Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 3, 2012

Raya 2012| Sambut Hari Lahir Atok@Unyang Zaquan Ziqry & Masa Untuk Beraya ke Kg Jenderam Hilir Pulak!

As Salam,

Pagi tu lepas Family Mak Long sampai n Mak Usu sampai, ada sesi potong kek sempena ulangtahun kelahiran Atok@Unyang Zaquan n Ziqry yg ke 87 tahun, Akceli ni sambutan tertunda, kalau ikutkan hari tu kalau x silap hari lahir Atok jatuh pada beberapa hari kita nak sambut ramadhan.

Kek Hari lahir Atok ni Mak Long yg sponser..Coklat kek..

Atok bergmbar kenangan dgn Kek Hari Lahirnya..


Cicit2 yg ada time ni cuma 3 org ni..masing2 segan nak nyanyi eppy besday..
Adik time ni mcm pelik bila tgk semua org dok kerumun di hadapan Tok Nyang n Kek, beriye dia memandang, bila tgk balik gmbar2 yg sempat snap..tersenyum Mama dibuatnye..
Akhirnya Zaquan jugak yg sama2 potong kek dgn To Nyang, Mood tgh baik la ni + dia mmg dh aim nak choc. kek tu..heheh


Selesai mkn2 kek n sempat la lepak2 tgk tv dulu, Adik pun sempat charge energy dulu sebelum kami bawa keluar berjalan, Dalam kol 3 petang kami semua gerak berjalan raya di Kg. Jenderam Hilir kg sebelah Mak Mertua pulak. Beginilah kebiasaannya pun..Hari Raya Pertama la masa kami utk pergi beraya di Jenderam Hilir secara bergilir la selalunya tp thn ni kami gerak sekali ngan Family Mertua sbb ada Family Mak Long & Pak Ngah yang menjaga Atok & menunggu tetamu if ada yg datang untuk beraya.

Ready untuk berjalan raya di hari pertama raya 2012..

Bergambar lagi, msti bosan kawan² tgk x abis² gambar family hijau kami ni..hehehe, sila la jgn bosan ye kwn2 (budget mcm ada jerk yg baca, kpd kwn2 yg setia mmbaca..TQ So Much..)



Kali ni kita g beraya naik kereta Acik Eiya pulak..Zaquan suka la naik kereta Acik yg sporty ni..

Kami beraya 2 buah rumah jerk, kami x balik rumah Wak pun sbb Wak duduk di rumah Uda, di rumah Uda kami  berkesempatan untuk jumpa Family Mamak Kamil(Pakcik Papa) dan Sepupu Papa Family Abg Din & Kak Ina (Anak Mak Lang) dan selalunya Papa x kan lepaskan peluang berjumpa n berborak panjang dgn Sepupu dia yg paling rapat..Ami anak Uda..jumpa pun bkn selalu, time raya/kenduri la masa kita nak jumpa kan..rupanya isteri Ami pun sedang mengandung n menunggu kehadiran org baru thn ni..

Dalam kol 5 ptg kami pun gerak balik kg bangi lama semula...disana Acik Uyun Zaquan n Ziqry ada singgah beraya..srnok mereka jalan sekali harung 1st hari raya..So dpt la kami berjumpa w/pun skjp..tp x sempatla nak bergmbar2 bersama..

Malam lepas mandi2 n bdn pun dah segar kami semua layan tv jerk la..

Tamat sudah kisah hari raya pertama 2012 kami..Hari Raya kedua ape la agaknye agenda kami..dok umah menunggu tetamu atau ada agenda lain utk ngisi masa lapang..hehehe..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. a'ah.. masa tue lupa nak amik gambar.. dengan dania yang mengantuk, memang kompomlah tak nak bergambar..

    ReplyDelete
  2. sweetnya tuan blog dipagi raya..:)

    nampak gembira jer atuk tu kan dpt potong kek..terharu sy..mesti dia rasa seronok sangat tu..:)

    ReplyDelete
  3. @Cute MuM: Iyelah kami pun Ziqry pulak asik meragam.., Dania keletihan la tu beraya sakan..hehe..

    @izz iizza: hehe..TQ

    Yup msti atok rasa happy bila anak2, cucu2 n cicit2 ada utk sama2 meraikan hari kelahiran dia..:)

    ReplyDelete
  4. meriah...cantik kaler hijau sedondon :)

    ReplyDelete
  5. kak eija tema ijau ek.. cantik :-)

    ReplyDelete
  6. @IntaNBerliaN: Haah hijau, Hijau lumut.., Terima Kasih :))

    ReplyDelete
  7. takpe kalau org lain jemu .. sy ok jer.. suke tgk gambar² kat blog kak eija semua pun cantik² pakai dslr kan??? ...

    ReplyDelete
  8. ha'ah tu gambar bestday hubby .. tp syg hajat nak buat pavlova x tercapai buat tiramisu jer huhuhuhu .. jadilah itu jer yang sempat. tp suke tgk reaksi terkejut hubby mmg suprise...

    ReplyDelete
  9. @Masya: Terima kasih Yana.. :)

    k.eija ni main amik jerk, dulu ye sibuk sgt nak DSLR kan, bila dh ada jarang sgt guna,
    utk gmbar raya ni mmg ada yg k.eija amik dr DSLR tp yg byknya k.eija guna Hp Android Notes k.eija la..
    mmg puas hati la guna notes, kalau dulu wajib ada kamera dlm handbags supaya senang utk bergambar tp skrg ni xde kamera pun x pe sbb ada notes..hehe..

    Ohhh..ok la tu kiranya menjadi la surprise utk hubby..tiramisu pun sedap tu...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails