Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 24, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Pantai Morib

As Salam  & Selamat Petang,

Sambungan n3 percutian kami ke Morib Gold Cost..^-^..

Lewat petang baru sempat bersiaran n upate n3, hari ni dah mula kuar Audit, hari ni  24hb sampai 26hb Sept 2012 Audit di Putrajaya, rehat seminggu pastu dah kena oustation pulak..aduihaii dh nak hujung thn ni byk outstation pulak...

Opsss..straight to the point, tujuan kami ke Pantai Morib hanyalah untuk isi perut@makan tengahari setelah puas berendam di Water Theme Park Gold Cost Morib lebih kurang 1 jam setengah dan sementara menunggu kekosongan bilik lebih baik cari tempat makan tengahari dulu, kena plan masa sebaiknya supaya dpt fully utilize pakej 2D1N ni. Pilihan yg ada dan terdekat ialah di pantai Morib


kami pernah kesini pada thn 2010. Time tu Zaquan ikut Atok, Nenek n family Mak Usu bercuti di Rumah Peranginan Persekutuan Morib pada 19 hingga 22 Dec 2010. Kami x ikut bercuti bersama cuma menghantar Zaquan, jadi sblm hantar Zaquan ke Rumah Peranginan Persekutuan Morib time tu kami singgah ke Pantai Morib abiskan masa bersama seharian. Ada Mama buat N3 Leisure Time@Pantai Morib & menikmati ABC Special & Laicikang@Pantai Morib. So kali ni Mama xde lah excited nak review ttg Pantai Morib ni..sbb dah pernah buat review..:)

Ini kira kali kedua la Zaquan sampai ke Pantai Morib ni & pengalaman pertama buat Ziqry. Sampai2 jerk di Pantai Morib ni Zaquan dah nmpk org main layang2 n dia terus minta kami belikan layang2 utk dia, tp kami psiko la dia balik, kita dtg sini nak makan, so kena makan dulu baru boleh beli layang2..tp sbnrnya dh nak balik pun kami x belikan, iye la bknnye dia nak main sgtpun, nnti balik hotel dh nampak kolam teruja nak mandi kolam jerk.

tp biasalah Zaquan, bila x dpt apa yg dia nak, dia buat la hal dia..Papa n Mama nak cepat kejar masa, dia nak lepak tgk air laut, bkn kami x bagi tp cuaca time ni panas n kata nak kejar masa kan..


Amik angin pantai w/pun sbnrnya cuaca panas time ni..


Papa muka dah masyam dh tu penat ckp ngan Zaquan ' kita makan dulu' , baru lepak2 tgk air laut.., tp nmpk tak muka Zaquan tersenyum jerk srnok tgk air laut w/pun surut..


Air laut nya tgh surut..tp beriye2 pulak Zaquan melepak tgk..


Adik Ziqry pun x melepaskan peluang lepas bebas..puas Mama main kejar²


Adik x boleh la kami bagi main sendiri, tp Zaquan kami bg lepas bebas depan area kedai kami makan, tp pesan jgn g jauh2, ermmm..xpelah bagi peluang Zaquan bermain sendiri dan kami pun pesan makanan, kali ni kami order nasi lemak jerk..tetiba selera nak makan tu xde sgt, just nak alas perut. Zaquan pun bknnye nak makan nak main jerk lebih. Untuk Zaquan nasib baik kami tapau nasi Goreng Ayam, bila dah dpt bilik n dia pun dah puas berjakuzi sorang2 baru dia terasa lapar..

Peace..'Abg suka la pegi sini Mama'
'Abg nak main kat sini'


Selesai makan kami pun terus cepat2 nak balik, w/pun Zaquan merengek nak layang2 dia kami umpan ckp dgn dia kita kena balik cepat nak terjah kolam lg ni..hehe..

Sampai di lobby Morib Gold Cost tgk wow..ramainya umat manusia..nasib baik dh siap check in n isi borang awal2, just beratur di kaunter amik kunci jerk, itupun kami x bertanya dulu, main beratur jerk, bila tgk mcm x gerak baru sibuk nak bertanya kaunter amik kunci dimana...hehee..ohh rupanya kaunter amik kunci di lane berlainan..nasib lane amik kunci cepat jerk..dapat la kami masuk bilik kul 3.30 ptg..

Nanti mama sambung kisah bilik studio suite n Jakuzi di next n3..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Sesekali bercuti ....memang release tension ..

    ReplyDelete
  2. zaquan..zaquan..tengok tu papa dah bising..hehe
    yeayyyy..nnt eija update tau pasal suite n jakuzi tu..xsabar nak tengok bilik..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kerenah anak² kan..kadang² mmg hilang sabar kita dibuatnye..

      hahaha..minggu ni eija bz sikit kuar audit so mmg lambat ler eija update n3.., tp inyaallah akan cuba update gak..tp tu lah gmbar nye x berapa cantik la lia guna smartphone jerk x guna DSLR..

      Delete
  3. yeayyyy..bestnya..
    su su tak sabar nak ke sana next week

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh iye ke,
      msti skrg ni bz review ttg morib gold cost ni kan,
      eija pulak lambat up n3..huhu..

      Happy Holiday ya nnti..
      mmg besh tau..lebih² lg kalau ada anak² yg mmg suka aktiviti mandi manda pool ni..

      Delete
  4. ayu dah book dah gi bulan november ni. xsabar gak nak gi sana ni... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..Happy holiday, x lama jerk lg tu..sebulan jerk la lg kan..

      eija dulu pun bln 7 dh start booking utk bulan 9..masa booked tu rasa mcm lama jerk lg nak g, tp 2 bulan tu skjp jerk masa berlalu..

      bila dh pergi 2D1N rasa x puas tau..

      Delete
  5. amir pun suke ke playground pantai morib... luas.. puashati dia main... nasib baiklah dah ade jalan dekat sikit lalu pulau carey.. kalau tak jangan harap nak kesana selalu huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah selalu pergi tu, akceli kami ni jarang sgt bawa anak² g playground, ikutkan kami kat bangi ni playground paling dekat Tasik Cempaka Bangi, tp asben k.eija jarang nak bawa berjalan ke taman² ni..hehe
      Anak² kalau nak main playground dkt Mc'D jerk la..hihi..

      Betul tu Pantai Morib skrg ni dah makin cantik n jadi tumpuan org ramai melepak kan..:)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails