Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, August 2, 2013

Terkejar² Untuk Bershopping | Hasil Shopping 1 Hari

As Salam,

29 Julai yg lalukan Mama amik cuti semata² untuk shopping barang raya @ baju raya anak², walaupun amik cuti rehat tp rasa terkejar² je nak shopping sbbnya pagi seperti biasa macam waktu nak g kerje tu kami hantar Zaquan n Ziqry ke tadika & taska, kami je yg bercuti anak² x bercuti..hihi

Sblm hantar diorang ke school, sempat lg singgah drive thru McD dulu bg anak² makan dalam kereta, lgpun Mama dia pun sama bendera merah..:p (kurang sikit rasa letih nak bershopping). Selesai hantar diorang ke schooll Mr. Papa terus je memandu ke tempat yg ingin dituju.., destinasi pertama Mid Valley, tp x sempat nak shopping kat Mid Valley pun kami singgah untuk park kereta je pastu naik train ke Sogo. Memang 1 stop shopping di Sogo je. Itu pun Mr Papa ingtkan Mama kena shopping cepat² x leh lama²,  kul 3 ptg kita dh nak kena bertolak naik train ke Mid Valley semula (iyelah org perempuan kalau dh shopping kan x ingat dunia), memang la kami sampai kul 11 pg di Sogo..means 4 jam je masa yg ada utk shopping..tp siyes x cukup bg Mama..hahaa, iyelah nak shopping baju anak je dh berjam², itu belum lg brg Mama. 

Sampai² Sogo je dh terus melekat kat level bawah tu tgk handbag, mmg niat nak ganti handbag pun, last Mama beli handbeg 3 thn lepas..so patut berganti kan...lgpun dh tau nak dpt bonus RM500..boleh la beli handbeg buat reward diri sendiri. Sblm tgk handbeg yg Mama pilih..inilah antara hasil shopping kami. Mr. Papa pun shopping baju, seluar n kasut kerja dia.

hasil Shopping 1 hari


Baju raya anak² untuk Zaquan n Ziqry, thn ni budget mmg ciput je sbb insyaallah 2 minggu lepas raya nak bercuti ke Jakarta & Bandung pulak..so xdelah shopping sgt raya kali ni.., duit simpan untuk shopping kat sana pulak nanti..huhu..

Untuk Abg Zaquan - Seluar 2 helai, t -shirt 3 helai
Untuk Adik Ziqry - Seluar 3 helai, T- Shirt 3 helai, 2 pasang baju tido & 2 pasang baju basahan. (Adik dpt lebih sikit sbb selama ni dok pakai baju lama abg dia je n  byk dh baju lama² abg dia yg pinggang seluar n leher baju yg dh longgar , Mama pun dh kurang sgt menyoping baju anak² sbnrnya).

Last but not least, untuk 4 orang anak² buah kesayangan sorang sepasang..


Fuhh rasa amik baju sikit je, tp keseluruhan belanja utk baju anak² & anak buah ni je dh capai RM472.15.., mmg budget RM500 pun tp tulah nilai duit sekarang kan, RM500 untuk beberapa helai baju  je sbnrnya.


Akhirnya dpt jgk reward buat diri sendiri..
cantik tak pilihan handbag Mama ni..Carlo Rino..after less dpt RM179.90.


Mengada² nak pakai wrislet pulak skrg ni, jdnye terbeli jgk, Wrislet Sembonia RM69.00


Mama ada gak tgk² n pilih² baju n seluar untuk Mama pulak..ermmm tp yg ada sales semuanya dh xde size Mama ni, sudahnye xde la dpt baju jalan Mama..nasib ada jgk handbag n wrislet untuk diri sendiri :) 

Sedar x sedar dah 3.15ptg..extra 15 minit je dr masa yg Mr. Papa tetapkan..hehe, terus kejar train nak balik pulak, igtkn sempat singgah nak shopping kat JJ Mid Valley plk, tp x sempat jgk sbb kena berkejar balik ke Putrajaya pulak jemput anak, last masa untuk jemput anak pukul 5.30ptg..itu yg rasa terkejar² betul time utk bershopping w/pun kami ni bercuti rehat.

Selesai jemput anak kami plan nak singgah Tesco Kajang pulak nak beli baju melayu Mr. Papa & anak², kami mmg suka beli baju melayu siap dkt Kedai d'Khair Collection yg terletak dalam Tesco Kajang ni..mmg suka dgn kain baju melayu dia..selesa n jahitan pun kemas.

Baju Melayu/Baju Raya Tahun ni..Tema Oren.


Ada cerita time kami beli baju melayu ni, Adik Ziqry menangis nak pakai baju melayu, dia nak terus pakai, xnk buka, sampai org yg jual tu cakap pelik la, selalunya budak nangis xmo pakai, dia nangis nak pakai.., kami pun bagila dia pakai sampai dia rasa dia nak buka dgn sendiri..



Time ni sekali lg terkejar² sbb nak kejar balik untuk berbuka di rumah Family Mertua pulak, kami mmg setiap hari kerja biasa berbuka di rumah family mertua, lepas berbuka terus tolong buat biskut raya, setiap hujung minggu pulak Mama akan berbuka di rumah Family Mama pulak. Dalam masa nak mengejar masa waktu berbuka sempat lagi Mr. Papa beli 1 bucket KFC untuk menu berbuka kami sekeluarga w/pun sbnrnya Mak dah siap masak dh sbnrnya, ni mesti kes Mr. Papa terliur tgk kami makan Mc'D dlm kereta pg tu..huhu..terus menu berbuka beli KFC.., w/pun agak terkejar² untuk shopping tp alhamdullillah kiranya 80% dah siap barang raya kami shopping.., malam lepas berbuka pun masih sempat lg menolong Family Mertua wat biskut raya w/pun Mr. Papa ngadu dia sgt letih shopping kali ni.. 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. Tapi yg kelakar adik dah pra-raya dulu dgn baju Melayu dia. Suka bukan main dpat baju baru. Yelah Eija kan selalu pakai t-shirt bukan selalu dapat berbaju Melayu itu yg adik exited sangat sampai tak nak buka:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul la tu slh satu sbbnya k.zakie + dia excited sbb selalu tgk abg dia pakai baju melayu setiap hari jumaat bila g school tp dia x kena pakai baju melayu, itu yg bila dpt try baju melayu terus xnk buka..

      Delete
  2. wah banyak juga hasil tuaian satu hari..hehe

    ReplyDelete
  3. tak merasa jugak tahun ni pi ke sogo sbb mood mls nk jem ...huhu nk naik train tak reti ... kesian kan ... handbag tu lawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, naik train pun letih sbnrnya kalau bln puasa, tp tulah nak elak jem naik jgk la train..,lorr ye ke x reti naik train, ala kalau dr putrajaya ni naik ERL ke KL Sentral, dari KL Sentral tukar naik Komuter ke Bank Negara..nak berjln turun naik tangga dr Stesen Bank Negara ke Sogo tu yg letih sikit.

      TQ :)

      Delete
  4. wah.. dah selamat shopping yer.. kami pon beli sikit2 jer.. sebab plan nak shopping kat indon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah mmg shopping sikit2 je, shopping kat indon nnti pun sikit2 jgk..huhu

      Delete
  5. bestnyee shopping. lg best sbb ade bahagian untuk wiwin skali. baju yg pink tu 2 helai tu, tuk aisya sara ke? corak baju tu mcm sama..wiwin dah ade world of cartoon kan..anyhow tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la setiap thn selagi ada budget insyaallah adalah bahagian utk anak² buah. owh ye ke, xpelah buat basahan je baju yg aku bg ni..

      Delete
  6. Waaa...bestnyer Sogo.....comel adik Ziqry pakai baju melayu...tak sabar nak beraya kot... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akceli sy g Sogo time shopping raya je, saje2 pergi shopping Sogo xdelah...malas nak terjah KL.

      Tq, haah bdk2 yg srnok nak beraya...:)

      Delete
  7. Replies
    1. Alhamdullillah, soping sekali harung je..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails