Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, April 18, 2012

Wordless Wednesday | Anak Baru Dua Tapi Dah Rasa Sempit Kereta :P

As Salam,

Bila anak2 tertido dalam kereta terus terasa mcm adeii..anak baru dua tp rasa sempitnya kereta, ada hati rasa nak pakai kereta besar mcm MPV :P

8/4/2012 balik dari kenduri kawin sepupu papa di Lenggeng, NS.



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. kene tukar kereta kot ni kaka eija, hehe

    ReplyDelete
  2. Ini masih ok lagi eija... kalau tiga memang kena belilah MPV...

    ReplyDelete
  3. Anak akak pun sama masuk keta klu nak tido mesti nak baring. nak blk Perlis rasa seksa teramat, dah ler 3 org, mamanya yg tersepit ditgh2.....Last2 en hubby tukar MPV baru lega sikit......

    ReplyDelete
  4. lenanya tido.. tu la kan kak.. kalu ada mpv lg senangkan.. lbh2 lg kalu kita nak travel jauh2, ank xdalah penat sgt.. dorg leh baring luas sikit...

    ReplyDelete
  5. ehmuat ke? mcm nk jatuh je tu

    salam perkenalan & follow ur blog :D

    ReplyDelete
  6. hehehe kena lah tukar MPV ;)

    ReplyDelete
  7. serupa la kita mcm ni eija. yg pening tu kakak tak mau tidur sesorang kat depan, mesti nak kena pangku baru letak sebelah adik.

    ReplyDelete
  8. haruslah beli yang barukan.. barulah selesa anak² nak tdoo... manelah tau ade rezeki tambah lagi tahun dpn .. dah prepare dr sekarang...

    ReplyDelete
  9. amboi leno sungguh tgk bebudak tuh tido yer...sure penat sgt la tuh...

    ReplyDelete
  10. tu kire dekt , kejap je impit2..

    weols ni balik ganu , uhhuuhhuhu ...tp time now akil sorg , ok lg.. leps ni .. xtau ler

    ReplyDelete
  11. kalau ada rezki boleh aje beli mpv kan pasni...

    ReplyDelete
  12. @Nad@MamaZakwan: hehe, xdela berangan jerk ni Nad

    @KakZakie: itula kak ini kebetulan sbb seat depan letak baby chair, tp Ziqry x suka pun duduk dalam baby chair tu, so bila dua2 tido beginila jdnye..mmg terasa sempit bila dua2 tido baring..

    @Mummy Princess: hehe, itula sib baik kami ni kg dekat2 jerk, sejengkal jerk, kalau kena balik kg jauh2 tu letih jgk dibuatnya,
    wah ok la dah ada MPV, kami setakat ni x mampu lg kot, berangan jerk ni..rasa mcm nak tukar..

    eT: hehee..tgh tunggu rezeki turun dr langit, insyaallah..kena kumpul duit byk2 dulu, setakat ni pakai apa yg ada jerk dulu..x mampu lg nak tukar MPV..

    @InTaNBerliaN: hehe..btol tu, kan syok kalau ada byk duit..ini gaji naik pun x mampu lg nak beli MPV..

    @Cik Farizam: muat2 jerk, mmg mamanya kena sntiasa pegang kat tepi takut kalau break mmg anak2 tu pun msti tergolek..,
    salam perkenalan & Thanks follow my blog :)

    @ADEEYA: ehheee..mmg tgh berangan nak pakai MPV, tp angan2 jerk la dulu, nak terus tukar x mampu lagi..

    @Cik Jue aka Ibu Farisyah: Hahahaha..xdela terus nak beli kereta baru, setakat ni masih bersyukur dgn kereta yg kami pakai, biasala bila keluarga dah bertambah ni kan..niat n angan2 tu ada, tp masanya bila nak smpai untuk memiliki kereta baru/MPV x tau lg..hehhe

    @Cha: hehehe..mmg serupa betul, Zaquan msti nak tido dekat bahu Papanya dulu baru boleh tido ngan lena, lepas lena angkat duk baringkan kat seat belakang ngan adiknya sbb adiknya pulak x suka duduk dalam baby seat, seat depan letak baby seat, terpaksa la menyempit kat belakang 3 orang..

    @Masya: hehehe..xde la harus, tp niat & angan2 tu ada..
    Hahaha yana, nak tambah lg thn depan? buat masa ni xde lg planning nak tambah anak

    @Papa Mifz: mmg lena & kepenatan sgt pun sbbnya dua2 jenis suka tido lwt, pastu bgn awal..tengahari mula la ngamok nak tido..

    @fazilzura: hehe, itu la sbbnya kami ni xde masalah sgt pun pasal kereta sbbnya xde masalah nak balik kg, kg sejengkal jerk pun..
    tp biasala bila keluarga dah bertambah planning nak pakai MPV tu ado cuma duitnya yg xdo lagi...hehehe
    lepas ni msti ko terasa nak beli MPV gak Zura..hehee..

    @Izan Ishak: Insyaallah..AMIN, moga ada rezeki kami suatu hari untuk pakai MPV..:D

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails