Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, October 29, 2013

Family Trip Holiday Jakarta Bandung 2013 | Day 2 ~ Pra Shopping ~ Grande, Toko 3 Dan Matahari Mall | Abg Zaquan Jgk Yg Besh Atok Belanja Jaket Ferrari!

As Salam,

Habis sudah sesi lawatan kami, dari hari sampai terus ke Taman Safari Indonesia dan separuh hari kedua di habiskan di Tangkuban Perahu. Separuh lagi hari ni baru la bermulanya agenda shopping, tp sebelum shopping isi perut dulu.

Lunch Day 2 kami di Rumah Ikan Indonesia


Kali ni kami makan nasi lauk..Antara menu pilihan Tomyam, Ayam Masak Halia, Kailan Ikan Masin dan Telur Dadar.
boleh tahan jgk rasa dia, puas la makan tengahari tu..



Perut pun dah kenyang, baru la boleh ke Agenda utama..Shopping.., Dekat bandung ni kan banyak factory outlet, tp memandangkan kami sewa bus, agak susah jugak nak berhenti di sesuatu outlet tu, melainkan bus berhentikan kami di satu tempat n kami jalan kaki la, jdnya hari tu kami ikut je la mana bas nak bawa kami, destinasi pertama utk shopping..Grande Fashion Gallery, tp Mama tgk² je belinya tak..Mama rasa mcm mahal je n lgpun dlm kepala otak Mama ni budget utk kain ela je sbnrnya..hehe, kalau factory outlet Mama aim nak pergi Outlet Polo sbb adik pun nak kirim t-shirt Polo, tp sampai hari balik, kami x menyinggah kemana² factory outlet pun.., Mr Papa pulak aim nak pergi Rumah Mode tp itupun kami x sempat nak terjah..huhu (tp inipun dh pack jadual kami tau, keluar dari pagi, balik malam utk tido je.., kalau terjah semua..mau x cukup duit n x cukup tido..:p)

Grande Fashion Gallery


Destinasi shopping seterusnya Toko Tiga. Di Toko 3 byk pilihan seluar jeans berjenama. Dekat sini pun sama Mama xde menyopping pun cuci mata je.., tp yg lain adalah menyopping..Mama je awal² dh budget utk Pasar Baru je..hehe. Dan yang paling bertuahnya mestilah cucu Atok sbb Atok belanja dia Jaket, kebetulan dia mmg aim tau nak beli jaket sbb masa OTW hari pertama kami sampai Bandung tu masa melalui pekan dia ada nampak jaket bergantung² tepi jalan, sibuk kata nak ..

Toko Tiga


Pelbagai pilihan Jeans dan T-shirt.


Muka bdk happy dapat barang yg dihajati, Terima kasih Atok belanja Abg..Syg Atok ketat²..^_~..


Abg yg happy, Adik plk dh keletihan n ketiduran


Terus bergaya dengan Jaket baru dia..jenama Ferrari. Harga Rp147,000 @ RM47.00.
Memang berguna Jaket ni, sbb lepas tu kan kami g holiday Genting, terus pakai n skrg ini antara jaket feberet Abg Khair Zaquan.


Bila diajak bergamabr bersama pun sporting la sbb dh dapat apa yg dihajati kan..



Sedar x sedar dah melewati jam 7.00 malam, di Toko 3 ni siap ada tempat solat tau. Selesai semua membeli dan cuci mata, kami ke destinasi seterusnya, kali ni kami ke Shopping Mall pulak..di Matahari Mall dan terus makan malam di Food Court dalam Matahari Mall ni je.., Di shopping Mall ni pun sama jgk Mama x membeli, hanya mencuci mata je..hahaha.., apada Mama ni kan..x menyopping pun..nak tgk ke hasil shopping..esok la baru shopping sakan..esok kami ke Pasar Baru..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. Salam Eija..happynya g bercuti2....byk sopink tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam k.atie,

      mmg happy kak :))
      xde la byk sgt sbb budget pun sikit, budget eija bawak hari tu 3 juta Rupiah @ RM960 je kak..so shopping ikut kemampuan je..hehe

      Delete
  2. bestnya abg zaquan dpt jaket dari atuk. seronok jalan2, shopping2 n makan2 kan eija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah bertuah cucu atok..:)

      yup betul tu izan, sambil melancong melawat tempat2 menarik sambil menyopping n JJCM..:))

      Delete
  3. hehehe....budak encem bagi pakai apa pun tetap encem..sonok la zakuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aunty nor drpd bdk encem..hehe..

      itulah mmg srnok pun dia..

      Delete
  4. atok syg lebih .. ni ....lagi kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. atok mmg jenis sygkn cucu2nya..
      yg untung cucu2 atok la..

      Delete
  5. wah ade kedai ikan ke...beshnye...tak pernah plak nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn kedai ikan, tp nama kedai makan ni rumah ikan indonesia,

      Delete
  6. Replies
    1. mmg best..bkn selalu dpt jln2 n menyoping..setahun booking tiket br dpt berjalan sambil menyoping ni..hehe

      Delete
  7. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails