Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, August 28, 2013

15 - 20 Syawal 1434H/ 22 -27 Ogos 2013 ~ Family Trip ke Jakarta & Bandung | Alhamdullillah Dah Selamat Sampai | Kereta Pulak Tak Boleh Start.


As Salam,

Alhamdullillah kami sekeluarga telah selamat sampai daripada bercuti di Jakarta & Bandung pada jam 10.30mlm semalam (27/8/2013). Seperti yang telah dirancang kami telah bercuti 2 minggu selepas raya (masih lagi bulan syawal - 15 - 20 Syawal 1434H) ke Jakarta dan Bandung pada 22 hingga 27 Ogos 2013. Percutian kali ni ialah Family Trip Keluarga Mertua Mama merangkap percutian untuk pekerja² Laily Cookies@Puncak Sakti (bisness Family Mertua). Semua ahli keluarga join + pekerja PS.

Semalam balik dari LCCT Adik Mama yg tolong amik kami dari LCCT dan hantar ke rumah, sampai rumah hantar beg, mama sempat mandi dulu (anak² dah tido) sbb nak kuar balik utk makan malam, kul 11.30 mlm baru nak mkn malam (flight delay..), sekali Mr. Papa check kereta try utk hidupkan enjin kereta x hidup..sekali bateri kong daa.., ialah 6 hari x charge kan.., Mr. Papa kata dia pun x teringat nak tanggalkan bateri kereta sblm kami bercuti..x pasal² balik dari bercuti nak kena kuarkan duit ganti bateri plk..

Semalam balik dari minum kul 2 pagi, w/pun letih tp mata susah plk nak lelap, sudahnya selesai mama kemas beg n brg2 hasil shopping..(shopping biasa² aje..budget pun ciput..huhu.), sedar x sedar kul 4 pg baru selesai mengemas beg. Hari ni 28/8/2013 Mama bercuti rehat selesaikan kerja² rumah n kununnya nak berehat la, pagi td selesai mendobi (2 kali pusingan tu). Igtkan nak qada tido tp anak² dh puas tido awal smlm bangun pun awal la, pagi lagi dh kejutkan Mama dia..redho je la dpt tido 2 jam je..hope petang ni dpt berehat...:p 

Mama je yg bercuti, Mr. Papa keje spt biasa, kereta x boleh start terpaksa la pinjam motor FIL, ikutkan plan Mama nak cuti rehat, anak2 nak hantar ke tadika/taska spt biasa tp dh kereta plk rosak, anak² pun sama lah sambung cuti lagi. Pagi td sblm keluar g keje, Mr. Papa dh siap belikan breakfast utk kami..nasi lemak, so ringan la sikit keje Mama, xde la nak kena masak awal², perut anak² semua dh diisi kurang la meragam dia, itu yg dapat settlekan kerja² mendobi  & menyidai kain awal. Memandangkan ada masa tu yg sempat curi2 masa update blog yg bersawang ni..x sempat jgk buat n3 auto publish masa Mama bercuti tu..., hari ni byk benda lg kerja rumah yg perlu diselesaikan sbrnya, insyaallah ada masa nanti Mama kongsikan story Family Trip Ke Jakarta Bandung kami ..^_^..

Percutian Satu Family, akhir thn lepas lg dah booking, agak2nya thn depan ada ke lagi percutian keluarga mcm ni.., akhir thn ni mesti ada lagi tambang murah untuk percutian selepas raya kan..hehe
Insyaallah awal thn depan Mama ke Bandung lg bersama geng opis pulak..:)



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. Lama tak starat kadang memang macam itulah kereta eija. Banyak ole-ole yg dibeli di sana mestinya. Sesekali pergi tak kan tak membeli ye tak.

    Rehatlah dulu.. nanti bila dah setel boleh jenjalan lagi. Masih raya ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sbb dh lama x start, itu yg bateri kong jdnye..
      betul tu sesekali pergi kan, ada la membeli ole2 sikit..:)

      Tq kak, tp eija raya ni x berjln sgt pun sbb asben hujung minggu ada kelas, ni g bercuti pun dh ponteng kelas..hehe

      Delete
  2. seronoknya jalan jalan makan angin kat Jakarta dan Bandung

    ReplyDelete
  3. amboi2 ... dh g balik g balik cm cheras kt putrajaya plak yew..

    sakan uols... kalau ado seat lebey2 tu roger lew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..xde la zura, setahun sekali je..

      owh ko berminat ke nak join, insyaallah kalau ada plan lg nak berjalan bersama geng opis aku ni, aku roger kau..

      skrg ni memasing tgh pasang angan nak berjln ke London plk ni..huhu

      Delete
  4. hmmm tak sabao tau ai ni ... hihihi

    ReplyDelete
  5. seronok akak dapat pg berjalan luar negara, x kisah x shoping sakan.. janji puas berjalan².. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...betul2..:)
      tp kalau dpt shopping sakan lg satu kepuasan, tp yelah kita shopping pun kena la ikut kemampuan kan...

      Delete

  6. Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails