Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, September 30, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Dinner & Breakfast

As Salam,

N3 auto publish..sambungan story percutian lagi, x kisah xde org baca pun yg penting utk kenangan simpanan Mama.

Pakej Percutian 2D1N Thru Groupon (RM188) ni termasuk dinner pada hari pertama dan breakfast sebelum check-out.

Tempat makan untuk dinner & breakfast adalah di 'The Venue'. Besar betul tempat makan dia berada ditengah2 antara Water Theme Park & Pantai, So masa kami menuju ke Pantai untuk bermain ATV Ride mmg lalu lah depan 'The Venue'.


The Venue, time ni lebih kurang pukul 5.30 petang chef2 dah sibuk masak untuk dinner.


Orang ramai dah mula nak dinner pada jam 6.30 ptg, tp kami sibuk menuju ke Water Theme Park.heheh


Kalau ikutkan pakej, voucher dinner & breakfast hanya utk 2 orang. So utk Zaquan yg berumur 2 tahun ke atas kena bayar. Bayaran Dinner untuk kanak2 RM25 seorang. Untuk Zaquan kami kena bayar, Ziqry free.

Mula menikmati menu Dinner
Menu dinner yang disediakan pada malam tu ialah Nasi Ayam Hainan, Nasi Campur dan Dessert seperti kuih muih, kek , buah2an dan spagetthi.


Adik yg kuat Mamam n nak makan sendiri, bila x bg mula nak ngamuk..huhu


Breakfast before Check -Out ~18 Sept 2012

Pagi tu kami terlajak sikit, kawan Mama dah turun b/f dulu kami jam 8.30 pagi baru terkedek2 nak turun. Kena la bangun awal kan sbb nak ke pantai & mandi sampai lebam lagi di Water Theme Park. Anak2 pun dah teruja nak ke kolam bila tgk kolam berhadapan tempat makan jerk, Mood nak makan lgsung xde, Zaquan la langsung x menjamah makanan w/pun ada makanan faberet dia Nasi Lemak, Adik Ziqry gak maintain x melepaskan peluang Mamam apa yg ada.

Nasib baik ler kali ni breakfast Zaquan x dikenakan bayaran, kalau ikutkan had umur mmg kena bayar. Kanak2 RM18. Orang yg jaga kaunter baik hati x amik bayaran lepaskan jerk kami semua masuk, maybe dia paham pagi2 bdk2 mane ler makan sgt lg pulak mood nak mandi jek..

Menikmati Breakfast, tp Papa n Mama jerk la yg betul2 menikmati, Zaquan lgsung x menjamah..
Hidangan Breakfast pagi tu ialah menu menu utamanya Nasi Lemak lauk Ayam, Kueytiaw Goreng disamping menu sampingan telur, sosej, wedges, kuih apam mini, bijirin dan roti bakar.

Muka anak2 x boleh blah lgsung..monyok menghadap Theme Park jerk mata masing2..
Diorang mmg kami x mandi kan pun pg tu sbb kan nak mandi kolam nnti..mmg muka x mandi pagi ler, tp kami mandi pagi tau..hehe..

Pandangan Mama ttg Makanan yang disediakan, Secara jujurnya pada Mama rasa makanan yg disediakan biasa2 jerk, itu tekak Mama la, tekak org lain Mama x tau, Mama ni mmg cerewet sikit bab makan..huhu. Tp jika nak dibandingkan dgn harga pakej yg ditawarkan berbaloi ler..x boleh la nak expect hotel nye 4 star makanannye pun 4 star jgk, Ermmm..kalau nak suruh Mama bagi rating..3/5 jerk kot..***. Kami xde la alami makanan x cukup, tgk berlebih2 jerk...lgpun dh tau kena budget masa turun mkn awal..heheh..

Lepas makan, kita terjah pantai dulu ye anak2 sebelum terjun pool n bersliding..seperti yg dijanjikan Zaquan kan nak mandi kolam pasir..huhu


*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. eh apa plak x ada org baca...suka jer baca blog sweetmama ni..mana tau ada yg nak bercuti tmpt yg sama ,so dah tau la keadaan serta harga..hehehe..lagi kalo entri pasal 2 budak kecik yg encem tu,lagi suka baca gelagat diorg...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak sudi baca blog eija ni :))
      iye lah kak, kita berblog ni lebih kpd untuk simpanan dan kenangan diri sendiri so cerita pun byk cerita family jerk la..hehee..

      Delete
  2. biaserlah tu ... janji berbaloi² pakej tu.. anak² seronok.. dapat habiskan masa dengan dia org kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu kalau ikut pakej dh kira berbaloi dh ni, n anak2 pun enjoy sgt dh dpt bercuti mandi manda ni..:)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails