Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, October 29, 2013

Menguruskan Anak Sendirian Dengan Kereta Buat Hal Lagi!

As Salam,

2 hari ni - hari ini dan esok Mama perlu menguruskan anak² sendirian, bawa kereta sendiri ke opis dan hantar serta jemput anak dari tadika/taska sendiri, Mr Papa kan minggu ni exam week (good luck to Mr. Papa). 

Mama x kisah pun nak kena uruskan sendirian (bkn selalu pun..hehe.., ini bkn rungutan tau..tp ape ye..:p) sbbnye alhamdullillah now Mama dh boleh memandu sendiri kan, cuma tu lah disebabkan anak² ni anak manja Papa, time nak siapkan g school tu mencabar sikit la, tp nasib baik pg ni Mr. Papa yg siapkan anak², ptg baru Mr. Papa g tido PD, elok je pagi ni dh bersiap awal, siap belikan sarapan utk anak² bawa bekal, tup² perasan ada minyak bocor keluar dr kereta, Mr. Papa syak minyak auto bocor, sib baik perasan, kalau x, 2 hari Mama memandu dgn minyak auto bocor mau gear box pecah (mama dh tentu2 failed bab masalah kereta ni..)

Akceli kereta kami mmg tgh repair pun minggu lepas, sementara kereta kami dibaiki, kami pinjam kereta FIL, time FIL pergi bercuti, kerata kami dh siap dibaiki sbnrnya tp Mr. Papa kata kereta mmg la dh dibaiki tp tayar pulak belum berganti lg, so guna kereta FIL dulu g kerja, semalam balik dr kerja baru amik kereta kami, silapnya kami pun x test kereta bila dh siap, pg td baru perasan minyak auto bocor n alignment lari.

Jadinya pagi td gamble je Mama drive kereta Satria Neo Adik Ipar, nasib jgk la family dekat² kan boleh jgk minta tolong bila berlaku kecemasan.., Mama pun mcm x percaya je Mama boleh berani je bawa kereta org kan, dh la baru pandai memandu..huhu, Tq pd Adik Ipar sbb bg pinjam kereta. Hopefully kereta kami siap la hari ni, sbb esok Mama still kena drive sendiri..x boleh la nak cuti, tgh ada keje nak siapkan.., pening kepala ni asik merah je punch card..adoiyaii..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. sabor jela kan bile keta wat hal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp bila kereta kerap buat hal tension jgk bila memikirkannya..huhu

      Delete
  2. hehehe..mencabar memang kalau suami tak ada ni..Tapi nak buat camne terpaksa juga harungi kan.. Kereta satria neo sape punya, tasha ke leiya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedikit sebyk tu mmg terasa bila asben xde utk membantu..lebih2 lg selama ni benda tu dia yg uruskan..hehe.., betul tu nak x nak kena la berdikari n buat semuanya...

      kereta leiya ., hari ni pun still pinjam kereta acik lieya zaquan n ziqry..

      Delete
  3. Harap-harap semuanya smooth kalau tak en hubby pun bimbang juga kan..
    Doa utk huby eija juga moga sukses examnya.
    Adik dan abang jgn nakal-nakal ye sayang... kesian mummy penat tak ada daddy kat rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih k.zakie atas doa..amin..

      alhamdullillah semuanya berjalan dgn lancar kak w/pun x dinafikan penat melayan kerenah anak2 yg manja dgn papanya ni, bangun pagi mmg nangis nak papanya mandikan..hehe

      Delete
  4. moga segalanya dipermudahkan. ayu pun dah lama tak drive sendiri ke opis. sume nak harapkan hubby. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ayu..alhamdullillah yg penting slmt pergi dan blk keje..
      hehe..lebih senang naik satu kereta kan..

      Delete
  5. harap2 semuanya baik2 aje ye utk esok hari eija... mmg mencabar kalau uruskan anak2 sendiri n kereta plak meragam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih izan :),
      alhamdullillah semuanya berjln dgn lancar w/pun hari ni still pinjam kereta adik ipar..hehe, kereta kami ada benda lg yg perlu dibaiki..insyaallah hari ni siap semuanya..

      Delete
  6. kereta kalau buat hal mmg peninglah dibuatnya.. mujurlah ada kereta adk boleh pinjam huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu, pening kepala kita dibuatnya sbb kereta ni ni kan satu keperluan sgt2..hhee.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails