelete
  11. hehehe sama2 plak up citer kr genting..tapi kta tak main outdoor sbb dh lmbat smpai ke atas hee...

    next time la

    ReplyDelete
  12. @amiey lee: hehehe, kita yg lambat up n3 genting ni, dh hampir 2 minggu pegi tp x abis2 lg story ttg holiday genting 2012..huhu..saba jerk la kan..

    oh iye ke lg pun seminggu dua ni cuaca hujan jerk pulak kan ..

    ReplyDelete
  13. comellah ulat bulu tu! happy betul zaquan ye dapat main sampai puas...

    ReplyDelete
  14. Amboi2!!! Awok jeles ni...
    Uwaaaaaaaaa nk nek genting jgk.. ;p

    ReplyDelete
  15. @Izan Ishak: ulat bulu tu mmg comel sgt, warnanye soft bila pegang pun soft jerk.

    Yup mmg happy sgt dia dpt main sepuas hati dia.

    @Salina@IbuAqil: huhu jgn jeles2, insyaallah nnti giliran ina pulak g naik genting :-)

    ReplyDelete
  16. Jeles jeles jeles nak pergi Genting gak!

    ReplyDelete
  17. @ADEEYA: balik msia nnti bole la g Genting :-D

    ReplyDelete
  18. eija..space shot tu memang scary sangat..saya kalau upah seribu ringgit pun takkan naik punya..konpem turun muntah,pitam bagai..

    ReplyDelete
  19. @Kamalia: ituler, eija x naik tgk jerk pun rasa scary, sbbnye masa part dia nak turun tu siap berbunyi mcm jantung gugur..huhu..

    ReplyDelete
  20. bestnya k.eija... seronok tgk.. sy xtau la bila dpt g sana.. hubby xsk sgt tmpt gitu..hihi

    ReplyDelete
  21. @IntaNBerliaN: ohh iye ke..hubby eija pulak cukup suka g tempat mcm ni, dia tu mmg kaki games sbb tu dia suka tempat2 mcm ni..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails