Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, September 6, 2012

Raya 2012| Sesi Beraya n Kutip Duit Raya Dengan Atok n Nenek!

Salam 19 Syawal,

Raya ke-5, Papa dah mula keje tp Mama masih lagi bercuti n kami semua masih lagi bermalam di rumah my parents, Hari Jumaat malam baru kami balik ke rumah kami. 

Pagi raya ke 5 tu Atok n Nenek Zaquan n Ziqry (FIL n MIL) datang untuk beraya dan menjemput cucu lelakinya Zaquan untuk sama² g beraya. Kiranya Atok n Nenek g beraya bawa Cucu² la ni...tp Ziqry kecik lg, Ziqry kena la tinggal dgn Mama ye.., Atok n Nenek bawa Zaquan & Eisya beraya bersama. 

Wah mmg sakan tau diorang beraya, dari pukul 11 pagi, pukul 12.30 tgh malam baru balik..Wit Raya pun byk dapat..^_^..

Betuah la Cucu² Atok n Nenek ni, Kalau nak tau minggu ketiga syawal ni pun setiap hari keluar berjalan jerk ngan Atok, kira adil la..kali ni Ziqry pulak dpt collect wit raya sama..hihi

Masa atok call malam semalamnya bgtau keesokannya nak dtg rumah jemput Zaquan beraya, kami terus ckp ngan Zaquan, 'esok Zaquan nak g jalan raya ngan Atok & eisha, tido cepat..kena bgn awal esok' Jawapan Zaquan, 'xnak ikut Atok n Nenek, Abg nak g beraya sama dgn Papa & Mama'. Bila bgtau Papa dh keje xleh ikut, dia paksa juga Mama ikut sekali. Mama x leh ikut, Mama kena jaga Adik, sbb Adik kan Mama ada bgtau sebelum ni sepanjang cuti raya ni manja sgt ngan Mama.

Pagi tu Zaquan mcm biasa mmg bangun awal, tp hati dia masa tu x nak pegi lagi, tp bila Atok, Nenek & Eisya sampai jerk terus lupa Mama dia dah. sampai² terus tunjuk kereta control dia yg dpt masa g Fun Fair semalam dkt Eisya. Nasib baik gak time ni diorg bertiga mood baik nak main sama² w/pun biasalah Abg Zaquan la yg konker lebih kereta control tu.


Pandang² Jeling²
Jgn slh paham..masing2 tengah menumpukan pada apa lagi..Kereta Control ler..
Dua² pun peminat kereta..


Haaa..tu la kereta nya..


Adik Ziqry tengah aim gula² Mentos Kakak


Kakak baik n sporting..dia bagi Adik sikit Mentos tu..,


Nampaknye tiga² peminat kereta..bkn main lagi masing² mcm tgk  Lumba Kereta jerk..


Kakak yg comell..


Zaquan & Eisya ni boleh la dianggap sepupu rapat..Mereka ni mmg saling ingat mengingati. Bila lama x jumper rindu tp bila berjumpa ada jerk benda yg nak di gaduhnya, Selalunya Zaquan la suka menyakat n menggunakan kuasa Veto dia sbg Abang..huhu


Itulah beshnya cucu² Atok dapat g beraya sakan, kiranya Mama 2 hari bercuti rilex dok rumah jerk, Hari Raya ke 7 baru la bermula semula misi untuk keluar beraya..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. fuhh.. lama benar gi beraya dgn atok dan neneknya tu. sure la byk duit raya tuh.. huhu

    ReplyDelete
  2. Zaquan ni handsome ni bsor sok..
    Kalah abe AARON kita ni nnt..
    Ahaks!!!
    Suka tgk style dia kak..
    Smart & Stylo.. ;D

    ReplyDelete
  3. Kalau tak berebut still ok eija. Yg takut sorang pegang remote sorang pegang kereta memang tak geraklah jadinya...

    Happy mereka main sama-sama.

    ReplyDelete
  4. @~aYu~: hihi..itulah mereka beraya ke kuala selangor, sg buloh, shah alam pastu baru turun ke cheras semula..Alhamdullillah..srnok la bdk² dpt wit raya..

    @Salina@IbuAqil: Hahhaha..kalah abe AA tu, ni Abang Apan..
    Anyway terima kasih..dia tu mmg suka bergaya, skrg ni kalau nak keluar berjalan msti nak pakai selaur jeans..

    @KakZakie: Hhaha, masa mula² Zaquan main begitulah adik dia buat kak, Zaquan tekan remote, Adiknye pegang kereta..adeii benda baru excited la kedua²nya, nasib baik time ni diorang nak main bersama..:)

    ReplyDelete
  5. ala.. comelnya kakak... dah memang minat diorang nie sama.. kakak tak padan girl, minat mainan lelaki...

    ReplyDelete
  6. @Cute MuM: hihi..itulah comeyy, sporting n suka bergambar..
    ye lah, xpe lah nnti dah ada adik girl adalah geng main masak2 pulak..

    ReplyDelete
  7. beraya sakan 2 org sepupu ni.. dr pg sampai mlm.. :-)

    ReplyDelete
  8. kdg2 bila tgk budak2 ni main dgnn adik2 or sepupu diaorg
    mesti kita teringat kisah kita mas kecik2 dulu..
    haih..
    memoir betul..

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN: ye mmg sakan dr pagi smpai ke tgh malam..,sampai rumah pun dh tertido dr dlm kereta lg..

    @Sidratul Muntaha: hihi..betul tu, terkenang zaman kita kecik2 dulu n kadang2 kita akan mmbandingkan zaman kita, zaman kita dh x sama mcm anak2 kita..diorg zaman it, w/pun begitu..Zaman kita dulu2 tetap besh..xde hp pun masih boleh hidup jerk.., kita dulu main nyorok2, main baling selipar, baling tin, galah panjang, teng teng, diorg mana kenal dh mainan zaman kecik2 mama n papa dia dulu..dok ngadap lappy/ipad/tab/notes jerk yg terlebih pandai..huhu..begitulah realitynya kini kan...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails