Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, October 4, 2013

Owh..Ini lah Dia Mukhriz |Kawan Baik dan Kawan Gaduh Zaquan Di Tadika | Ada Kawan Blogger Menyapa Kita la..:))

As Salam,

Stop skjp n3 holiday, ni nak citer pasal kawan Khair Zaquan di school tadika dia (dekat sekolah teacher n kawan² panggil Khair, kami panggil Zaquan), so Mama pun kena la biasa² kan panggil dia Khair Zaquan, lawak plk bila diingatkan blk bila tau siapa sbnrnya Mukhriz ni. Kalau nak tahu dalam ramai² kawan dia yg satu tadika, Mukhriz ni slh seorang yang dia selalu citer..sbbnya Muhkriz ni kawan gaduh dia, tp gaduhnya skjp, pastu baik balik, cikgu dia pernah kata..masing² x beralah n saling ikut mengikuti, apa yg kawan ni bawa, Khair Zaquan pun sama akan ikut nak bawa n bila apa yg Khair Zaquan bawa, si Mukhriz ni pun sama akan bawa, tp dlm masa yg sama dialah kawan gaduh  n dialah kawan baik. Mama mmg teringin sgt nak jumpe n kenal siapa Mukhriz ni sbb dahi Khair Zaquan pernah benjol disebabkan dia. Mama dok bayangkan Mukhriz ni mesti badan besar, sekali jumpe rupanya kecik kurus mcm Khair Zaquan jgk.

Akhirnya kenal jg kami dgn Mukhriz ni, beriye ckp lawak ape yg lawaknye? rasa lawak sbb rupanye Mukhriz anak opismate Mr. Papa, apa da..anak opismate pun x kenal. Mcm mane leh berjumpa plk? Alkisahnya khamis lepas ( keesokannya slps Mr. Papa balik dari kursus di JB), petang khamis tu balik dari kerja Mr. Papa bawa kami teman dia training bowling (dgn team opismate dia) di Alamanda. Time Mr. Papa main dgn kawan² dia, Zaquan n Ziqry sibuk nak main di tempat games berhadapan ARL Bowl ni, so Mama la yg kena bawa anak² main, tgh² mama lepak tgk anak² main, Khair Zaquan dtg " Mama, Abg jumpa kawan sekolah Abg, Abg jumpe Mukhriz". Mama plk yg teruja "owh..ye ke, mana?, Mama mmg teringin nak kenal dgn kawan abg ni". Zaquan pun tunjuk..dalam hati mama cuma ckp..'owh ok'.

Pastu dh settle main, diorang terus masuk kat tempat bowling tu n lepak dkt lane Mr. Papa main bowling, sekali dgn si Mukhriz ni pun lepak sama. Tertanya² la Mama, terus time tu jgk tanya Mr. Papa " Papa, Mukhriz ni anak kawan opismate Papa ke?, td Zaquan kenalkan itu Mukhriz. Papa terus bgtau Mukhriz tu anak Wan (opismate). Kebetulan kawan Mr. Papa dgr, terus dia menyampuk..tau diaorang ni satu sekolah n kawan gaduh..hahahaha..sabar je la.

Otw balik dlm kereta Mama tanye Papa mmg tau ke Mukhriz anak Wan tu yg selalu Zaquan cerita. Papa kata dia tau la Mukhriz tu anak Wan tp x tau plk anak Wan tu yg Zaquan selalu cerita...hahaha..moral of the story..kenal²la/amik tau jgk la anak² opismate kan, kalau dh kerja putrajaya tu kan, pusing² jumpa anak kawan² jgk yg 1 school. 

minggu lepas jgk ada blogger friend (ummiaqeef) yg tegur Mama masa amik Khair Zaquan dkt sekolah dia, tp dia dh lama x aktif berblog, itu yg Mama x berapa nak cam (sorry ek), so surprise bila ada yg kenal Mama, padahal Mama pun sama blogger yg x aktif pun.. huhu. Rupanya anak dia pun 1 kelas dgn Khair Zaquan, sempat la kami berbual skjp n ummiaqeef ada cerita yang anak dia (Aqeef Irfan) selalu cerita ttg Khair...(amboih abg Khair Zaquan ni mesti nakal sbb tu ramai kawan² dok cerita pasal dia je..) bila dia bg tau dia Ummi Aqeef Irfan, owhh baru teringat Khair Zaquan pun sama selalu gak sebut nama Aqeef Irfan.


Ini dia Mukhriz..Kawan gaduh n kawan baik Zaquan..
Ini time baik la ni..boleh sama2 berkongsi main games..




yang ini plk Aqeef Irfan (cilok pic dr FB UmmiAqeef dgn kebenaran..hehe)
time jumpe ari tu x sempat nak bergambar²..


Khair Zaquan berkenan betul dgn kek Ninja Go ni, baru2 ni Adib Fahim (anak blogger eima) sambut besday dkt school pun dia cakap "Mama td Adib Fahim punye besday cake Ninja Go kaler merah, nanti Abg pun nak buat dkt school kek Ninja Go jgk.."

  
Mula² bljr dulu Khair Zaquan mmg x kenal sgt kawan² tadika dia, tp kawan² tadika selalu tegur dia (org kenal dia, tp dia x kenal org..huhu) tp skrg kalau tanye siapa kawan² dia..semua nama kawan² satu tadika dia, dia kenal n boleh sebut satu persatu..:)
buktinya bila Mama tunjuk gambar kawan school dia ni (pic dr fb ummiaqeef)
satu² dia sebut:- Barisan hadapan dari kanan - Aqil Q, Mior Adam, Bday Boy - Aqeef Irfan, Irfan Rafizi, Ahmad Mujidi dan Haidar, Barisan Belakang dari kanan :- Iskandar, Ammar Rafail, Fadli, Thaqif dan Arif.

So dapat la kami kenal antara kawan² school yg dia selalu bercerita..


Khair Zaquan tgk pic ni dia ckp 'knape abg xde, agaknye abg bercuti kot..'.hahaha dia pun sedar yg dia byk bercuti..ye lah 2 minggu lepas raya asik bercuti je..dari Jakarta Bandung ke Genting Highland - Johor - Melaka , lepas raya haji ni nak cuti lagi tu ikut Atok n Nenek ke Vietnam plk..(adoiyai...n3 holiday x bergerak² ni..)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. huhuhu...klaka plak ye...tak sgka anak opismate hubby sekelas ngan ank sndri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..itulah mmg x sangka sgt, kawan yg selalu anak cerita tu anak kawan mr. papa rupanye..

      Delete
  2. Zakwan taktau ninjago ni apa.. Kartun kt channel bape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu zaquan pun x tahu nad, ini semua pengaruh kawan2 sekolah dia, semenjak dia sekolah ni yg dia tau n kenal ninja go sampaikan skrg ni apa2 sikit mesti nak ninja go.., k.eija ada tanye dkt zaquan ninja go ni ada ke tayang kat tv, dia kata ada.., tp selalunya dia layan ninja go ni dkt you tube ipad dia la..

      Delete
  3. hehe comel budak2 bila berkawan... salam perkenalan..jemput ke blog saya ye :) http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..itulah mmg comel :)

      salam kenal, tq follow my blog :))

      Delete
  4. pusing² situ jugak.. rupanya kenal yer.. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..itulah pusing2 rupanya anak kenalan kita jgk..
      senang la sama2 berkawan, bkn anak je berkawan, mak ayahnya pun berkawan sekali..

      Delete
  5. eija - sori lame x jengah blog.. ni saje jalan2 terjumpa entry ni..hehe.. mak si mukhriz tu 1 opis ngan kite tp dia kat pej menteri..ramai gak org opis kite antar anak kat situ..
    nad - aqeef tau pasal ninjago pun kat taska..kat umah mmg x amik cartoon network...rasenye kat channel2 tu kot..dah jadi trend kat taska karaktor tu skang..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh..its ok, eija pun blog bkn sentiasa berupdate, skjp update skjp x..hehe
      owhh ye ke, eija perasan gak dia keje kat MOT sbb mak mukhriz pun ada add eija kat FB lps jumpa hari tu..
      hehehe..betul2, diorang satu kelas dh minat ninja go dan power rangers kan..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails