Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, September 5, 2012

Raya 2012| Raya ke-4 Jom kita Jalan2 Lagi Sebelum Papa Mula Keje Esok!

Salam 18 Syawal,

Hari Raya ke 4 kami meneruskan agenda untuk berkunjung²an ke rumah saudara mara belah Mama pulak, mcm byk rumah jerk nak pergi, x byk pun 2 buah rumah jerk kami pergi, lgpun kali ni Mama janji nak berjalan dgn Adik Ketiga Mama, kebetulan dia pun beraya disini, g berjalan bersama ramai2 besh sikit kan..

Mula2 wajib la berkunjung ke rumah Mak Long & Pak Ngah sebelah Ummi,lg pulak sedara mara sebelah n depan rumah jerk..hehe, tp pagi tu Mak Long xde rumah g berjalan ke Gold Cost, Sepang..(X sabar pulak nak ke Morib Gold Cost lg beberapa hari ni..hehe). lepas tu kami gerak g Bandar Tun Razak rumah Mak Lang sebelah Abah. Tersekat lama dkt sini, sbb Mak Lang suruh kami lepak lama2 sikit dkt rumah dia, dia siap masak la pulak tu..Mmg lama pun kami lepak tau, nak dekat pukul 4 ptg baru gerak balik rumah. Ingat nak singgah rumah Mak Long sebelah Abah tp biras Mama keje sbnrnya hari tu..pukul 4 tu sepatutnya dia kena masuk keje balik..so dia terus ke tempat keje, kami balik terus rumah, cuaca pun hujan pulak time tu.

OTW nak ke Bandar Tun Razak, dalam kereta adik dah buat perangai, time ni demamnya dh baik tp perangai manjanya x hilang..pastu asyik la nak mengemping ngan Mama, bygkan xnk minum susu botol lagsung spnjang mama bercuti hari raya ni.

Adik ngamuk2, x selesa dok dlm kereta.., Mama lak paksa bergambar..adusss..minta dilepaskan..


Ngamuk nak tido rupanya, lepas mengopek Adik Ziqry terus tertido, dapat la dia tido sekejap dkt rumah Nek Lang ni..
Zaquan pulak dok dodoi wiwin, Mama perasan hero2 Mama ni cukup suka melayan wiwin n rajin pulak tu dok dodoi baby, Ziqry yg kecik pun sygkan wiwin, kelakar bila tgk dia ada hati nak dukong wiwin n cuba nak bg wiwin susu..

Time ni kami nak balik dh, dah selesai makan  & lepak2 tgk tv, Adeii Zaquan boleh pulak sibuk nak pakai headband Wiwin..siap tersenyum simpul..


Kami terus balik rumah, dan dgn cuaca hujan time tu..3 beranak ni bantai tido..lena sungguh..., dah nak maghrib baru bangun, bangun² kelaparan masing², lepas isi perut, Papa terus offer nak bawa kami keluar berjalan sblm Papa mula keje esok, Papa jerk yg mula keje keesokkannya Mama still sambung cuti sampai hari Jumaat.@6 syawal.

Mama on jerk, budget Papa mesti nak ajak kuar berjalan ke JJ Balakong la agaknye, sbb itu yg paling dekat dgn rumah Ummi. Sekali tgk Papa ikut jalan lain n semasa dlm perjalanan tu Zaquan pun dh nampak sportlight besar n Merry Go Araound n ckp kita nak g Sampir (fun fair) ke ?

Hahaha..pelat lg Zaquan berckp Fun Fair jd Sampir, Mama mmg x expect pun sbnrnya Papa nak bawa kami g Fun Fair tau, tp dah sampai pun kan, Mama happy jerk sbb anak² happy. Bkn Zaquan jerk yg teruja tau, Ziqry yg kecik tu pun dh pandai teruja, sampai² jerk tgn dia dah tunjuk² mainan yg ada. Dah la tu naik mainan pandai x nak turun dh skrg ni, pastu ada hati nak duduk sorg n xmo mama pegang.

Mainan pertama yg mereka main, srnok tgk dua² happy n Ziqry pandai rupanya main sendiri..lg pulak dpt stereng..x mo lepas la..


Mainan kedua yg mereka main, kali ni Mama pun join naik sekali sbb kununnya nak dukung Adik sbb pagarnya cuma ada sebelah jerk, sebelah lg x berpagar, tp Ziqry x mo duduk ngan Mama, dia nak duduk sebelah abgnya..huhu..


Mainan seterusnya, Papa pulak la yg main dgn Zaquan, mainan feberet Zaquan ni..Bumper Car..2 kali mereka naik, sebelum balik mlm tu..main sekali lagi..


Lepas tu kami naik merry go arround pulak..boleh naik berempat..


Gelagat anak2 naik Merry Go Around
Berani masing2..kalau boleh nak panjat pagor tu..


Mmg betul² puaskan hati anak² bermain...Papa kata main jerk la semua yg ada..hahaa..

x tau lah mainan ape yg Zaquan naik ni, tp x sesuai la utk Ziqry..


So Ziqry naik mainan kereta yg statik ni..base dia jerk yg berpusing.
Ziqry main sampai xmo turun..nasib baik org yg jg mainan ni boleh lebih kurang..dia x charge pun bila adik x mo turun..2 kali pusing la adik main free..hehe


Puas dah anak2 main stering..hehe, masa utk tgk mainan lain pulak, Papa nak try main BINGO..mana tau mengena, sebelum tu Zaquan main benda alah ni.. Zaquan bertuah dpt 5 Tin air..


Chaiyok² Papa..Dapat BINGO ke x ni..
Bersungguh Papa main sbb Zaquan dh aim nak Helicopter Control, 
tp nak dptkan Helicopter tu kena dptkn3 kupon..


Yes, BINGO..tp Papa cuma berjaya dptkan 2 kupon, x larat nak main byk² mcm la berduit sgt kan, kalau x beringat sudahnya nnti nilai main Bingo tu sama jerk kalau beli barang mainan yg diidam tu diluar..2 kupon yg Papa berjaya dpt tu Zaquan pilih kereta control ni..xpelah xdpt Helicopter Control dpt Kereta Control ni pun ok gak..So ada 2 biji kereta control Zaquan skrg ni, 1 Atok Hadiah kan, lg power n besar , So yg kecik ni boleh la bg Adik..x payah nak berebut² main lg...


Aduihai igtkan dah dapat hadiah kereta Zaquan dh x igt nak main mainan lagi, tp bila ckp jom kita balik, esok Papa keje, dia nangis nk main lagi..So utk x menghampakan Zaquan n mls nak dgr dia nangis² ..turutkan jugak ler..mula2 kata ni mainan last, tp lepas turun kata nak main jgk lg..Ok ni betul2 last tau..itu yg bg Zaquan naik Bumber Car sekali lagi..Nasib baik lepas dpt naik Bumper Car sekali lg dia nak balik..

Akceli mula² Zaquan jerk nak main, menunggu benda alah ni gerak lama sgt, Adik pula meronta² nak g ke Abg, sudahnya kami bertiga..Mama, Abg & Adik join sama naik benda alah ni..

Sedar x sedar dh lewat malam pun..dh menghampiri pukul 11 mlm, tp sempat lg kami singgah minum dulu sblm balik rumah, igt nak minum jerk..sekali Zaquan nak makan siap pesan Chicken Chop lagi..(Anak bujang Mama skrg ni bkn main lg, dh pandai nak order Chicken Chop jerk skrg..nasib baik Mama pun dh pandai masak Chicken Chop ni..:P)

Terisi sungguh hari raya ke 4 kami ni..Iye la esoknya Papa dh nak keje kan. Malam tu terima panggilan dari Atok Zaquan n Ziqry bgtau nak bawa Zaquan berjalan keesokkannya..Wah srnok la abg ye dpt g berjalan raya kutip wit raya..hehee

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

5 comments:

  1. teringgin amir nak pg fun fair sampai ke laaaaaaaa x bawak² ke fun fair hihihihihi ....

    meriah btl raya ke empat ni ..

    ReplyDelete
  2. @Masya: oh iye ke knape x bawak², lepas ni bg la dia peluang sekali merasa g fun fair. Tp Fun fair ni mmg x leh g selalu, kopak dibuatnye..lebih² anak² baya kita ni mmg pantang tgk mainan token ni kan...

    hihi..xdela meriah pe pun, cuma terisi sbb g fun fair blk sampai ke tgh mlm..

    ReplyDelete
  3. seronoknya abg main... sampai xnak balik yer... bila ank eppy kita pun eppy kan :-)

    ReplyDelete
  4. @IntaNBerliaN: itulah mmg srnok betul dia main sampai x nk balik,
    yup betul tu..kita eppy bila tgk anak² eppy :))

    ReplyDelete
  5. sonoknye dapat main kat fun fair.. lama dah tak main .. huuu.. aish..
    selamat hr raye akak.=)

    jemput baca..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/09/inilah-insan-yang-wajib-kita-cintai.html

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails