Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, September 28, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Studio Suite n Jakuzi Time!

As Salam,

Sudah 10 hari berlalu percutian kami, tp citer ttg percutian x abis² story lagi..huhu..minggu ni kan Mama bz kuar Audit, 2 hari ni rest skjp..cuba jgk ler buat review n updates N3..^_^..

Pakej 2D1N offer dari groupon ni adalah untuk bilik studio suite siap ada jakuzi..Seriously bilik mmg puashati, besar dan selesa n kelebihannya ada Jakuzi la. 

Akceli bila kita dah dpt confirmation booking jerk kita dah boleh request nak bilik menghadap view Water Theme Park, pihak hotel boleh simpan nama kita dlm list yg request if ada kekosongan n tgk keadaan jgk. Mcm Mama, mmg mama dh request awal² nak bilik view Water Theme Park cuma xde rezeki jerk nak dapat, kawan Mama yg dpt bilik ngadap Theme Park tu sbb pihak Hotel kata ramai yg x check-out pada hari berkenaan, ramai yg stay 3D2N..ye la waktu kami pergi tu pun hari Cuti Umum bersambung Sabtu Ahad kan. W/pun frust tp ada hikmahnye jgk ler..kalau x mesti Zaquan & Ziqry duk kat Balkoni jerk kot..Sedangkan bilik kami ni bertentangan jerk ngan bilik kawan Mama tu, bila keluar bilik jerk masing² melekap jerk kat gril koridor tgk org Mandi kat Water Theme Park tu...

Ikutkan katilnya 2 single bed, tp kami cantumkan jd la Queen Bed Size..hehe
Selesa jerk buat kami empat beranak..
*Bilik ngadap View Water Theme Park mmg katil Queen


Sudut Ruang TV & Meja Solek


Balkoni katanya view Garden, tp bknnye Garden pun..Pokok2 Hijau jerk kat depan tu.., So mmg x melepak kat Balkoni lgsung pun spjg 2 hari disini..


See..luas ke x luas, Pada pandangan kami mmg luas..jarak katil n ruang Tv..boleh bentang satu toto la..


ecehhh..Adik tgh telek cermin..hehe


Ini ruang ape pulak ni..
Sebelah katil tu toilet ler, siap ada sliding window boleh bukak
Time ni masuk² bilik jerk Zaquan dah terjah Jakuzi dah..


2 beradik tgh bermesyuarat tingkap,
Abg ajak Adik Berjakuzi sekali, tp Adik takut dgr bunyi air Jakuzi yg naik tu..huhu
Adik hantar Air milo utk Abg..


Toiletries


See..punyerla selesa bilik hotel..
3 beranak syok layan tido sampai kol 8 pagi..


Jakuzi Time ~ 17 Sept 2012


Firstly sampai² bilik Hotel ..wajib la Mama n Papa check belek² bilik hotel kan..check tv, check aircond..ahhaha..check semuanya la..Alhamdullillah condition bilik ok semuanya..

Zaquan pun menyibuk ler bila tgk Papa dia dok buka itu buka ini, bila bukak Toilet n tgk ada Jakuzi..Zaquan pada mula x phm pun tp bila Papa bgtau Abg nak berendam dlm bath tab x..dia kata nak..kami pun bg la peluang dia berendam sorang² dalam Jakuzi ni..suruh dia sndiri explore button yg ada..mmg abis semuanya dia explore n tekan, Itu yg Adik takut bila dgr bunyi air yg keluar dr bawah jakuzi tu siap ada gegaran lg kan..

Seronok tengok anak happy, Layan kan pic Zaquan berjakuzi. Hari pertama tu mmg Zaquan sorang² jerk yg berjakuzi, itu yg kami buka sliding window tu untuk perhati dia dr luar..


menunggu air penuh


Yeay air dh byk n berbuih..


Layan nampak..^_^..


Sementara Zaquan berjakuzi, Mama cuba nak tidokan Adik Ziqry sambil lepak tgk TV, w/pun bilik selesa tahan sungguh mata Zaquan & Ziqry ni..x terlelap lgsung. Bila Zaquan dh puas berjakuzi baru lah dia ingat nak makan, igtkan lepas kenyang perut dia nak tido..tp x lelap gak mata diorg, sudahnya Papa yg dapat lelapkan Mata sekejap.

Lepas Asar kami pun teruskan Agenda petang dgn bermain ATV Ride dulu, lepas tu ke Water Theme park semula n seterusnya makan mlm menggunakan kupon yg termasuk dlm pakej 2D1N ni.

cantik pulak no bilik kami..:P
1107 tarikh hari lahir Mama :))



Jakuzi Time ~ Sebelum Check -Out ~ 18 Sept 2012

Wajib la berjakuzi sebelum kami check-out, rugi ler dah ada kemudahan x guna, 1st day sampai Zaquan dah rasmi..sebelum balik kami berempat pulak berjakuzi bersama..hehe, tp pic Mama x sesuai ler publish kat sini kan..hahaha..Ikutkan pic Papa pun byk yg sensored..huhu..Sbb tu  Mama cuma publish 2 keping pic ni jerk..

baru balik dari Mandi di Water Theme Park, terus berjakuzi pulak..
Adik time ni masih takut² gak lg, sbb tu duk atas riba Papa jerk..

Semakin berani..keje dia tembak Abg dgn air pancut ni..

Wah seronok..seriously release tension skjp bila dpt berjakuzi..rasa mcm nak terlelap pun ada..:)

Selesai berjakuzi kami pun bersiap sedia kemas barang n masa untuk Check - out..x puas holiday 2D1N.., ada rezeki kami pasti akan kesini lagi..^_^..

* Sebelum pergi Mama ada baca review kawan² yg dah pernah pergi n terdengar gak isu bau yg kurang menyenangkan di Morib Gold Cost ni. Tentang isu ada bau yg kurang menyenangkan di persekitaran bilik hotel, mmg ada pun tp bkn la setiap masa ada bau yg kurang menyenangkan tu, yg kami perasan bermula jam 7 malam masa tu kami berada di dalam Water Theme Park lagi bau tu dah mula merebak, tp nasib baik xde pulak bau di tempat makan, bila balik bilik bau yg kurang menyenangkan dtg pada waktu tengah malam time tu Mama dah tido n terjaga bila mcm ada bau kurang menyenangkan tu + lg² pulak dh tau isu bau ni, bersedia jgk ler..tp xde la sampai x boleh tido..malam tu lena jerk kami 4 beranak tido, pagi² suboh  terbau lagi sampai Papa kata Adik Ziqry berak ke Ma, cepat gantikan pampers Adik w/pun Adik tido time tu takut bocor pulak kan, Mama pun mamai terus angkat Adik g toilet, sekali bukak pampers xde pun Adik yak, sian Adik x pasal2 jerk kena paksa g Toilet disebabkan bau yg merebak..huhu..
Hope kawan² yg baca review Mama ni x terus kondem Morib Gold Cost, nak buat mcm mane kan dah maybe bau tu disebabkan kilang berhadapan Morib Gold Cost tu (x pasti kilang ape), ataupun disebabkan faktor lain (x dikenalpasti punca) bau nye ala2 bau kelapa sawit gitew..., walaupun ada masalah isu bau ni tp pengunjung di Morib Gold Cost tetap ramai n Pada Mama keseluruhannya bau ni xde la menjejaskan keseronokan kami disini sbb Bilik Hotel  n Water Theme Park dia mmg Mama bagi 4 daripada 5 star..**** Yang pasti kami enjoy dengan percutian kami ni..:))

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. izan yg baca entri ni pun rasa teruja sgt2 eija. tapi kan... kami nak pegi morib tu dah dekat ngan umah mak. cam tak sesuai rasanya nak bermalam kat situ. tapi serius studio suite dia best sbb ada jakuzi tuh lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bilik hotel tu besh sbb ada jakuzi
      ohh kalau dekat sgt mmg boleh jerk la balik hari kan,
      mmg ada jerk mereka yg pergi blk hari Izan..

      cuma pakej ni mmg offer x rugi pun beli kalau ikutkn harga sbnr studio suite tu shj dh RM400 1 mlm, harga tiket dewasa utk 2 org dh RM70, kanak2 2 thn ke atas dh RM20, pakej ni cuma RM188 siap dgn bilik studio suite & 2 tiket dewasa masuk Theme Park + dinner n breakfast lg (utk 2 org), mmg berbaloi2 la kn..

      Delete
  2. salam pagi jumaat...tak pernah lagi gie sana...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Lynn,

      lepas ni boleh la bercuti ke morib gold cost pulak :)

      Delete
  3. seronoknya.. ok jugak yer bilik siap ade jakuzi.... berbaloi²..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jakuzi tu la slh satu kelebihan n tarikan buat pengunjung hotel
      mmg srnok n berbaloi2 sgt Yana :)

      Delete
  4. cekcinyaaaa dia berjakuzi! hehe..

    ReplyDelete
  5. kami plan nk pegi morib ujung bln 1 ni,sempena hari jadi saye..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails