Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, August 5, 2013

Laily Cokies| Hari Jualan Terbuka Opis | Alhamdullillah..Dah Dapat Gaji Tolong Wat Biskut Raya

As Salam,

Setiap tahun Mama akan jd ejen jual biskut raya homemade dari Family In Law Mama, Tahun  ni terdapat 45 jenis biskut raya keluaran Laily Cokies ( thn ni x sempat nak promote pd kawan² blog) tp adik ipar punye strategi pemasaran di FB dh ok sgt..dia yg byk buat bhgn promosi ni. Alhamdulillah Mama jual di opis Mama ni jualan maintain je w/pun ada persaingan, kiranya mmg dh ada regular customer, opismate yg dh bertukar jabatan pun still jgk contact n order biskut raya dr Mama :).

Seminggu sblm puasa hari tu sempat jgk la Mama joint aktiviti kelab opis Mama ni iaitu jualan terbuka bg opis kami ni ada dioffer satu table RM10, so Mama pun amik kesempatan promote biskut raya Laily Cookies w/pun dh ada reguler customer, tp at least boleh perkenalkn biskut raya bg staff yg baru masuk n kebetulan hari tebuka opis ni open pd bahagian lain jgk. mmg membantu dptkn new customer..

saje try market, so bw sikit je x sangka pulak rupanye ada gak yg nk beli biskut raya awal.


ni antara biskut raya yg menjd best seller Laily Cookies..dijamin sedap n harga pun berpatutan..

Cornflakes Choco..2 thn berturut2 jd best seller di opis mama ni..


Parmesan Cheese, best seller tahun 2011 di opis Mama, tp sehingga kini still jgk ada permintaan setiap tahun..


Truffle Bala..Biskut Raya feberet bg Kelab di Opis Mama, Alhamdullillah dh masuk tahun katiga kelab order borong dr Mama utk tujuan goodies Majlis Khatam Al-Quran.


               Almond London..Ini Biskut Raya Feberet Zaquan.., Almond dia sebiji tau.


New biskut raya 2013 - Roda Impian..sedap tapak dia tu rasa mcm biskut samperit ditengahnya ada jem strawberry. Tahun ni Mama byk tolong wat biskut ni, dalam masa yg sama ngap masuk mulut..huhu..


 Tidak ketinggalan biskut dulu2 yg masih menjadi kesukaan org ramai, ada penggemarnya tersendiri.., Samperit..sedap lembut cair di mulut.


sumber gambar biskut raya: cilok dr FB adik ipar, org kuat bhgn pemasaran lailys cookies..hehe..

Akceli Mama berkongsi tapak/table dgn member..dia jual baju..boleh la terjah FB dia..EL ILONA, pelbagai jenis peplum ada dijual, shawl pun ada dijual.


Ini antara gerai2 yg ada masa Hari Terbuka/Jualan Opis Mama.., Mmg happening semua opismate Mama ni..semua sporting n  kaki bisness punye..

Gerai Tupperware


Gerai Telekung n ada jual Cookies jgk..


Biskut raya lagi, kek lapis n makanan kesihatan & supplement


Semangat sungguh bdk2 ni, siap jual makanan ..see spagethi pun ada


Gerai RM1 - Gerai Buah2an.


Alhamdullillah jgk thn ni dapat join sama² family mertua buat biskut raya, secara x langsung dapat la tambah pendapatan sampingan sikit dgn wat part time ni.., kalau dulu betul² tahun pertama jd isteri kpd mr. papa je Mama dapat tolong, pastu dah beranak kecik x dpt nak tolong dah, kali ni Zaquan n Ziqry dh besar sikit dptla menolong w/pun sbnrnye riuh rendah dibuatnya dgn kehadiran 4 org cucu Atok n Nenek, itu baru 4 dah riuh..huhu

Alhamdullillah semalam dah dapat gaji hasil dr tolong wat biskut raya, dapatla Mama buat belanja untuk holiday ke Jakarta/Bandung nnti..(mmg itu je Mama punye budget), sblm ni dh main kutu bandung utk buat duit pakaj RM1k seorang. Duit komisen jualan biskut raya dah buat duit raya. Terima Kasih Mak & Ayah. Bukan Mama je yg dapat gaji semua 1 family pun dpt gaji w/pun cuma tolong sikit², yg beshnye cucu² Atok n Nenek pun dapat tau..see ada gaji untuk Zaquan n Ziqry w/pun byk buat riuh dr menolong, yg selalunya cucu² Atok ni tolong ialah tolong angkat try, akceli diorg ni semangat je nk menolong, especially time tabur2 choc rise pd biskut, tp tu la byk plk tgn x jd biskut raya jdnya nanti.

Gaji Tolong Wat Biskut Raya..Terima Kasih Mak & Ayah @ ATok n Nenek Zaquan n Ziqry.


Disebabkan tahun ni tolong MIL wat biskut raya, Mama x berkesempatan nak buat biskut raya sendiri, tahun lepas semangat 4 jenis biskut raya buat sendiri. tahun ni sempat wat sejenis je itupun semangat buat seminggu sblm puasa hari tu, biskut almond crunchy, nanti ada masa mama upkan hasilnya. Sepanjang menolong MIl wat biskut raya ni masa mmg pack la, balik kerja terus balik umah mandi dulu  n terus berbuka di rumah MIL, lps mangrib dh start tolong buat biskut sampai tgh mlm n sahur terus diluar, sampai rumah selalunya 2-3 pagi. Penat tp berbaloi..alhamdullillah..^_^..Yeay lagi 3 hari nak raya pastu 2 minggu lps raya..time to holidays.. ^_^..Moga segalanya dipermudahkan dan berjalan dgn  lancar.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. wow!! semua biskut raya tu mengancam la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mestilah mengancam homemade by mak mertua dijamin sedap tau..

      Delete
  2. wah bestnya dapat gaji wat kuih raya....Alhamdulillah rezeki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah alhamdullillah rezeki..penat yg berbaloi..

      Delete
  3. samalah kita dapat duit belanja nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uyun lg besh duit gaji buat biskut + duit hasil bizness.. :)
      k.ct mmg ini je budget k.ct buat belanja kat indon nanti..hehe

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails