Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, November 2, 2010

Hadiah B'day Papa Zaquan - Jauh dr Seberang / Day 3 @ Silverwork Welisyar (Mak Wan) Kota Gadang, Bukit Tinggi, Indonesia

Salam sume,

akhirnya hadiah b'day papa zaquan dpt jgk..itu pun atas permintaan papa zaquan..ohh..x sangka hadiah sempena b'day papa zaquan jauh dr seberang..hehee
yaa..hadiah nya dapat masa family trip kami ke Padang, Indonesia
kami singgah disini Silver Work Welisyar (Mak Wan) Kota Gadang, Bukit Tinggi pada hari ke -3 trip kami..(23.10.2010)

Hadiahnya ialah sebentuk cincin silver berbatu ..batu pilihan papa..kaler hitam..hitam itu kan menawan.
Harganya setelah ditawar2 dpt 315,000 Rupiah besamaan RM110
okey ke hargenye tu ek..ok la kot..kalo tak harga letak dia 450,000 rupiah..bersamaan RM157..itu pun puas minta tawar RM100 xdapat..tp kalo dilihat pada ketebalan n kualiti dia mmg puas hati la..

Silver work ni mmg terkenal sebagai pembuat silver di bukit tinggi..silver yang dihasilkan juga berkualiti tinggi dan jika dilihat mmg padat dan tebal cincin silver yg ade.
Kalo x berkualiti, xkan papa zaquan pun boleh minat dgn hasil pembuatannya..n terus berkenan n nak..hehehe..


sempat lagi sweetmama usik papa nak pakaikan dia cincin..hehee..iye la dulu masa kawin kami xde sesi tukar2 sarung cincin.. x mcm zaman skrg ni kan sesi sarung cincin..dua2 belah pihak..
 kiranya ni special for hadiah ulangtahun kelahiran papa yg ke 30 tahun

hehehe..jgn jeles..sweetmama pun beli jgk..utk diri sndiri..cantik x..?
sweetmama nye ni murah jerk 100,000 rupiah bersamaan RM35..tp setelah ditawar2..dapat RM30 jerk..
at lastnye beli jerk la..lg pun ade nilainye tersendiri n sentimentel value..ade kenangan..hadiah me for papa zaquan jauh dr seberang..huk3..
inipun sweetmama beli guna RM x pakai rupiah..iye la dh hari ketiga kan..rupiah pun dh byk melayang kat kain sulaman yg mmg cantik2..hik3..

ini la rupe tempat silver work ..cantik kan..

pemandangan sekitarnya juga indah..berlatarbelakangkan sawah padi..
my hero bergambar ngan papa n atoknye..
sweetmama jerk x sempat nak bergambar bersama..huhu..
akceli sweetmama la camerawomen for my family..camera mmg sentiasa ade pd sweetmama n selalunye sweetmama byk amik gmbr candid jerk..so yg byknye mmg pic my hero n my dear la..







3 comments:

  1. eija...

    terujanya kita lihat dan baca entry ini..

    cantik sangat pemandangan kat sana

    suka lihat cincin papa zakuan, kalau en zalie lihat, harus dia order tanpa syak wasangka....

    but, harga kedua-dua cincin tu memang murah....kat sini lagi mahal..

    ReplyDelete
  2. banyak entry ko yg aku tertingal rupe nye ... sib baik dh sempat jmp ko that day kan kan .. abis sume story haku dh tau..

    wah wah , haku rs cm pasan tu cincin .. sgt cantik .

    * time kasih atas ole2 itu

    ReplyDelete
  3. @Siti Ruhayu : hehe ayu..mmg cantik pemandangan kat sane..kebanyakankan sepanjang perjalanan view kat sane kita akan lihat sawah padi n gunung merapi & singgalang ..

    oh murah ye..sib baik murah..kira berbaloi la eija beli kat sane..

    ayu ..nnti jgn lupe bg alamat ye kat e-mail eija..

    @fazilzura :hehe..tu la ari tu mmg abis sume story holiday aku cite kat ko..borak smpai x hengat..huhu

    ala..ole2 biasa jerk dr aku..okey la ko suka..^_^..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails