Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, February 23, 2012

Karnival WOW Putrajaya 2012! | Terjebak jadi Ahli Kelab Upin&Ipin

As Salam,

Hari ni berlangsungnya Kanival Wow Putrajaya 2012 bermula dari 23 Feb hingga 26 Feb 2012. 

Pelbagai aturcara menarik ada seperti yg tertulis dlm banner promo kat bawah ni. Info lanjut boleh la terjah Facebook Perbadanan Putrajaya


Sweetmama dh terjah waktu lunch hour tadi...
hari ni 1st day xde la byk sgt booth2 yg dh buka tp boleh la setakat nak cuci2 mata, tapi biasalah niat mula2 nak cuci2 mata tp terjebak jugak membeli, lebih2 lagi hari ni dh gaji kan..huhu

Paling lama td tersekat di booth upin ipin, tersekat bkn sebab org ramai, tp terjebak jadi Ahli Kelab Upin Ipin..Mcm budak2 pulak mama ni, memikirkan bayarannya cuma RM15 seumur hidup, Mama pun daftar la ahli atas nama Zaquan, lgpun Zaquan peminat Upin Ipin


Ada hadiah menarik?
Yup kalau uols daftar time ni dapat botol air Upin Ipin & Discount Voucher KFC


Bole baca ke ni?


Ini antara barang yang terdapat di Booth Upin Ipin yg mama terbeli :p
Ye mari belajar bersama Upin & Ipin
bagi semangat kat Zaquan nak belajar..tahun depan dh nak masuk school..


Yg ini pulak untuk Adik Ziqry, Pyjamas Baby GAP (Angry Bird)
tp bukan di booth Upin Ipin,
di Booth yg menjual pakaian baby..


Adeiii..disebabkan keterujaan mama pada Agry Bird, pink pun pink ler, ok jerk baby boy pakai pink kan..
cuma...bila mama nak edit pic ni letak watermark baru mama perasan...Ohhh tidak Angry Bird tu pakai headband, mmg pyjamas untuk baby gegirl...

Nak tukar dgn baju lain petang ni, tp malas sgt nak berjalan ke depan nun lagi, So hopefully dapat la tukar pyjamas ni esok, kalau x boleh tukar...my friend sanggup beli..tp harga second hand ler..huhu

mama beli pyjamas ni td RM22, kalau jual balik RM15.., tp xpe la dari rugi terus kan...

Kawan2 yg free tu..boleh la weekend nnti terjah Karnival Wow Putrajaya ni ..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. amboi2 ko , time lunch smpt lg pi ye.. besh x?
    aku lemau skit pi tmpt ramai org ni ..

    ko masuk kelab upin& ipin x dpt tshirt ker?
    akil aritu dpt.. masa karnival upin ipin kt sacc...

    alamakkk , bj angry bird ado headband plak ..

    ReplyDelete
  2. @Fazilzura: hehe zura, mmg sempat sgt sbb karnival ni depan opis aku jerk..

    ermm..biasa jerk mcm karnival jom heboh, ada jualan, ada pameran n etc..

    x dapat t-shirt pun, dapat 2 hadiah tu jerk la..botol air dgn voucher KFC, aku rasa ikut promosi dia kot, besh la akil dpt t-shirt..tp hadiah ni pun ok jerk berbaloi la dgn RM15..kan..

    itula pasal padahal masa aku beli tu puas dh telek rasanye, siap tanya dgn sales girl tu ok ke baby boy pakai pink ni, dia pun ye2 ckp ok2, mmber pun ckp ok jerk, dh smpai opis itu pun nasib baik tergerak hati nak buat n3 baru perasan, boleh jugak ler nak cuba tukar esok..

    ReplyDelete
  3. wah kalo mcm nih nak jadik ahli upin & ipin gak ler...hehe

    ReplyDelete
  4. hehehe comel je angry bird tu pakai hairband :D

    ReplyDelete
  5. best jugak jadi ahli..tak rugi pun sebab seumur hidup..

    ReplyDelete
  6. wahhhh bestt kita tk smpt nk terjah sana..sok kt tmpt kita ada motherhood heee jomm dtg terjah

    ReplyDelete
  7. wah,bestnya..dapat murah gakla kan pyjamas tu..

    ReplyDelete
  8. hihihihi.. cantiklah baju tu.. memang xde rezki ziqri.. baju utk gegirl.. klu dapat tukar oklah kan...

    ReplyDelete
  9. comelnya baju anry bird tue.. kalo dania nampak nie mesti suka..

    ReplyDelete
  10. syoknya karnival ni... kalaulah dekat sini...

    ReplyDelete
  11. wah bestnya.. nak pegi jauh sgt.. kalau dkt nak gak g..hihi

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails