Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, October 21, 2013

Outstation Ke Sabah | Puas Makan Seafood!

As Salam,

Balik dari Cuti² Genting 2013 (6-8 Sept 2013) esoknya Mama outstation ke Sabah (9 - 13 Sept 2013). Akceli time ni Mama mmg xde mood langsung nak outstation, byk sbb mood xde, pertamanya sbnrnya last minute nama Mama naik kena gantikan org so clash dgn jadual cuti Mama (Minggu tu nak g bercuti ke GH,pastu tetiba kena Oustation, balik outstation nak g JB) tp mcm Mama kata la sib baik bos bg pergi esoknya n ikutkan blk je dr Sabah mlm tu nak terus g JB...confirm letih w/pun bkn Mama yg memandu..p (at lastnye Mr. Papa kata x jd g JB jumaat mlm), kebetulan plk mlm blk dr Genting tu Mama dpt berita yg mmg buat hati x sedap la , elok happy² bercuti kat GH, balik diduga dgn perkara yg x diingini, tp kerja tetap perlu diteruskan..

Mama bertolak ke Sabah menaiki flight jam 8.20 pg n alhamdullillah slmt sampai KK pada jam 11.00 pagi, dari lapangan terbang KK ke tempat auditi dijemput oleh driver, sampai² terus wat audit..huhu, hari pertama sampai n wat kerja dlm keadaan x sedap hati, siyes makan pun x lalu...'(

Alhamdullillah dlm pd x sedap hati tu Mama cuba settlekan masalah Mama tu, kena la cari kebenaran dan penyelesaian..bila dh dpt jawapan barulah lega.., sabar je la hari pertama je x lalu makan, bila dh lega huu makan aje lah.., yg beshnya time outstation ni selalunya makan la mewah.. 

Owh Mama  just mau berkongsi pasal mkn2 kami je, tp intro luahan perasaan..huhu

Selalu kalau g Sabah ni, yg beshnye makan seafood sbb dekat sana seafood murah, dapat plk org belanja lagi la sedap makan kan. Kalau nak tahu Mama bkn la penggemar seafood sgt especially ketam, Mama bkn la peminat ketam tau..ada history disebalik x minat ketam selain drpd malas nak kopek kulit dia tu, sbbbnya dulu masa kecik2 lepas makan ketam terus sakit kepala n dulu Mama mmg ada migrain, terus salahkan ketam la penyebab Mama sakit kepala..tp betul tau Mama x thn bau ketam tu buat sakit kepala, tp lately ni asal g sabah je org belanja makan ketam, dh boleh makan la, dh x rasa pening tp xdelah peminat sgt...xdelah sampai tahap melantak..haha.

Layan kan gambar2 makanan ni (Mama CnP dr FB my friend..hehe)
antara menu kami pada malam tu..

Ketam Bercili


Ikan Bakar


Sotong Goreng Tepung


Butter Prawn


Sayur Goreng


Makanan dh tersedia berhidang..tinggal mau santap shj..(tunggu bos sampai sbnrnya)


ermmm..sementara  nak tunggu bos, kita bergambar2 la..pastu upload kat FB dan IG kan..(dh jd satu habit..suka upload gambar makan2 ni )



Memang Mama bkn penggemar ketam, tp malam tu kena paksa makan ketam sampai 3 ketul.., Alhamdullillah..kenyang n sedap semuanya menu yg dihidangkan..

Kami makan disini,  Gerai Santai Haji Manja dekat Night Market sebelah Pasar Philiphine tu, boleh la kawan2 JJCM kesini kalau bercuti di KK Sabah tu kan..


p/s: N3 auto publish, dh lama berada dlm deraf, drpd blog sunyi publish je la cerita2 lama pun kan.., Minggu ni Mama keluar Audit..tp area Putrajaya je.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Replies
    1. saje je bikin kawan2 terliur..hhehe..

      Delete
  2. tak sabar mau ke Sabah jumpa asben...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, nanti boleh la ajak asben jln2 sabah sekali ye..

      Delete
  3. Salam Eija...sedapnya tgk menu2 yg trhidang kat atas meja tu..tambah2 ketam tu..besau2...kenyang mkn ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k.atie,

      mmg sedap pun menu2 yg dipilih n ketam2 dia tu besar kak, eija yg bkn penggemar ketam ni pun akhirnya makan sampai 3 ketul..hehhe

      Delete
  4. ok pi sabah nanti nk pi cari la kesai ni .... cam besh je

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi jgn x pergi, kalau ikut tekak k.eija ni mmg sedap aje..

      Delete
  5. alahai ... ketam itu mengiurkan, napa x suka kak.. malas kopek yer.. dgn ada cerita disebaliknya... sy x perasan pulak entry tu...

    sesekali outstaion mkn seafood mmc ni best jgk.. t bila hati dirundung malang, bglah menu seapp mana pun... seyes nak telan pun payah huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, yana ni kan peminat ketam, mmg la menggiurkan..
      malas nak kopek pun ye, cerita disebaliknya tu yg k.eija cerita diatas tu la.., xde n3 khas pun..hehe, yg dimaksudkan cerita disebaliknya tu sbb k.eija rasa dgn makan ketam ni la penyebab k.eija sakit kepala@migrain masa dulu2, now dh kurang dh migrain n x sangka dh boleh la mkn ketam sikit2..

      yup mmg best pun lg2 org belanja kan,
      betul sgt nasib baik time bos belanja ni, hati dah sedikit tenang..hehehe..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails