Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, May 27, 2012

Welcome Twins~ Sepupu Baru Zaquan & Ziqry~

As Salam,

Alhamdullillah adik mama yg ketiga@Mak Yang Zaquan & Ziqry telah selamat melahirkan Baby Perempuan Kembar 2 Seiras pada 24 Mei 2012(Khamis) jam 10.55 & 10.56 a.m secara ceaserian. Kalau ikutkan mmg la adik mama nak cuba bersalin normal tp bila dah masuk minggu ke 36 adik mama ada masalah terlebih protien dalam badan yg menyebabkan paha sampai ke tapak kaki dia bengkak n berkemungkinan akan efek buah pinggang ibu, malahan sebulan sebelum due dia dah mula duduk wad. Due dia sbrnya 15 June 2012.

Menambahkan lagi masalah bila BP- Tekanan darah adik Mama tiba2 tinggi bila mengetahui yg Abah kami diserang jantung & perlu di operate. Lebih memilukan hati bila terpaksa juga operate bila salah seorang twins kedudukannya songsang, So nak tak Doktor suggest Operate. Itu yg genap 37 minggu Doktor terus bg tarikh utk operate. Kebetulan tarikh Adik & Abah mama operate tarikh yg sama. Pagi tu sama2 masuk dewan operate. Alhamdullillah kedua2nya selamat kini.

Inilah Dragon Twins..hehe..lahir tahun Dragon..
Twins pada hari pertama kelahirannya. 
Kakak Lahir 10.55 a.m dgn berat 2.15kg & Adik lahir 10.56 a.m dgn berat 2.02kg.


 Kembar diberi nama Ummul Aisyah ImanUmmul Sarah Iman

Kami bersama twins
Hari ketiga (26 Mei 2012) baru berkesempatan untuk melawat twins di HUKM


Chumellnye anak buah Mak Long ni
Memang seiraskan, susah nak beza.., tp mengikut kata ibunya, Kakak muka bujur sikit manakala adik mukanya bulat sikit.
 1st Twins - Ummul Aisyah Iman (Kakak)
2nd Twins - Ummul Sarah Iman (Adik)

Mama tak melepaskan peluang bergambar bersama anak buah baru..
Aisyah & Sarah

Abang Zaquan pun sama, seriously dia sgt teruja n excited nak jumpe sepupu baru dia, siap xnak balik nak tido sama ngan baby...

Gaya Sporting Abang bersama Kakak@Aisyah

Gaya Caring Abang Bersama Adik@Sarah

Abang syg baby, siap minta baby dkt papa..:P


mane Adik Ziqry , kenape x bergmbar bersama ngan Aisyah & Sarah?
Adik Ziqry ada tp tgh melasak xmo di dukung sibuk berjalan, yela orang baru dapat kaki, berjalan jerk la dia sampai terjatuh & terhantuk di kaki besi katil Mak Yang tau...huhu

Hahhaha...abg teruja daripada sblm keluar rumah lagi, dkt rumah sibuk dah belek hadiah utk baby twins ni, dok bebel kat Papa..cepat la Papa bangun kita nak g tgk baby Mak Yang ni, Baby Mak Yang dah keluar...hehhehe, Mama dah beli baju utk baby Mak Yang..

Ikhlas dari kami utk twins (Rompers + Stokin kaki)

Tahniah Buat Kamu..Semoga dgn kelahiran & kehadiran Twins yg comel ni mengeratkan lagi kasih syg antara kamu berdua..Moga dapat menjadi Ibu & Ayah yg berjaya mendidik anak yg berguna dunia & akhirat di zaman yg serba mencabar ini..AMIN.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. seronoknya dapat baby kembar girl tahniah!!!

    ReplyDelete
  2. Ya Allah kak....!
    seronoknye mak yang ngan hubby! :)
    comey2 belaka plak tu
    geram!

    ReplyDelete
  3. tahniah..besnya sekali dua..hehe

    ReplyDelete
  4. Eija... bestny!! nampak memang comel sangat. Baby lagi hidung dah nampak mancung...

    Tahniah buat adik eija dan seluruh keluarga...

    ReplyDelete
  5. tahniah.. kembar gegirl.. jeles i tau!

    ReplyDelete
  6. @Che Rosliza Che Mat: Terima kasih Che Ros :)
    itula sbg kakak, eija tumpang happy sbb dpt anak buah twins :)

    @Nad@MamaZakwanNayli: hehhee, itu sudah semestinya, anak2 pelengkap kehidupan kita sbg suami& isteri, apatah lg bila dikurniakan 2 orang anak dlm masa yg sama kan..
    mmg comey, tp agak halus sikit nak cubit2 pun x berani, anak k.eija dulu dua2 org kuar besar..heheh

    @Imaan09: terima kasih :)
    Alhamdullillah rezeki adik dpt 2 sekali..:)

    @KakZakie: Terima Kasih Kak :),
    hehhe, Hidung Mancung ikut Ayah& Ibu dia..:))

    @syiela: terima kasih :),
    awk pun best jugak ada kembar lelaki..:)

    ReplyDelete
  7. terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

    ReplyDelete
  8. @armouris: terima kasih,
    tunku moden ni kami dah ada..:D

    ReplyDelete
  9. tahniah untuk mak yang!

    comel sangat bby twins..izan yg tgk pun teruja sama wpun dah ada anak kembar sendiri...

    ReplyDelete
  10. @Izan Ishak: terima kasih Izan :)

    hehe..itu la kan, rasanye semua org berperasaan yg sama geram tgk baby apatah lg baby kembar..
    Eija pun srnok tgk kembar Izan..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails