Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, October 25, 2013

Selamat Sampai Ho Chi Minh City, Vietnam!

As Salam,


Alhamdullillah di ketika ini My Son Khair Zaquan selamat sudah sampai Ho Chi Minh City, Vietnam berholiday bersama Atok, Nenek dan Acik² dia..Wah srnoknya Abg berjalan shj.., Mama, Papa n Adik Khair Ziqry dok diam² je la kat sini ye..huhu, tp Mama xde la terasa sgt sbb Mama dah pernah sampai Vietnam bersama geng jln Mama (opismate) n pada Mama mmg srnok bershopping di Vietnam nun..happy holidays n happy shopping buat family mertuaku disana..

Family Mertua holiday di Vietnam dari 25 - 28 Oktober 2013, diorangnya flight jam 7.05 pagi tadi n stay di Kim Huong Hotel. Kami hantar Zaquan bermalam di rumah atok n neneknya semalam. Ikutkan masa hantar dia semalam beriye nangis kata x mau ikut plk, selalunya ok je n kemain srnok lg kalau dpt ikut atok n nenek berjln, x pasti plk knape mood dia x ok smlm, tp tadi Acik Cha dia sempat la hantar voice note dan video thru Whatsapp pada Mama inform yg mereka dh selamat sampai..tgk abg happy je n Mama tumpang happy dr sini..:)


Diorang mmg akan sentiasa update percutian diorang disana thru FB or Whatsapp..so dapatla kami tahu perkembangan diorang disana. Ini beberapa keping pic Mama CnP dr FB Nenek n FB Acik Khair Zaquan..^_~..


Yeay mau naik kapalterbang



Abg Khair Zaquan dalam flight bersama Acik Eiya dan Acik Cha..


Selamat sampai di Saigon Airport
Bersama Nenek dan Acik..
Acik Yun, Kakak Eisya dan Adik Sara akan menyusul ptg nanti (flight petang)




Kemain lagi lebar senyumnya..
bersama Acik Cha..


Selamat sampai Kim Huong Hotel


Diorang booked family room, wah mmg nampak besar dan selesa..
dekat dgn tempat shopping katanya

daripada pengalaman Mama sendiri ke sana, mmg byk pun hotel² yg berdekatan dgn tempat shopping, so part hotel mmg x susah hati sgt..



Tgh watpe agaknye diorang time ni, mesti tgh shopping lps dpt bilik agaknya.., kitaorg dulu sampai² x sempat masuk hotel terus shopping..hehe, tp Family Mertua pergi kali ni bkn hanya utk shopping tp nak melawat sekali..wah mesti lg best tu..

P/S: Khair Zaquan sampai dh selamat sampai pun di Vietnam, tp story Mama g ke Vietnam awal thn hari tu x abis cerita pun lagi, mati di pertengahan jalan..hehee, tgk la kalau mood R dtg boleh la update citer basi tu..sbb tu semua kenangan...^_~..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. syoknya abg zaquan dapat holiday... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itulah abg zaquan jgk yg syok n untung..atoknya rajin bawa g berjalan..:)

      Delete
  2. besar sangat room tu kakEija. best. rasa nak ajak je abi pi bercuti kat tgh KL nun. hahaa. dpt dok hotel jadila. saje. kihikihkih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alang2 pergi 1 family, lebih senang duduk 1 family room..2 katil besar + extra bed..kalau x silap MIL bgtau harganya RM200++ 1 bilik..still berbaloi kan..

      idea yg ok sgt tu cha, dapat dok hotel pun jadi la kan, rest dr buat kerja2 rumah sehari dua..hihi..

      Delete
  3. bestnye dpt pergi vietnam...nti share la bajet pergi sne ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. daripada pengalaman sendiri pergi, mmg best..
      zaquan lg la best pergi ditanggung oleh atok n nenek dia..

      kalau nak tanye pasal bajet masa eija pergi dulu, kami pergi time offer tambang murah Air Asia, RM147 je pergi balik. kalau rate hotel tu bila dh convert ke duit kita sbnrnya lebih kurang je dgn rate hotel disini - RM80 ke RM200, eija dapat bilik yg 1 bilik RM80++ je, kongsi 2 orang baru dlm RM40++, dekat sana byk hotel 3 bintang je, selebihnya sediakan duit teksi n makan,duit teksi pun kalau kita beramai2 ni kongsi 4 org 1 teksi masih menjimatkan. Mkn memmg mahal sikit standart kopitiam.., Shopping - eija tukar duit RM1k utk shopping shj pun x cukup sbb kat sana mcm2 boleh beli pd harga yg berpatutan/murah jgk la, kain ela, baju bdk, baju kurung siap, upah jahit esok siap pun boleh, telekung, tudung, deuter bag, brg sukan..hehe

      Delete
  4. kemain seronok khair zaquan yer.. senyum lebnar.. sukalah tgk gigi dia cantik jer.. tersusun.. putih pulak tu.. amirnya gigi dpn dah rosak.. eh² tetiba komen xde kene mengena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la dapat berjln srnok je.., mula2 je nangis, dh sampai sana, lupa dah Papa n Mama dia..

      tq aunty yana, Gigi Zaquan pun dh start nak rosak dh tu, gigi depan dh nampak kuning sbb malas nak gosok gigi, kena paksa baru nak gosok gigi..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails