Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, September 7, 2012

Cuti Rehat & Jemputan ke Open House

Salam 20 Syawal,

Hari ni Mama amik cuti rehat sebab menjaga Zaquan & Ziqry, MIL & FIL bz hari ni nak ke pasar borong untuk persiapan open house esok + kebetulan hari ni MIL ada appointment doktor di HUKM, My Mum pulak skrg ni dah mula menjaga twins..So skrg ni kalau MIL ada hal lain mmg kami kena amik cuti rehat la jaga anak. 

Mama mmg dh apply cuti awal bila MIL bgtau x free hari ni, sekali Papa bgau dia pun rasanya nak apply cuti rehat gak utk uruskan hal moto dia, Papa nak jual moto 125 dia, rasa syg pulak bila Papa kata nak jual Moto 125 dia tu..x tau la mcm mane jd ke x dia nak jual Moto 125 tu..lgpun Moto 125 tu dah 3 bulan x jalan, dh rosak so FIL kata kalau rosak n nak jual better betulkan dulu baru jual, mulanya Papa igt malas nak repair tolak jerk dkt siapa nak beli kos repair tanggung sndiri, tp FIL sedia nak tolong sama2 tarik moto tu ke bengkel hari ni, Itu yg sudahnya Papa pun cuti rehat gak hari ni.

Dah selesai urusan rumah baru berkesempatan nak on lappy n update n3 ringkas hari ni..

Dikesempatan ini Mama nak menjemput kawan2 semua ke majlis open house rumah Family  Mama Mertua Mama, Fil & MIL mmg bgtau n berbesar hati suruh menjemput kawan2 masing2 ke open house mereka nnti. Siap pesan 2-3 kali jemput tau kwn2 dtg rumah nnti, So ni Mama menyampaikan amanat dan  kami semua juga seikhlas hati menjemput kawan2 semua ke open house rumah mertua mama pada tarikh, masa & tempat seperti  berikut:-

Tarikh : 8/9/2012 (sabtu) - esok ler..
Masa: 11 a.m to 11 p.m
Tempat/Alamat: No. 33, Jalan 5/15, Seksyen 5, West Country, 43000 Kajang



Jgn lupa dtg ye kawan2..open kepada semua kawan2 - schoolmate, officemate, Mmber FB &Mmber Blogger semua ye..Insyaallah Mama mmg ada seharian disana..(Mama mmg xde buat open house tp rumah kami mmg sentiasa terbuka buat kwn2 yg sudi nak beraya..)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. time kasih sbb jemput yer.. open house umah mertua saya minggu dpn. kita sbg menantu pun mmg amat bz kan..

    ReplyDelete
  2. @~aYu~: feel free jemput dtg ye,
    hihi boleh la sbbnya family mertua kalau buat open house selalunya mmg meriah n ramai tetamu
    esok 1st time ni nak masak air tgn sendiri bg tetamu open house rasa..esok eija buat makaroni bakar..nak rasa dtg la ye..

    ReplyDelete
  3. wah teringin nak pergi ...uyun pun dah jemput kat blog jugak..
    insayallah kalau tak de apa2 kita datang ye...
    tapi malu dan segan pun ada..hahaha

    ReplyDelete
  4. nak rasa la sweetmama masak makaroni bakar..hehehe..saya mamafarah yang tgur awk masa dtg umah mak cutemum ami kuih raya..jumpa esok..

    ReplyDelete
  5. tq jemput :) x jadi nak ke kl minggu ni..suami huda stand by..insyaAllah next time :)

    ReplyDelete
  6. @Cik Jue aka Ibu Farisyah: dtg jerk la, boleh kenal2, ikutkan eija ni pun penyegan jgk orgnye..
    hihi..iyelah peta lokasi ni CnP dr blog uyun..

    @mamafarah4: hihi..tp sy masak biasa jerk, xde sedap sgt pun, lgpun resepi makaroni bakar tu baru 2-3 kali buat, Zaquan suka makan, dia ckp pizza..
    itulah ada baca di blog uyun ttg mamafarah4 ni, baru tau mamafarah ni yg tegur sweetmama bila baca n3 uyun ttg mamafarah beraya dirumah dia.., masa mamafarah tegur tu sorry ye mmg sy blur2 n x kenal pun mamafarah ni tp bila tanya ni sweetmama ye, mmg budget msti kawan blogger uyun sbb nama sweetmama tu mmber blogger jerk yg panggil..
    ok insyaallah jumpe esok..:)

    @Huda: ok, xpe xde rezeki jumpa kali ni, maybe suatu hari nnti..:)

    ReplyDelete
  7. insyallah weol terjah ... b4 banak nak roound2 umh kwn2

    ReplyDelete
  8. @AzuraFazil DIN: hihi, iyelah selagi larat, nnti dh berpantang, x leh mkn dah..orait jumpa esok..:)

    @Mama Tun Nur Safiya: ala knape x dpt nak g? Bznye org baru balik O/Station Kelantan ni...

    ReplyDelete
  9. mesti sangat sibuk ni.. saya doakan dari jauh moga semuanya berjalan lancar

    ReplyDelete
  10. salam Eija..klu dekat dah lama k.atie terjah.hikhik

    ReplyDelete
  11. ala..... ketinggalan baru baca mane nak sampainya....

    tp mmg x blh dtg sbb kene pg kuala selangor

    ReplyDelete
  12. @syiela: terima kasih diatas doa, Alhamdullillah majlis berjalan dgn lancar :)

    @izz iiza:Alhamdullillah, open house rumah mertua selalunya mmg confirm meriah dgn menu & tetamunya..:)

    @♥♥azatiesayang♥♥: salam k.atie, hihi itulah jauh la pulak ye..

    @Masya: Ohh xpelah xde rezeki jumpa kali ni, hope suatu hari nnti kita dpt berjumpa kan yana..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails