Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, April 21, 2012

Menu Hujung Minggu | Mood Memasak sudah Mari!

As Salam,

Mood memasak mama sudah mari walaupun bknnya hari2 memasak, selalunya time hujung minggu jerk pun berkesempatan untuk memasak..

malas nak story panjang2, mukadimahnya dah cerita dlm n3 sebelum ni..hehe. So layankan gambar menu mama yg x seberapa ni..

Menu sabtu lepas (14 April 2012)
Menu Mama & Papa


Zaquan pnyer..Ayam Goreng

Adik punyer..Bubur Nasi (Kentang + Carrot)

  Adik cukup suka/kuat makan, kalau nak tau sekali makan 1 pinggan setengah tau..lmbat sikit suap mula la nangis, see..mama sibuk snap gmbar dia dh x sabar nak mamam..nak suap sndiri.., x boleh dgr perkataan 'Abis/Habis' msti dia nangis/selentar nak mamam lg..huhu..xpela yg penting selagi dia ada selera nak makan bg jerkla, kalau agak2 mcm nak makan smpai 3 pinggan tu barula kontrol..takut gak kalau obesiti...

Macam yg sweetmama citer dlm n3 sebelum ni, tgh mood memasak mari, hari minggu dah siap sume bahan nak masak, time nak masak, Gas dah mengeluarkan bau, check pnyer check, kepala gas rosak, rosak time hari minggu pulak tu, time kedai kebanyakkan tutup, malas nak beli kepala gas semata2 dkt Seng Heng, so hari minggu tu makan di kedai la gamaknya.

Menu hari ini (Sabtu - 21 April 2012)

Udang goreng tepung tu mama masak  khas buat Zaquan, sbb dia penggemar tegar udang,
Nugget tu pun feberet Zaquan, kami breakfast dgn nugget jerk td.

Ermmm...Esok nak masak ape pulak ye..? Happy Weekends uols, kami x kemana pun, dok umah jerk...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Salam Eija..wah!angin R Eija dah mai..mcm2 masakan yg dimsknya...
    Begitulah org ada anak kecik..keje lagik...
    Klu dpt masak di hari mggu mmg seronok sgt!..anak2 & HB menikmati juadah dr air tgn kita.
    Cuba tgk Zaquan tu..seronoknya dpt mkn ayam goreng..mama dia msk :D

    ReplyDelete
  2. MMG SERONOK DAPAT MASAK UNTUK KELUARGA...NAMPAK SEDAP SEMUANYA :)

    ReplyDelete
  3. walla... semua ada... kalau zie masak dua mata jer... nak buaal lebih dah tak larat...

    ReplyDelete
  4. Banyak nye Zaquan makan ayam. Nak satu bolehh ? hehe :D

    ReplyDelete
  5. Banyak jugak menu :)
    Tengok ayam goreng berlada tu sedap :)

    ReplyDelete
  6. semangkuk setengah adik mkn?? byk tu.. bestnya.. xdalah k.eija nk susah hati... cam alisha ni kurang mkn... sy plak yg risau setiap kali nk g checkup alisha...

    ReplyDelete
  7. @♥♥Azatiesayang♥♥ : Salam K.Atie,
    btol tu k.atie srnok bila tgk anak2& Hubby makan hasil air tgn kita..
    hehe..kalau nak tau Zaquan bkn excited part mkn jerk, dia paling excited utk membantu mama nya masak di dapur..

    @AyuArjuna BiGoshh: hehe..sesekali jerk pun masak, mmg srnok..,
    ala biasa2 jerk sbb masak pun menu simple2 jerk..

    @Zie: eija mmg selalunya kalau masak mmg msti akan buat asing utk Zaquan, kalau x dia x makan pulak nanti, lgpun menu zaquan senang jerk, Ayam Goreng ngan Telor.
    hehe..xpela zie ada reason kukuh sbb berbadan dua..

    @ADEEYA : hehehe..menu feberet Zaquan tu Ayam Goreng,
    aunty nak satu..boley jerk kongsi ngan Zaquan..hehee

    @Myra Jay: xde la menu byk sgt pun Myra,
    selalu buat dua jenis jerk, cuma yg nmpk lebih sbb Zaquan nya ayam goreng, kami pnyer ayam goreng berlada..hehee

    @Intan BerliaN: yup mmg kuat sgt makan, semangkuk setengah baru dia diam..hehe
    ermm..anak lebih makan pun susah hati tp kalau anak susah /kurang nak makan pun lagi buat kita susah hati kan..

    ReplyDelete
  8. syoknya kalau tgk anak2 selera makan apa yg kita masak kan eija. izan plak kalau hari minggu biasanya off masak. hmmm.. kononnya gantung periuk bagailah. terbalik plak kita ye.

    ReplyDelete
  9. wahh sesekali hujung minggu masak mmg bestkan... dapat rehakan minda... rehakan badan.. dapur terapi terbaikkk...

    ReplyDelete
  10. @Masya: yup..betol tu,
    makan kat luar jerk pun bosan.

    sama gak bila hari2 masak, sesekali nak gak makan kat luar kan..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails