Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 4, 2012

Raya 2012| Raya ke 3..Giliran Balik Raya di Cheras & Berhari Raya di Melaka!

As Salam,

Raya ke 3 bersiap utk packing barang dan tiba giliran untuk balik rumah parents Mama pulak di Bt. 10, Cheras. Pagi tu dalam pukul 11 pagi kami bertolak dari Kg. Bahagia, Bangi Lama terus ke Melaka. Sebabnya Agenda kami di Hari Raya ke 3 ni untuk berhari raya di Melaka bersama family Mama. 

Di Melaka kami berkunjung ke rumah Mertua Adik kedua Mama, mmg setiap thn kami msti kesini sejak Adik Mama dah kawin ni. Rumah Mertua dia terletak di Kundang, Melaka. Elok kami sampai tu mmg waktu makan tengahari, siap dihidang menu makan tengahari..ada Siakap 3 Rasa lg..mmg sedap menu yg dihidang tgh tu buat kami sekeluarga. Terima kasih ye tuan rumah..:)

Akceli thn ni Adik Mama excited n paksa semua ahli family join beraya ke Melaka sbb dia nak tunjuk rumah baru dia, Adik Mama ni baru beli rumah di Bukit Katil, Melaka. Insyaallah akhir bulan 9 ni nak buat kenduri masuk rumah baru dah. So pada hari raya ke 3 ni alhamdullillah kami semua adik beradik dapat sama2 beraya di Melaka & ke rumah adik utk lihat rumah baru dia & yg penting supaya masing2 tau/igt jln bila nak kesini masa hari kenduri tu nnti.


kami di hari raya ke-3 @ Kundang, Melaka.


Mama wif Mak Yang Zaquan n Ziqry ( Bonda Wiwin)


Ini lah rumah Adik Kedua Mama tu..Cantik rumahnya..Semi-D & Luas
Kami singgah sini untuk solat, Papa pun sempat lelapkan mata skjp kat sini. 


Sempatla Mama bergambar depan rumah Adik Mama ni


Nak balik dah, Ziqry bersama Adik Mama yg Bongsu@Cu Apit. Akceli hari raya ke3 Cu Pit last bersama kami, dia nak balik Pahang dh malam tu, esoknye dia dh start keje..


Dah lwt petang kami pun balik ke Cheras, akceli plan asal nak terjah Bandar Melaka, my mum teringin nak naik Manara Tamingsari tu, tp masa kami sampai di Kundang, Melaka pun hari dah mula hujan, terus cancel..itu yg lepak rumah Adik Kedua Mama tu lama sikit..lepas tu masing2 ke Agenda masing2 ler..tp kami mmg terus balik ke rumah my mum. 

Otw back jalan dah mula sesak bermula dari Pedas lagi..lama jgk la rasanye dekat pedas nak sampai nilai pun dah amik masa berjam2..aduihai..maybe hari raya ke 3 ni org ramai dah mula nak pulang ke rumah masing2 kot..Sabar jerk la..yg kesiannye pemandu ler..kita dok sebelah ni boleh gak nak tido2..heheh..kami sampai Cheras dah kol 8 mlm...

Sekian story hari raya ke-3 kami, esok raya ke 4 kemana pulak kita ye..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

15 comments:

  1. memang puas hati kalau beli rumah luar selangor.. besar dan jauh lebih murah kan.. kat sini nak dapat rumah luas camnie dah berapa ribu agaknya..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..., betapa bahagia berkumpul bersama keluarga.

    Salam kenal dan semoga sukses selalu.

    ReplyDelete
  3. weols pun sempat terjah mElaka .. heheheh time tu konon2 nak balik kl .. tp melekat plak stay 1 mlm kt bdr hilir ..

    ReplyDelete
  4. beraya sakan ni... luaskan lamannya

    ReplyDelete
  5. raya ke3 sy masih beraya di kampung hubby Johor, dah start jem yer. masa sy balik raya ke4 mmg tak jem langsung..
    besarnya umah..

    ReplyDelete
  6. besar jugak umah adik kak eija ni... seronok je tgk.. ank2 pun blh main dlm kwsn umah kan.. :-)

    ReplyDelete
  7. @Cute MuM: ermm betul tu, kalau dekat sini especially area bandar baru bangi semi D dah RM400k keatas, nak cr RM300k pun dh susah skrg, nilai rumah kami duduk ni pun dh melambung RM250-300K, padahal beli dulu baru 125k jerk..

    @Akhmad Muhaimin Azzet: Slm Kenal n terima kasih singgah sini..

    yup bahagia dpt berkumpul bersama keluarga

    @AzuraFazil DIN: wah besh la dpt stay..puas la sikit berjalan n dpt rehat di hotel kan..

    @syila: hihi..xde la sakan sgt..
    haah luas laman dia..halaman depan siap boleh parking 4 biji kereta..tepi pun masih ada kawasan sikit utk bercucuk tanam..

    @~aYu~: Oh iye ke, Yup dari Melaka nak balik Kl jem dah time raya ke3 ni tp dr KL nak ke Melaka Clear..hihi..

    @IntaNBerliaN: itulah mmg besar pun rumah dia kalau tgk dr luar, tp dlm agak sempit sikit sbb lebih kpd besar memanjang ke belakang..betul tu kalau ada anak2 mmg puas la mereka bermain, Adik k.eija ni blom ada anak lg..

    ReplyDelete
  8. besar rumahnya..puas hati beli camni..:)

    ReplyDelete
  9. Kembar ke baby dua orang tu? Hihi comel

    ReplyDelete
  10. @izz iizza: mmg puas hati tp jauh sikit la dia drpd family kami, tp xpelah lps ni kalau g melaka, boleh tumpang tido umah dia jerk..hihi

    @ADEEYA: Haah kembar, anak buah k.eija,
    tq..mmg comel..bambam sgt dia skrg ni..baru 3 bulan tu..

    ReplyDelete
  11. comel nye anak2 tu..
    best rayakan..
    dapat jumpa sedara mara ;-)

    ReplyDelete
  12. Kalau di Melaka kakak percaya puas beli. Cuba beli di JB rumah macam ini kalau tak berganda harga Eija.

    ReplyDelete
  13. fai suka baca entri kawan2 yg seronok beraya.. tahun ni fai kureng sikit pi beraya, tak tau lah kenapa kak. beraya umah pakcik2 terdekat jer. hehe...

    pssstttt: kak,adik akak tu dpt baby kembar yer? comel!! (>___<)

    ReplyDelete
  14. besarnya rumah adik kak eija ni .. mesti bestkan...

    kt org blk dr johor raya ketiga jugak mmg jem huhuhuhuhu ... kereta pelan jer..

    ReplyDelete
  15. @Pokok Manggis Depan Rumah: hihi..terima kasih :)
    yup hari raya la pun peluang untuk kita semua berkumpul lebih2 lg bila masing2 pun dh ada keluarga sndiri ni kan..

    @KakZakie: betul tu kak harga rumah di JB sama la mcm harga rumah di KL & beberapa kawasan di selangor ni kan..

    @Fai CeritaCinta: Oh iye ke Fai, kami pun sbnrnya beraya ala kadar jerk ni..byk lg rumah saudara mara x pegi lg ni..hihi

    Haah..adik akak tu dpt baby kembar..mmg comel ..^_^..

    @Masya: Mmg besar..msti lah best rumah sndiri..
    Itulah kan mmg jammed..kebetulan time tu ada kereta terbalik masuk longkang besar..itu pun slh satu penyebab buat jammed jgk tu..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails