Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, May 18, 2012

B'day Bash Zaquan&Ziqry | Sesi Potong Kek & Terima Kasih Semua!

As Salam,

Tanggal 12 Mei 2012 adalah hari ulangtahun kelahiran putera mama yg kedua iaitu Muhammad Khair Ziqry yang pertama dan Tanggal 6 Jun 2012 merupakan hari ulangtahun kelahiran putera sulung mama iaitu Muhammad Khair Zaquan yang keempat tahun. Memandangkan jarak hari ulangtahun kelahiran putera yang pertama & kedua selang 25 hari , kami buat keputusan untuk buat sambutan hari lahir mereka bersekali. Kebetulan tarikh 12 Mei 2012 jatuh pada hari Sabtu, mmg hari cuti.  

Alhamdullillah majlis telah pun selesai dan berjalan lancar w/pun ada sikit kelam kabut(Zaquan nangis2 pulak time tgh sibuk2 potong kek..hahaha nyaris nak kena kurung dalam stor oleh Papanya dpn org ramai pulak tu).

Kalau ikutkan perancangan awal kami nak buat majlis putera2 kami di KFC or Mc'D, dah siap survey harga..mmg agak mahal sikit (kos RM700++ utk jemputan 25 org dan keatas) tp tuan rumah lega x payah pk ape dah, siapkan duit jerk semuanya diuruskan pihak mereka. 

Tapi setelah dipikir2kan dengan kebetulan baru jerk lepas repair kereta, dengan mama pulak kena g outstation selama seminggu sehari sebelum nak sambut besday our boys, byk nak pakai duit. Itu yg akhirnya buat jugak la kat rumah & order catering dgn MIL jerk..dapat jimatkan kos..

Syukur sgt MIL sedia nak terima order dari Mama, Kalau ikutkan mmg Mama nak order catering dgn MIL & byr seperti biasa. Tapi MIL ckp xpelah dia amik duit beli barang jerk..upah x perlu. Terperanjat kami mama bagi RM300 duit beli barang pada MIL utk order menu Bihun Soto & Roti Jala utk 70 orang mkn jerk tp MIL masak mcm2 dgn RM300 tu. 

Menu pada B'day Bash Zaquan & Ziqry adalah Nasi Tomata, Bihun Soto, Nasi Impit, Rendang Ayam, Roti Jala, Rojak Buah & Buah Tembikai, pakej dgn air sirap sekali. Semuanya catering dari My MIL.  Dessert Dadih pula adik mama yg sponser. Mewah betul makanan pada hari tu. Terima kasih Mak & Ayah, Moga bertambah2 lagi rezeki Mak & Ayah. Terima kasih kepada Adik Mama juga sbb sponser Dadih. Kalau ada sesiapa berminat boleh tgk harga pakej2 catering di FB Puncak Sakti Enterprise.

Akhirnya acara yg dinanti2 oleh si Abang- Zaquan yg x sabar2 nak potong CARS CAKE nye. 

Wajib ada gambar berempat w/pun x sempat nak posing2 sgt, time ni rasa rushing sgt nak melayan kerenah Zaquan..



Sesi potong kek bermula..


Time ni ada yg nak mata, ada yg nak tayar..
time ni la Zaquan nangis bila dia sibuk nak tayar (biskut oreo)
bila mama dah potong utk dia, dia xnk pulak, skjp nak papa potongkan, skjp dia ckp dia yg nak potongkan,
sampaikan papa angkat dia nak masukkan dalam stor baru dia ok

Anak2 Mama tunggu giliran nak mamam kek ye..hehehe

Akhirnya dapat jugak dia tayar oreo , tp sudahnya dia x mkn pun biskut tu, kek & cream oreo jerk yg dia makan ..hehehe..

Eh, td mama kata nak panggil kawan2 Zaquan(jiran sebelah dtg utk potong kek sama2, tp x nmpk pun),
Mamanya kalut sgt..pututnya suruh kawan2 Zaquan duduk bersekali dgn Zaquan, sudahnya nmpk mcm mama jerk yg potong kek dgn b'day boys.

Kawan2 Zaquan ada, tp dok depan kek ni haa..^_^..


Kami tertunggu2 jugak sepupu Zaquan, Esha@ Dania - Anak Cute MuM dtg untuk sama2 potong kek, tp disebabkan Zaquan dh x sabar sgt nak potong kek, itu yg cukup time terus ke acara potong kek. Kakak2 Zaquan(anak2 yg MIL jaga) pun lewat sampai x sempat nak potong kek bersama.

Agaknye time ni kami pandang siapa? ye2 semua mata tertumpu kat depan tu..
  
Kami pandang eisha la..eisha baru sampai..Zaquan dah selamat potong kek & sibuk dok main ngan kakak dia..Kak Monn & Kak Fatimah. Mata semua tertumpu dkt eisha sbb tgk baju eisha yg beropol2 pink n comel mcm Eisha pulak Bday Girl, lgpun bday eisha akhir bulan Mei ni.

Mama x sempat bergambar sgt pun, sbbnya B'day Boy Zaquan sibuk main n x sporting nak bergambar, Adik Ziqry pula adik2 mama dah curik..hehee, bkn curik diorang yg melayan Ziqry sbb jarang jumpa kan.

akceli nak amik gmbar kami berempat sblm majlis selesai  tp Zaquan sibuk main hadiah mainan yg dia dapat..
bertiga pun bertiga lah..

Tapi bila Papa ajak eisha bergambar sekali, terus si Abg baru nak bergambar besama.

Dikesempatan ini Mama nak ucapkan terima kasih kepada semua ahli keluarga yg mmg sgt2 membantu dan terima kasih juga kepada family & kawan2 yg sudi dtg, mmg ramai yg last minute x dapat hadir..tp xpelah..mama paham, mama pun x sangka yg sepupu mama pun buat bday bash utk anaknya pada hari yg sama, so itu yg dh terbahagi dua sepupu2 yg nak dtg pada hari berkenaan.

Wif Opismate yg datang. Sebelah kiri tu la tokey kek yg buat CARS CAKE .



Ada 2 orang mmber blogger yg dtg. terima kasih sudi dtg..nnti mama update di n3 lain..♥

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. Hehehe.. Semua kata mcm echa yang smbyt bday... Terover sudah,.. Hihihi

    ReplyDelete
  2. comel gambar ziqry masa eija tgh potong kek tu, setia je dia menanti mama dia. oh, ada tu ai interframe tapi abi besar bonar la. auni dah berlagu sendu time ni. hahaaa.

    echa mmg comel. kedek2. jauh beza dgn auni yg sememeh tu. ahahhaa.

    oloh, nnt tmph katering MIL eija je, beday party auni. then, tmph kek kat org yg sama ngn eija tempah. tu yg mama tun safiya tu ke. eh, hentam je la. hahaa. ampun kalau salah.

    ReplyDelete
  3. biarpun sederhana tapi terasa kemeriahannya.... budak² biaserlah kan.. ade jer yg tak kene.. samelah amir pun tahun lps bgn tdo xmoo potong kek.. dah potong barulah sibuk nak soh psg lilin balik nak tiup hadoilah.... tahun ni bwk jalan2 jer kot.. x pasti lagi ade makan² tak..

    ReplyDelete
  4. kak, saya dah terupdate awal plak smlm psl kita bertiga berjumpa2an..sori ek, hehe

    zakwan la tu yg nak mulut kek tu..
    aduss! sabo je la..

    oo, order dr catering MIL je..patut la depa yg sampai awal aritu, hihi

    ReplyDelete
  5. happy belated bday boys!!

    saya pon tgh plan nk buat bday hannah kt kfc. tp tak pegi2survey harga lagi huhuh

    ReplyDelete
  6. @Cute MuM: hehe..xpe la sbbnya eicha mmg chumell pun, kalau dtg awal mmg boleh sgt potong kek sesama..

    @Cha: terima kasih aunty cha :)
    nasib baik mood Ziqry ok jerk w/pun demam, abgnye yg over buat perangai..

    ala Auni pun comeyy sgt..:))

    boleh jerk kalau nak tempah..
    haah itula Mama Tun Nur Safiya, dia ada tegur awak masa awk sampai tu..
    dia kenal awk sbg bloghijau..hehe..

    @Masya: Alhamdullillah, tp mmg biasa2 jerk majlisnya..sbg ingatan utk anak2 yg Mama & Papanya sntiasa igt hari lahir mereka.
    ok la tu bawa jalan2..msti amir suka dapat jln2..pastu beli kek smbut bertiga..:))

    @ADEEYA: Xde la meriah sgt, buat mkn2 biasa2 jerk tp yg penting Zaquan happy dpt main dgn kawan2..

    @Nad@MamaZakwanNayli: oh iye ke, xpe la..Nad update versi nad, k.eija update versi k.eija..hehee,
    K.eija baru berkesempatan nak berblogwalking ni..sat lg nak terjah n3 Nad..hehhe :)

    hehe..xpe nad bdk2 mmg camtu, sweet jerk masa Zakwan nak tiup lilin lepas Zaquan tiup lilin.

    haah order dgn MIL jerk..sblm2 ni pun mmg tempah dgn MIL jugak, itu yg kununnya thn ni nak tukar try buat dkt Mc'D or KFC..tp rasa byk pakai kos..nasib baik ada MIL..last minute order tu..hehe

    @lydzar: terima kasih :))

    kalau rasa nak jemput ramai org kena la sediakan budget lebih sikit nak sambut di KFC or Mc'D, eija dah survey jemputan 20++ RM 550 + gift yg mereka sediakan kena tambah dalam RM150 lagi..gitu gini mmg RM700++

    ReplyDelete
  7. meriahnya.. seronok bile tgk anak-anak seronok kan.. penat mmg penat tp berbaloi.. ayu lg suka wat kat umah.. macam-macam leh wat..

    ReplyDelete
  8. @~aYu~: btol tu srnok bila tgk anak seronok..,kali ni xde la penat sgt sbb mmg catering 100%, masa thn pertama & kedua besday Zaquan ada gak eija masak2 tambah2 menu..:)
    mmg kalau ikutkan buat kat rumah lg puas hati sbb masa & jemputan x terhad..

    ReplyDelete
  9. meriahnya majlis... mesti abg n adik seronok kan.. ramai yg dtg sambut bzday mereka.. :-)

    ReplyDelete
  10. @IntaNBerliaN: diorang mmg srnok sgt lebih2 lagi si Abg, Adik baru setahun x tau pe sgt..hehehe..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails