Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, April 23, 2012

Tiket Flight Zaquan Dah Selamat Dibeli | Zaquan Akan Bercuti Ikut Atok & Nenek Lagi !

As Salam,

Zaquan akan ikut Atok & Nenek nya bercuti lagi, sebelum ni Mama ada cerita kan yg Atok & Nenek Zaquan ada offer Zaquan ikut mereka bercuti naik kapalterbang kalau perangai Zaquan elok masa bercuti bersama di Langkawi.

Nmpknye rezeki Zaquan la dapat berjalan jerk ikut Atok & Nenek, kalau ikutkan perangai nakal Zaquan x hilang pun masa bercuti bersama di Langkawi tu tp masih under control sbb nenek ckp Zaquan pun bkn jenis yg suka meminta2, nak makan senang, cuma suka cari gaduh jerk. Kali ni mereka pergi bertiga jerk mmg xde kawan Zaquan utk cari gaduh..hehe, agaknya tu yg Atok dan Nenek nak bawa Zaquan sbg peneman. Nenek excited nak bawa Zaquan berjalan ke Danau Toba..^_^..

Semalam dah selamat pun tiket flight Zaquan kami beli di kaunter Air Asia Metro Kajang. Insyaallah Zaquan akan holiday bersama Atok & Nenek ke Medan, Indonesia pada 14 Mei hingga 19 Mei 2012 (6 hari lg kami merindu). 

Aduihai kebetulan sama kes berlaku mcm Zaquan bercuti ke Langkawi (30 Mac - 4 April 2012 Zaquan bercuti ke langkawi pastu Mama sambung Outstation 2 - 6 April 2012 ke P.Pinang). Kali ni Mama Outstation 6 - 10 Mei 2012 ke Terengganu, pastu Zaquan pulak sambung bercuti ke Medan 14 hingga 19 Mei 2012). Itu yg jadi rindu merindu nanti..tp selalunya Mamanya jerk yg rindu lebih2 kat anak, anak bila dah happy lupa skjp kat Mamanye..huhu

Insyaallah 12 Mei 2012 (Sabtu) kita abiskan masa sepenuh masa bersama sbb Mama cadang nak celebrate besday Zaquan & Ziqry bersekali. Nnti kita potong kek ye. 12 Mei 2012 genap usia Ziqry 1 Tahun..pantasnya masa berlalu, 6 Jun 2012 genap usia Zaquan 4 Tahun, tp mama nak sambut besday Zaquan in advance..^_^..


Flight Itinerary
Tiket flight sponser sepenuhnya dari Atok & Nenek (RM310 pergi & balik). 
Terima kasih Atok & Nenek Zaquan & Ziqry.



Sempat lagi mama snap2 pic anak2 walaupun hasilnya mmg sgt susah nak dapat pic yg cantik dari mereka berdua ni..





ye2 la n3 sblm ni tanya nak masak ape utk hari minggu, sudahnya x masak pun sbbnya pagi g breakfast kat mamak, atok belanja, pastu nenek terus bg duit tiket suruh belikan tiket flight Zaquan ke Medan cepat2, takut lg lmbat naik pulak harganya. Tgh kami ke Plaza Metro Kajang beli tiket flight Zaquan, pastu papa belanja makan KFC. Lepas makan terus balik rumah My Parents/Wan Ummi di Bt 10, Cheras. Pukul 7 malam bergegas balik umah sbb Papa nak kejar games Man U kul 7.30 mlm..itu la kisahnya hujung minggu kami...dan pastinya makin hari makin terasa masa berlalu dgn pantas, rasa cepatnya Mei bakal menjelma, terasa padat pulak jadual bulan Mei ni..♥

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. syoklah zaquan.. dapat jalan2..
    dulu kami yang dapat ikut ayah n mak berjalan..
    kali nie giliran cucu pulak..

    ReplyDelete
  2. @Cute MuM: itu la dia pun skrg ni dah pandai nak ngikut, atok offer jerk cepat jerk dia setuju..
    hehee..iye la bila dah bekerluarga ni giliran cucu2 la ikut atok n neneknya kan,
    tahun depan bila dania dh x pakai pampers n x minum susu lg, dania pulak ikut atok & nenek bercuti.. :))

    ReplyDelete
  3. wah syoknya atok nenek nak bawak dia gi cuti2 ke medan tu.Bertuah cucu2 skrg ni kan.

    ReplyDelete
  4. wahh seronok la zaquan, kecik2 dah p medan....jalan jalan...

    :D

    ReplyDelete
  5. wah.. bestnya zaquaan berjaln ke indonesia lgi..hihii

    mcm parent sy jugak.. kalau untuk cucu, semuanya sponssor.. xkisah perabih duit utk cucu dia..hihi

    ReplyDelete
  6. salam kenal.comelnyee anak anak u. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  7. wah bertuah nyer Zaquan nenek & atok bawak jalan...sure cucu kesayangan nih...:)

    ReplyDelete
  8. kak eija...
    zaquan belum pegi lagi..
    tapi saya pulak dah rase sedih, huhu, hiba rasenye..
    terasa macam zakwan pulak yg nak pegi, uhhuhu!

    saya sedih utk pihak kak eija ek,=p

    ReplyDelete
  9. wahhh.. bestnya zaquan nak pi jln2 ngan atok n nenek pi medan. tapi sian plak kat mama sbb merindu2 kat dia nnti... 6 hari lama juga tu kan...

    ReplyDelete
  10. amboiii ank bujang eija ni..seronok tul dpt berjalan ye..

    samala kita pun ayah n mak kita angkut anak2 bawa jalan2..tapi jalan2 ajala belum g bercuti...kalau g bercuti wajib ada maknye menyendeng hahahaha

    ReplyDelete
  11. hamboi abang nak bercuti dgn atuk yer.. hihihi lawak tgk dialog adik siap gigit peha abang nak ikutt...

    ReplyDelete
  12. @inazamri: itula kan mmg bertuah cucu2 skrg ni..

    @Cik Farizam: mmg srnok betul dia, Mama dia pun x pernah sampai Medan lagi..

    @IntaNBerliaN: hehehe..biasala tu kan, bila dah ada cucu, lebihkan cucu la..

    @Sharwieyna Muzzawer: salam kenal jugak, terima kasih :)
    orait dah follow ur blog

    @Papa Mifz: itula mmg bertuah sungguh, xdela cucu kesayangan..semua cucu2 pun cucu kesayangan..cuma sbb Zaquan ni cucu sulong & dah besar boleh dibawa berjalan, dah x pakai pampers & x minum susu botol, bila cucu2 yg lain dah besar mcm Zaquan, Atok & Nenek pasti akan bawa berjalan jugak.. :)

    @Nad@MamaZakwan: heheh..thanks nad merasai apa yg k.eija rasa, itula kan blom pegi lagi dah mmg dapat bygkan nanti perasaan tu automatik akan rasa sedey n rindu sgt..

    @amiey lee: hehhee..kalau Mamanye byk duit boleh ngendeng, ni mama n papanya pun x cukup budget nak g holiday bersama, xpela atok & nenek nak sponser cucu pun dah cukup baik..heheheh..

    @Masya: hehehe..Abg & Adik sama jerk suka mengusik antara satu sama lain..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails