Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, May 17, 2012

B'day Bash Zaquan&Ziqry | Cars Cake For B'day Boys

As Salam,

Alhamdullillah majlis B'day Bash Zaquan&Ziqry yang diadakan pada 12 Mei 2012 jam 3.00 - 6.00 ptg berjalan dengan lancar, majlis biasa2 jerk pun. Terima kasih kepada semua ahli keluarga yg byk membantu & kawan2 yg sudi bertandang. Sebelum mama story ttg B'day Bash dgn lebih detail, layan kan pic b'day cake (CARS CAKE) yg mama tempah special utk anak2 mama yg skrg ni peminat tegar Cars..^_^..

CARS CAKE FOR B'DAY BOYS

Cake ni mama tempah daripada opismate mama @ Mama Tun Nur Safiya. Memang puas hati tempah cake dgn my friend ni, Cantik & sedap. Mama yg request nak cars tu besar.

Dari depan sebelah kanan nama Zaquan & tarikh lahirnya dan sudut belakang sebelah kiri nama Ziqry & tarikh lahirnya. Mama lupa nak pesan dkt my friends patutnya letak nama Ziqry yg sebelah depan sbbnya pada tarikh 12 Mei 2012 berkenaan adalah tarikh hari lahir Ziqry yang pertama, memandangkan selang 3 minggu jerk dgn bday Zaquan, mama buat majlisnya bersekali, tp dah macam Zaquan pnyer bday sorang pulak...lebih2 lg abgnya yg over...hehehe

Anyway TQ my Friends design cake mengikut kehendak mama. Kalau ada yg berminat nak tempah boleh la g blog Mama Tun Nur Safiya@avirtuoslady.


Zaquan mmg teruja sgt tgk kek bday dia, nasib baik la masa my friends datang hantar kek pada sblh mlm sblmnya Zaquan dah tido, pagi2 dia buka peti ais tgk ada kek Cars..excited la dia, penat bgtau dia kena tunggu kawan2 dtg dulu baru boleh keluarkan &potong. Pagi tu dia ok la sbb org x sampai lg, tp bila dia tgk atok, wan ummi, nenek dan acik2 dia dah sampai mula la dia x sabar nak potong kek, asik buka tutup peti ais jerk, at lastnya dia buat perangai jgk siap dia tolak pintu peti ais n atok tegur jgn la buat mcm tu nnti patah pintu peti ais tu..nak x nak mama kuar kan jgk ler..n panggil kawan2 Zaquan sebelah rumah dtg untuk potong kek sama2..


 Baru la happy jerk muka dia & sporting nak bergambar ngan kek Cars dia..tp x sempat nak amik gmbar Ziqry ngan kek sbbkan Zaquan dh x sabar nak potong kek sangat, mama yg kelam kabut dibuatnya..huhu

P/S: sbnrnya x byk pun amik gmbar...yg ado candid2 jerk..okla ada sikit drpd xde lgsung kan..hehe

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. cantik kek tue..
    rugi echa tak dapat potong kek sama2..
    hih..

    ReplyDelete
  2. memang besar car tu.. meriahh betull..

    ReplyDelete
  3. lupa nak rasa kek ziqry zaquan ni. hahaa, auni sudah melalak. ingat lepas makan rojak hari tu nak bedal kek, layan auni adli. tak ingat dah.

    ReplyDelete
  4. serius kak..!
    mmg sedap!
    dah la balance zakwan saya kene abeskan
    pastu dpt plak mak kak eija bagi lagi 1 slice..rezki2, mmg sedap, hehe

    ReplyDelete
  5. @Cute MuM: Itula kalau boleh mmg nak tunggu esha dtg potong kek bersekali tp biasalah Zaquan dh x sabar sgt, abg pun naik hot dibuatnya..
    *selalunya Zaquan yg bertuah dpt potong kek esha..hehe

    @Masya: Cars tu dah sama besar dgn base dia..hehe

    @Cha: Aduihai sian Cha, Auni nangis sbb Zaquan yg tolak dia sampai jatuh, sorry ye cha. B'day Boy ganas sgt..hehe
    Ohh x rasa ke, rugi tau x rasa..

    @Nad@MamaZakwanNayli: terima kasih,
    ala Nad ni slim jerk boleh aje kalau bedal cake byk2 pun..

    @Papa Mifz: Special khas utk anak2, kita ni kalau utk anak2 sanggup buat ape jerk yg mereka suka kan..

    ReplyDelete
  6. cantik dan kreatif tul kek tu.. sy sgt suka!!

    ReplyDelete
  7. ~aYu~: terima kasih..,tempah dgn opismate mmg puashati.

    Ayu suka ye.., Kids lagi la suka, lebih2 lagi Kartun Cars..

    ReplyDelete
  8. comel je kek tu.. gaya nak potong pun syg.. hehheh.. typ zaquan xsabar2 nk potong :-)

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN: hehhe, itula kek skrg ada mcm2 design kan, bila cantik mcm syg pula nak potong tp bdk2 kan dia excited bila tgk kek lebih2 lagi Zaquan mmg penggemar kek tambah pulak kek bentuk Cars..heheh

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails