Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, August 20, 2013

Aidilfitri 2013: Aidilfitri ke-4 ~ Unplanning Holiday/ Jalan² PD

Salam 13 Syawal,

Malam Aidilfitri ke-3 tu sedang² lepak depan tv layan bola Msia lwn Barcelona, Adik Mama call mengajak join diorang g holiday ke PD, ubah angin pulak dah puas beraya g merehatkan diri dgn bercuti kebetulan semua adik² pun ada kecuali Adik kedua Mama la, sbb dia ada kenduri di Penang.

Aduihai serba salah jgk sbnrnya, sbbnya time ni giliran beraya bersama keluarga mertua, tp try je tanye Mr. Papa, kot dia x kisah utk join, sbb selama ni pun kalau giliran sebelah Mama pun kalau Mama xde pape n family sebelah sana ada aktiviti kami joint jgk. Akceli ni Unplanning Holiday oleh Adik Mama, time dia call Mama bgtau Mama tu, dia baru nak booking bilik Hotel.

Bila tanye Mr. Papa, boleh ke join, dia kata ikut Mama la tp nak bermalam x kot kalau singgah skjp bolehla sbb kami mmg dh planning cuti raya hari- 5 utk uruskan segala urusan yg tertangguh lebih2 lagi nak renew pasport Mr. Papa n buat passport utk Ziqry..kalau bermalam kul berapa plk kita kena bertolak dr PD. Ada betulnya apa yg Mr. Papa ckp tu, so Mama pun deal dgn Adik Mama bgtau kitaog akan singgah ke PD tp x bermalam, Adik² pun srnok la dgr sbbnya Anak Buah la penghibur hati, kalau xde diorang x besh jgk sbb tau anak² Mama mesti srnok dpt mandi kolam dan laut.

Pagi Aidilfitri ke -4, lepas breakfast kami sempat dulu beraya ke sebuah rumah sedara depan rumah Atok di Bangi ni, lepas tu Family Mertua nak beraya ke Lenggeng N.S, Family Adik Ipar plk nak ke KL, kami plk terus menuju ke PD, tp sblm ke PD sempat lg singgah blk rumah skjp amik swimming suit anak² (sib baik rumah dekat je..).

Sebelum nak pergi tu Zaquan mcm biasa buat perangai, menangis² siap berlari² sampai ke luar rumah, dia kalau boleh nak ikut sepupu dia xpun dia nak suruh sepupu dia ikut dia, tp masing² dh ada planning sendiri. Sudahnye dia merajuk sepanjang perjalanan sampaikan tertido dari awal perjalanan sampailah dikejutkan masa sampai hotel.


Otw nak ke PD.
kemain segar plk Adik Ziqry n sporting diajak bergambar berdua dgn Mama.


Bergambar manja dgn Papa


Abg Zaquan yg merajuk n terus tido sepanjang perjalanan


Alhamdullillah kami selamat sampai PD pada pukul 3.00ptg.
Owh ye, Adik Mama booking Apartment 3 bilik di Ancasa AllSuites Resort & Spa 
Sama tempat kami holiday pada minggu pertama Ramadhan lepas.
Adik dah beriye pandang dibawah je..
Ada sebabnya....


Sebabnya...
^
^
^
^
^
^

Apartment yang Adik Mama booking ni dapat Garden View.., 
pandang bawah dah nampk swimming pool..


Garden View


View dari atas Apatment


Memandangkan holiday pun singkat..2 Hari 1 malam je n Mama pun cuma menyinggah je, apalagi cepat2 kita g mandi pool. Happy rasanye w/pun x cukup korum tp bkn senang Family Mama ni dapat kumpul bersama g bercuti, Family sebelah Mama jarang bercuti, sbbnya Abah Mama kerja jenis susah nak tinggalkan kedai. Kali ni Abah pun teruja je g ikut sama bercuti siap joint mandi pool dgn anak² n cucunya 2 orang ni.


Sporting plk Abah nak mandi pool n bergambar bersama..
Kami Adik Beradik, Ummi n Mr. Papa x turun mandi, Mr Papa kata dia nak rilex takut nnti balik nak drive jln jem, so kena dptkan rehat secukupnya..



Seronoknye dia dapat mandi n ada org layan.
Uda Akoi layan Abg Zaquan


Adik plk dgn Ucu Apit dia..


bersliding plk..


Semua pun mandi dgn sepuasnya2nya...hehe


Puas mandi pool, kami x lepaskan peluang untuk turun ke pantai n mandi jgk la skjp kat laut ni.. 

Dekat sgt pantai dgn apartment yg kami duduk, belakang aparment je pantai dia..
lgpun apartment kami block C, mmg dekat sgt dgn pantai..


Mak aihhh.., ramai rupanye org g beraya di PD ni..:p


See..memang ramai


Petang tu mmg srnok la Abg n Adik, dilayan oleh Pakcik2nya..






jom main pasir pulak..
kita tanam Abg...




 Adik takut kena tanam, adik dok diam² tgk abg kena tanam..hehe


Ok jom balik bilik, Papa dh tunggu..


 Sesungguhnya w/pun singkat masa dpt dihabiskan tp kami semua happy..♥

Sesi lepaking depan TV sblm kami nak balik


Isi perut sikit, My Mum masak n bawa Nasi Lemak, Nasi impit dgn Serunding, laku sampai licin , yelah masing² lps mandi kelaparan la..


Lebih kurang jam 6.30ptg kami pun bertolak balik, tp Mama, Papa n Ziqry je yg balik, Zaquan tertinggal di PD, biasalah dia, mmg dh agak dh confirm susah nak ajak dia balik, nasib baik esoknya urusan utk buat Passport baru buat Ziqry, Zaquan dah ada pasport, So dapat la dia berjimba² lagi di PD, lgpun mlmnya tu diaorang nak makan besar..kami balik awal nak kejar masa takut jem n Mr. Papa nak tgk bola MU lawan pukul 9 mlm. Alhamdullillah jgk perjalanan kami berjalan dgn lancar, kami ikut jalan lama mmg x jem langsung..pukul 8mlm dh selamat sampai Bangi, lepak mkn malam dkt Impian, pastu singgah umah kami hntar baju basah n packing baju untuk bermalam di rumah Mertua di Seksyen 5, Bandar Baru Bangi. Esoknya nak kena bangun awal, nak ke Imigresen dan KL.. hope segala urusan esok berjalan dengan lancar..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. ehehehe zaquan xpuas mandi mandi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mmg pun hantu air..
      kalau dh dpt mandi kolam susah plk tu nak suruh naik..

      Delete
  2. Salam eija..bestnya sempat gak bercuti2 ke PD ya,mcm family k.atie gak...jarang kami dpt kumpul bersama2.Jumpa pon time raya jer/kenduri kendara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k.atie,last minute adiknye planning, alhamdullillah dpt gak bersama w/pun x bermlm.

      ikutkan kami ni selalu je berjumpa sbb semua duk dekat2, tp yg susahnya nak dapat semua ada utk cuti bersama..hihi

      Delete
  3. wah bestnya.... jeles kejap deno... hihi^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 la yg paling srnok..dpt mandi sepuasnya..:)
      jgn la jeles2..hihi..

      Delete
  4. muka k.eija ngan abah tu seiras

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, tp sbnrnya muka k.eija ni byk iras mak drpd abah.., adik2 k.eija suka ckp k.eija ni photostate muka mak..hihi.

      Delete
  5. wah seronoknya! thanks eija sudi singgah blog saya...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails