Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, October 28, 2013

Family Trip Holiday Jakarta Bandung 2013| Day 2 ~ Gunung Tangkuban Perahu

As Salam,

Minggu ni Mama cuba untuk abiskan story percutian Jakarta Bandung 2013 kami, berusaha keras membuat n3 auto publish ni..huhu, masih lagi story day 2 (23/8/2013) @ Bandung. Selesai aktiviti di Nature Outbound Park Of Tangkuban Perahu, kami terus menaiki bas dan minta bas hantar kami naik atas ke Gunung Tangkuban Perahu, rupanya bas x boleh naik atas, sebaliknya kami kena sewa van utk naik keatas.


Owh  it's ok, nasib boleh pusing balik ke tempat park bas td..So FIL uruskan urusan sewa van..ngam² kami 11 org 1 van.


Sampai² je terus teruja melihat kawah gunung berapi ni..
tgk la abg Khair Zaquan, tertonggeng melihat kawah di bawah.



Ini la rupa bentuk kawahnya..
walaupun dia kawasan kawah gunung berapi tp cuaca dekat sini sejuk je lgpun kawasannya tinggi berbukit dikelilingi dgn pokok2 kehijauan ..keindahan alam semulajadi....





Baru je kami nak mendaki/berjalan ke atas..ada pulak yg promote utk naik kuda berjalan ke atas..kuda berbayar la ye (x igt dh berapa Rp naik kuda ni..huhu, itulah lewat sgt up n3)..


Mama bg peluang Abg Khair Zaquan naik kuda, Adik Ziqry ala² takut nak naik kuda..

Peace..Abg yg happy dpt menunggang kuda..




Sementata Abg naik kuda sampai ke atas, 1 pusingan kalau x silap, kami bertiga amik kesempatan posing² betiga, time ni masing² dah berpecah n masing² ada pekerja/penjual yg setia mengikut kita sambil bercerita ttg Tangkuban Perahu, mereka jg sgt baik hati tolong amikkan pic kami dan sambil menjual cenderahati yg mereka jual.

Pic² kami bertiga berlatar belakangkan Gunung tangkuban Perahu




Nak jgk gambar sensorang..hehe


Selesai sudah Abg menunggang kuda..


Jom bergambar berempat pulak, cantik view Gunung tangkuban Perahu ni kan,
bila amik gambar berlatar belakangkan Gunung Tangkuban Perahu ni terasa mcm kawah gunung berapi ni dekat sgt dgn kita, tp sbnrnya jauh ke dalam..




Kami meneruskan perjalanan sampailah nampak sign Taman Wisata Alam ni..



Dekat sini wajib la jgk berposing kan..
kebetulan terjumpa blk dgn yg lain²..so dapat la bergambar bersama..


Kami bertiga je sbb time ni Abg Khair Zaquan dh mula wat perangai x sporting utk bergambar bersama.., nasib ada sekeping pic diatas reramai tu..


pastu bergambar disini pulak, sebelah menyebelah je dgn sign Taman Wisata Alam tu..



Abg dan Adik


Jom  terus mendaki dan tgk apa lg yg ada diatas nun..
owhh dekat atas ni ada kiosk souveniar..
tp kami x singgah pun tempat souveniar disini (lgpun Mama dah beli FM dh pun dekat penjual yg dtg di hotel pagi tu)


View dari atas ni lagi cantik.., nampak ladang teh


Begambar lagi, Abg sibuk je org lain punyer gambar dia nak enterframe, time kami ajak bergambar bersama dia xmo..


Tengok la abg x sporting nak bergambar


Ok la abg pun dh x sporting nak bergambar, masa untuk turun semula, lagipun dh janji pukul 2.00ptg tunggu dibawah (Van)..


Bila semua dah berkumpul, kami pun bertolak balik n masa utk lunch..perut dh lapor dh ni sbb lepas makan agenda shopping² pun bermula...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. seronoknya berjalan.. tingin beno nak sampai sini.. InsyaAllah 1 day

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjln mmg srnok..hehe,
      insyaallah, dulu eija pun x sangka dpt jln2 sampai ke over the sea w/pun asia je kan, tp akhirnya dpt jgk berjalan melihat negara luar..

      Delete
  2. kak eija, yg gambar last tu.. nape dorg ltk kat pagar camgitu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh sbnrnya diorang jual scarf utk lilit kat leher tu n snow cap tu, cuaca kat sana kan sejuk..

      Delete
  3. bestnye cuti2 bandung yer..ila pun pernah sampai sini..bestkan..sejukk!!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye..haah mmg best sgt dapat bercuti melihat negara org sambil tu shopping..hehe..:)

      Delete
  4. gambar yg last tuh ape?shawl ke???hehehe
    cantiknya view kat sana..suka tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah shawl utk lilit di leher dan snow cap..cuaca dekat sana sejuk ala2 genting gitew..hehe

      yup mmg cantik keindahan semulajadi..:)

      Delete
  5. serius..permandangan sgt2 cantik..bestnyer buat family trip camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan dlm gambar pun dh nampak cantik..
      kawah ni hidup tau, kalau x silap bln feb 2013 hari tu tutup skjp tangkuban perahu ni sbb kawah dia meletus..

      mmg best lya family mertua eija ni mmg rajin berjln..

      Delete
  6. wahhh ..menarik kan .... nanti satu hari klu tiket murah nk pi jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik, slh satu tempat menarik yg perlu dilawati kalau dah sampai Bandung..

      Insyaallah dgn tambang murah skrg ni mmg ramai yg dh boleh bercuti ke luar negara eima.., kalau x silap skrg ni pun AA tgh ada offer kan..hehe..

      Delete
  7. wahhh... bestnya!!!!!!
    teringin nak ke sini lagi...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..:)

      jom la pergi lagi..hehe,
      eija insyaallah bulan 1 thn depan pergi ke bandung lg, tp utk menyopping je la, g ngan geng opis..

      Delete
  8. tangkuban perahu ni mmg tempat wajib pegi kalau jalan2 ke bandung kan.

    cantik2 semua gambar ni eija... rasa mcm berada kat sana pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu izan antara tempat menarik yg boleh dilawati di bandung..

      hehe..terima kasih izan..^_^..

      Delete
  9. nampak kat gambar mcm panas.. tp sejuk eh suasana kat sana.... seronoknya tgk gambar² yg ni semuanya cantik² sgt.. terang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yana, gambar dr kamera phone yg lebih berbanding dr camera yg k.eija dok usung kehulu kehilir tu..

      sbb kawasannya atas bukit itu cuaca dia berangin n sejuk je rasa

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails