Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, April 10, 2012

Hari Ini Bergilir Menjaga Zaquan ♥

As Salam,

Seminggu blog x berusik..hehe..biasala nature of work auditor ni..kalau dah bz audit mmg xde masa la ngadap Blog..sbbnya balik dari audit bz siapkan report pulak..

Hari ni kami bergilir jaga Zaquan, Pagi Zaquan di opis Mama, petang di opis Papa pula. Hari ni MIL Mama ada appointment doktor, kebetulan Mama baru balik dari Audit last week, so this week mmg bz kena siapkan report..rasa malas nak amik cuti lgpun esok dah dapat cuti umum sempena pertabalan Yang Dipertuan Agong. Nasib baik my mum boleh nak jaga si adik..Ziqry. Itu yg mmg dah jadi rutin Zaquan ke opis Mama & Papa kalau MIL ada urusan lain/x dapat nak jaga.

Aksi si Abg kalau ke opis Mama..selain dari main games di PC, dia cepat bosan..sume benda dia nak usik/buat. Hari ni abis sellotape Mama dibuatnya. Pastu dok kacau Mama wat keje dgn on off on off PC Mama..Adeii nak marah lebih2 nnti dia jerit pulak satu opis..mmg menahan sabar jerk td layan kerenah dia..

tgk ler..sampai abis sellotape mama

Satu lagi hobi Zaquan kalau datang opis Mama ni..Main Ping Pong..sian gak tgk dia td bila dia ajak Mama main Ping Pong, Mama kata tunggu waktu rehat pukul 1.00tgh, tp bila waktu rehat mmg berebut org nak main Ping Pong kat opis ni, nasib ada gak bdk2 opis yg nak melayan dia, Zaquan siap x mo ikut mama turun g Pasar Tani sbb nak main Ping Pong punye pasal. Ramai yg mmg tunggu giliran nak main Ping Pong sudahnya dia salak Mama main pukul 2.00ptg  td..dah la Papa kol suruh turun..time tu la dia nak gak main Ping Pong..turutkan jgk la td..terpaksa la Papa tunggu kami td..pukul 2.30ptg td baru kami turun, giliran Papa pulak jaga..♥


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. bestnya..opis kita kalau bawak anak bos muncung je...

    ReplyDelete
  2. mano tau satu hari nanti wakil Malaysia main ping pong kan...:)

    ReplyDelete
  3. cantek baju zaquan..
    beli katne ni kak?
    1set ek?

    ReplyDelete
  4. Hehe Zaquan Zaquan. Mesti terror main pingpong kan :)

    ReplyDelete
  5. mcm pro jer dia pegang kayu ping pong tu..

    ReplyDelete
  6. wah, mama suka bowling, anak suka pingpong, semangat kesukanan nieh! Bravo! :-)

    ReplyDelete
  7. @Cik Jue Aka Ibu Farisyah:oh iye ke, susah la camtu , nasib baik la opis eija ni xde masalah sgt kalau nak bawa anak ke opis, bos memahami lgpun bos pun kadang2 bawa gak anak ke opis..hehee..

    @Papa Mifz: AMIN..kami mmg galakkan dia minat bersukan.. :)

    @Nad@Mama Zakwan: terima kasih, haah 1 set, baju ni nenek/atok Zaquan yg belikan masa dia bercuti di Jakarta tahun lepas. (http://mamakerry.blogspot.com/2011/02/ole-ole-dari-jakarta.html)

    @ADEEYA: hehehe..xde la dia x pandai main sgt pun, dia pun main baling jerk cuma dia tau la sikit sbb dia biasa tgk org main ping pong..

    @fieda: heheh.. k.fieda gaya msti ada.., main nye blom tentu lagi..

    @YaYansMuM aka YM: hahaha..mmg semangat kesukanan tp xde la terror main pun kami ni, Mama dia langsung x tau main Ping Pong, anaknye pulak yg over suka main Ping Pong..hope dia mmg minat la bersukan bila besar nnti mcm Papa dia aktif bersukan..:D

    ReplyDelete
  8. opis kita pun ada meja ping-pong ni tapi takde orang main. ruang opis kecik. sbb pindah bgnn lain. dulu ruang opis tmpt pingpong mcm bilik miting punya besar.

    ReplyDelete
  9. @Cha: itula selalunya dkt mana2 opis/jabatan msti ada tempat main ping pong ni kan,
    sian la pada kawasan opis yg kecik, eija pernah tgk mana yg xde kawasan tu siap main dekat tempat laluan org ramai..dah la laluan sempit..
    dkt opis kami mmg luas, tp eija x pandai main pun..x pandai & x minat nak main pun, Zaquan minat maybe sbb tgk papa dia main..

    ReplyDelete
  10. kalu jerit 1 opis, lg kita malu kan.. last2 biarkan je lah.. hihii...

    siap main ping pong lg yer abang.. :-)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails