Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, August 19, 2013

Aidilfitri 2013 : Aidilfitri ke - 3 ~ Photoshoot Bersama Family Mertua Dengan Tema Hari Raya Pertama.

Salam 12 Syawal,

Sambung semula story Aidilfitri 2013 kami, kali ni nampak beriye pulak Mama menghapdet story Aidilfitri ek, bkn ape bila dh stop mmg akan tinggal camtu je la + nak kejar abiskan story before g bercuti hari khamis ni.., cuti seminggu pulak tu..hehe

Aidilfitri ke-3, selepas zohor kami pun bertolak menuju ke Kg. Bahagia, Bangi, semalamnye beraya, hari ni kami bermalam pulak di Kg. Tahun ni Adik Ipar planning nak buat photoshoot 1 family, Mama ok je sbbnya Mama ni kan mmg kaki bergambar.. :), Temanya Hari Raya Pertama..hehe, sbb semua pun lengkap berpakaian baju melayu n baju kurung spt di hari raya pertama, ikutkan Adik Ipar nak tema Coklat sbbnya baju kurung coklat yg Adik² Ipar pakai adalah kain ela sedondon yg diberi oleh Mak Mertua Mama n yg Adik Ipar jahitkan. Akceli Mama pun dpt kain ela sedondon tu tp kain baju Mama x sempat siap..sorry ye Mak n Adik² bkn niat xmo pakai di Hari Raya Pertama tp mmg x sempat disiapkan w/pun kain tu Mak Mertua dh bg akhir tahun lepas lg, tp sbb asik bertangguh² Mama nak cari kain lining utk baju tu (bila keluar je asik x teringat nak singgah kedai kain) sudahnya bila dh nak dekat raya, semua tailor yg mama biasa upah dh x terima dh, rasa masa tu mcm nak jg minta tolong Adik Ipar tolong jahitkn tp bila tgk time tu kami semua pun bz tolong wat kuih raya + dia pun masih nak menyiapkan tempahan bj yg ada, x tergamak plk nak minta tolong dia jahitkan..

So, jadilah photoshoot Family pada hari tu Coklat Oren..^_^..

Sblm tayang pic photoshoot, layankan dulu pic sblm photoshoot bermula.., bila keluar kan je kamera DSLR mula la Zaquan sibuk nak tunjuk skill dia amik gambar, masalahnye kalau sekeping dua xpe, ni dia buat DSLR tu mcm kamera suka² dia, dah la tu ape yg Abg buat, Adik pun sama sibuk nak buat jgk, pastu mulalah menangis, bergaduh berebutkan benda yg satu, kalau DSLR tu terjatuh menangis Mama ni duhai anak²ku,..nak beli yg paling basic pun susah, sudahnye berebut Mama nak menyimpan DSLR tu drpd Zaquan (ckp n minta baik² xmo dengar) sampai benjol dahi dia nak lari dari Mama terus terhantuk dahi kat dinding, cian plk bila tgk benjol di dahi dia tu..

Abg & Adik.
Adik beradik yg susah nak dptkan gambar bersama yg seia sekata..huhu


Abg & Kakak..
Sepupu rapat..dia lah kawan baik & dialah kawan gaduh..
Bila x jumpe rindu, bila berjumpa gaduh baik, gaduh baik...itulah kerja diorang,
 kalau x, x riuhlah rumah Atok n Nenek nanti..huhu


Hasil tangkapan Zaquan..Sepupu dia..Eisya yg mmg mesra kamera + pandai berposing..


Jom layan hasil photoshoot pada Aidilfitri ke-3, 2013 kami, Tema Hari Raya Pertama..^_^..
gambar yg cantik² ni hasil DSLR (mestilah sendiri puji.. hahahaha.. :p), yg agak2 blur tu kamera smartphone je la.., mama up je semua gambar sbg kenangan Mama 

Mula² mestilah gambar the whole family 
testing...testing...
time ni asben adik ipar@cute mum tolong settingkan DSLR Mama, pinjam dianye tripod. 


Ini lah dia kesemua Family Mertua Mama..lengkap semua ada pada Aidilfitri ke-3 2013 ni..
Alamak Zaquan x pandang kamera di depan, sibuk pandang kamera Cik Aima dia, Cik Aima pun mata terpejam pulak..., xpe..,leh je amik sekali lagi..


Wah cantiklah...The Whole Family Mazlan + Norlaily


Sudah snap 2-3 keping pic 1 keluarga, giliran masing² pulak bergambar bersama Mak & Ayah.
Mak & Ayah 

Family Sweetmama bersama Mak & Ayah
Hahaha..anak² dh mula bosan bergambar.., Mama dia jgk maintain tersenyum..
(nampak x, benjol kat dahi Zaquan yg baru dapat..)


Family Cute Mum bersama Mak & Ayah


Adik² Ipar yg masih single bersama Mak & Ayah


My Family..♥



 Mr. Papa bersama Adik Beradiknya..




Last but not least..pic kami berdua.., 
Malu² Kucing pulak Mr. Papa bila nak bergambar berdua..
Tegak Kaku gitew..


Selesai sudah sesi photoshoot kami, sblm tu ada permintaan dari kanak² riang especially Zaquan sibuk nak main mercun..apa nama mercun ni x pasti pulak..

amboi adik ziqry bersantai plk dia duduk atas rumput tu..


Beriye memerhati Cik Aima memasang mercun n tunggu masa nak bakor..



Sudah berbunyi pun mercunnye..bingit tau bunyi mercun ni sbnrnya..



Tgh tgk show mercun diatas tu..hehe





Apalagi jom masuk rumah , mandi pastu malam boleh layan Bola, Malaysia lwn Barcelona.., itu saje la aktiviti Aidilfitri ke-3 kami, menghabiskan masa bersama keluarga seadanya.., Ok la kan perlawanan Msia lwn Barcelona mlm tu xde la malu sgt/ xde la kena teruk sgt..1-3. Malam tu Abg Zaquan tido awal, lepas abis bola kami 1 family sempat lepak minum dkt luar lagi, Adik masih jgk lagi x tido, sampai rumah baru dia nak tido. Malam tu sblm tido boleh plak terlayan citer Mariam Kg Putat siaran TV3 lakonan Hanis Zalikha bersama Aiman, siaran ulangan kot time tu..(almaklumlah skrg ni jarang tgk tv) besh jgk citer dia lawak2..abis citer tu kul 2.00pg kot baru la terlelap mata mama ni.., esok dah ada planning yg last minute diberitahu....

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. seronok n best dapat bergambar sefamily mcm nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup srnok adalah gambar kenangan 1 family

      Delete
  2. wah...seronoknya dapat bergambar satu family gitu...next time gi la bergambar kat studio...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg srnok..:)
      kalau amik gmbar sendiri qualiti gmbar dh ok, boleh cuci n framekan,x pyh susah2 amik kat studio..hehe.

      gambar kami 1 family 4 beranak dh pernah dh bergambar di studio, gambar bersama family eija pun dh pernah amik di studio masa bujang dulu, gambar dgn family mertua ada jgk gambar 1 family time adik2 ipar konvo maybe sbb tu masing2 x terpikir nak bergambar studio kali ni. Insyaallah rasa mcm nak cuci n framekan je gambar family kali ni.

      Delete
  3. hihi.. eya yang bersemangat lebih nak bergambar.. nasiblah semua sporting kan.. Sara yang tak sehat pon ok gaklah bergambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, itulah dia mesti ada yg mulakan baru jd n bersemangat nak bergambar..

      Delete
  4. Bestnya ada outdoor photoshoot camni. Sporting je sume. Cantik sgt gambar. Yela eija lebih kurg je bqju kite kan cuma lain kaler je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..outdoor depan rumah je..
      terima kasih, tp bila besarkn gmbar ni utk ltk dlm blog pecah jgk, kalau tgk pic asal mmg terang benderang..puashatila dgn hasilnya.

      itulah, beli kain kat vietnam ke ayu, baju yg k.eija pakai ni cotton vietnam.

      Delete
  5. Nampak berisi papazaquan hikhik :)
    Seronok tgk gmbo 1 family
    Kami tahun ni xde huhu

    Ps: kak, nk g cuti2 nnt nk kirim fm! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...bkn papazaquan je yg nampak berisi, k.eija ni lg la nampk sgt berisinya, bdn masing2 naik dgn jayanya..hehe

      terima kasih nad :),
      gambar nad 1 family di hari raya pertama tu pun cantik ape, semua pun sporting bergambar..

      ok boleh je, nampk FM mesti teringat kat nad punyelah..:))

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails