Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, September 13, 2012

Raya 2012| Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Office 2012!

Salam 26 Syawal,

Cepatnye masa berlalu lagi 4 hari shj syawal bakal berakhir. X sudah² Mama story ttg Raya 2012 kan, akceli xde la byk mana pun story Raya 2012 ni, tp sbb Mama jenis lambat up story...dh 2-3 hari berlalu pnyer citer baru nak up..huhu..

Nak story ttg Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2012 di pejabat Mama. Sambutan Raya Aidilfitri Peringkat Jabatan telah pun diadakan pada 7 Sept 2012@20 Syawal, x dpt joint sbb Cuti Rehat.

Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat Bahagian Pejabat Mama diadakan pada 10 Sept 2012@23 Syawal. Kali ni Mama bkn urusetia, so mmg rilex la..x mcm Sambutan Hari Raya Aidilfitri Office 2011..Bznya unit kami terlibat dlm urusan hidangan menu.., kali ni siyes kami dtg makan jerk..hahaha...

Ini senarai menu hidangan utk Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2012


Antara Pic Makanan yg sempat disnap via notes jerk..(sejak dh guna smartphone ni mmg dh x usung kamera dah..)


Menu pertama Mama terjah, pencuci mulut Pulut Durian (2 pinggan Mama mkn..huhu) , siyes Mama rasa sedap sgt..rasa dia creamy gitew, bila risik resepi dia campur santan + susu ideal. Kali ni Mama rasa Mama mkn x byk w/pun menu sbnrnya mcm2 pilihan..sbb byk pilihan sgt kot sampai x termakan. Biasalah lepas mkn pencuci mulut terjah menu feberet western food, lepas tu baru mkn nasi, lepas tu x larat dh nak mkn menu2 yg lain..


Raya tahun ni geng opis byk yg x dpt joint, 1 team g Audit n ramai yg berkursus..So mmg terasa sgt kurang orang tp Majlis tetap diteruskan dan Alhamdullillah berjalan dgn lancar. Mereka yg berkursus di IPN siap ditapau makanan lg dan dihantar kesana.

Wif geng Officemate



Yang sadisnya keesokkannya selepas majlis ni, ramai yg diserang cerry berry, x dpt dikenalpasti pulak apakah menu yg buat ramai diserang sakit perut sampai ada yg MC, Mama terkena gak tp xdelah teruk sgt...huhu..., mcm2 spekulasi ada, tp xde lah kami perbesarkan sgt pun iyelah ada jgk yg mkn semua menu yg ada tp sihat walafiat x terkena lgsung sakit perut. Yang penting dh selesai pun majlisnya n majlisnya pun berjalan dgn lancar...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. semunya menyelerakan.. mesti pakat2 teka menu apakah yg menyebabkan cirit birit itu

    ReplyDelete
  2. sedap sedap menu kat atas nih.....

    ReplyDelete
  3. eija...sedapnya sume menu tuh..jelessss

    ReplyDelete
  4. sedapnya menuu....
    samelah kami pun lps jamuan raya opis esoknya memasing kene cerry berry hihihihihi......

    ReplyDelete
  5. @syiela: hhehe..mmg pun masing2 duk berteka-teki menu apa yg wat cherry berry tu, citenya 3 hari x abis lg bercerita..

    @PinkUmmi:mmg sedap :)

    @Huda: Selalunya mana2 pun jamuan raya opis mmg meriah especially menunya la..lg2 kalau ada tetamu VIP

    @Kamalia: hehe lia, menu yg lia selalu masak pun sedap2..

    @Masya: hihi..cherry berry sbb byk sgt makanan masuk dlm perut ni kot sbnrnya kan yana, k.eija minggu terakhir g open house pun diserang cherry berry sbb byk sgt mkn..semuanya nak bedal..huhu

    ReplyDelete
  6. alahaiiii siannya.. siap kene cirit birit yer..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails